Indlæg: 1

Oprettet af | Oprettet: 09-11-2012, 14:57

7 mdr...trænger til et råd igen...

Ja, som overskriften lyder - trænger jeg til endnu et råd fra jer.
Vores cocker spaniel hvalp er nu 7 mdr.
Hun er vældig aktiv.
Vi går tur om morgenen kl 6 - bagefter får hun sin mad, spredt ud i haven på græsplænen - og efter ca en halv time kommer hun ind og lægger sig pænt og hviler.
Når jeg og familien så kører hjemmefra og hun skal være alene - får hun bideting, aktiveringsbold, kødben, både tyggeben og ben med fyld i.
Desværre er hun begyndt at rasere det hele.
Hun bider i listerne - men er holdt op igen, da vi dryssede peber ud over træet.
Nu bider hun så i vores store smudstæppe.
Vi har sådan en bænk i gangen med en pude på og nogen pyntepuder - lige pludeselig er hun begyndt at spise det...hun bider i sin kurv osv osv osv.
Om dagen når vi kommer hjem går jeg en tur med hende, hvor hun har lov at være fri og kan løbe rundt. Vi har hegnet vores have ind på 1200 kvm som hun kan løbe frit rundt i og hun luftes igen med gåtur om aftnenen. ALLIGEVEL vil hun op 3 gange om natten....
Vi har forsøgt at tage vandet fra hende om aftenen ved 21 tiden så hun ikke drikker, men det er som om det er blevet en vane at hun vil ud om natten..

Hun er altså lidt træls og krævende lige pt....
Hvad gør I andre for at hunden ikke ødelægger noget når den er alene hjemme ?

Skriv et svar til indlægget09-11-2012, 17:21

Vand er livgivende både generelt og ved sygdom - så tag ikke vandet fra hunden !!!
Men det er ikke normalt at en syvmåneders hund skal ud om natten 3 gange, og jeg mener I skal søge dyrlæge - jeg tror ikke på, det bare er en vane. Som hunden vokser til, får den mere kontrol over blæren, og hvalpetisseriet bør ophøre, og når det ikke gør det, er der noget galt - så altså: ring til dyrlægen...

Det kan være fordi den ikke har det godt, den er så hyper...

Når hvalpen/unghunden skal være alene, er det vigtigt at man fjerner alt, hvad der kan være "bide-emner" - når hunden er blevet voksen, kan man ta' det frem igen - det er heller ikke nødvendigt at gi' den en masse aktivitetsting, det vil den alligevel ikke bruge, når den er for sig selv - et enkelt marvben skulle være nok, eller I kunne gi' noget af morgenmadsrationen spredt ud.

Jeg tror der er noget galt med jeres morgenritualer - det er som om at der bli'r for stor aktivitet, når I skal ud af døren, for hunden hviler sig jo fint, når den har haft sin fodersøgning - måske skulle I prøve at kontakte en adfærdsbehandler, som ved selvsyn kunne se hvad I gør og ikke gør omkring jeres hund...