Indlæg: 8

Oprettet af | Oprettet: 05-11-2012, 07:20

Adfærd

Har brug for gode råd igen. Lady er i skrivende stund 9 måneder og Molly 19 måneder.Lady var hos dyrlægen i sidste måned og vi fik at vide at hun ikke bliver større, hun er en lille kompakt pige på 10-11 kg. Molly vejer 18-19 kg. Mit / vores problem er at hun bider i alt. Hun bider i vores sko/ wc børster/ madameposer/fodtøj/vores jakker som hun kan stække sig op for at nå/ ledninger/ og min mand er så træt af hende efterhånden.De har så meget at lege med og de leger meget med hinanden og er max alene 3 timer i hverdagen. Vi har købt en hundelem som er sat i vores yderdør, så begge hunde kan løbe ind og ud i haven. De får en lang snusetur om formiddagen og lige før aftensmaden. I weekenderne tager vi dem med i skoven, hvor de begge får en sporline på,som er 15 meter og så går vi halvanden times tid. Er vi i haven og Lady er inde er vi hele tiden nød til at gå ind for at se hvad hun laver.Vi lukker så lågen ind til køkkenet så de har gang,wc og 1 sal. Når vi er inde/hjemme har de hele huset. Vi fik for nogle år siden sat en privat alarm op og den anden aften da vi sad i stuen gik Lady ud og bed ledningen over igen.( ikke første gang) Der var strøm i men hun kommer gladeligt ind med stikkontakten i munden. Min mand blev rasende. Min datter kom så hjem i fredag's og fortalte vi skulle være morforældre til sommer og jeg frygter at Lady vil bide i alt som høre med til sådan en lille baby ( autostol,pusletæppe osv ) Jeg føler efterhånden at jeg står som en lus mellem to negle. Jeg fjerner alt hvad Lady splitter ad, inden manden kommer hjem og opdager det. Jeg har skældt hende ud, jeg har dasket hende en bagi, med det hun nu har ødelagt.Og jeg kan jo se på hende at hun godt ved at den er gal.Men det er som om at det ikke trænger ind. Min mand mener ikke jeg er konsekvent nok overfor hende, men jeg har svært ved det, da hun er så lille og charmerende. Men kan også godt se at det her ikke er holdbart i længeden.Hvad kan jeg /vi gøre.Havde håbet at det går over med alderen, men det ser det ikke ud til. Hun har ikke været i løbetid endnu.Hun bider ikke i folk, men er heller ikke begejstret for fremmede. Hvad gør vi ??

Skriv et svar til indlægget05-11-2012, 09:51

Jeg har lidt det samme med min Riesenschnauzer på 13 mdr. Hun har altid tændt meget på bid....hang altid fast i alt der bevægede sig da hun var lille. Hun undersøger alt som lugter nyt (med menneskefært på) og undersøge betyder desværre også ofte åbne=ødelægge.
Jeg gøre det at jeg forsøger at undgå at give hende muligheden for at ødelægge samtidig med at der altid er tilgang på tyggeben som hun kan vælge i stedet. Når hun er alene indenfor er hun i gang bag gitter hvor jeg kan bestemme hvad der er tilgængeligt. I haven fjerner jeg med det samme ting hun ødelægger.
Hun har for nyligt åbnet=ødelagt sin hundepude. Jeg har nu taget den fra hende g givet hende plastikkurv ved wetbedtæppe som hun endnu ikke gnaver i. Om et par dage starter jeg forfra med at give hende hundepude (en ny:)) kun til natten og efter at hun har været godt aktiveret. Så håber jeg at kunne lære hende at pude er til at sove på og ikke til at bide i (ved ikke have den tilgængelig når jeg ved hun kan være fristet til at gnave i den);
Jeg håber at hendes bidetrang aftager når hun bliver ældre (racen er sent moden og i øjeblikket er hun helt teenager med alt hvad det i øvrigt medfører af banditstreger)

05-11-2012, 10:58

Beaglepack... hvordan kan det være, at det er et problem, at have to så tæt på hinanden aldersmæssigt ? Vi har ingen problemer med 2 hunde, vi har problemer med den ene. Du skriver at du ikke turde, det er okay, vi tog chancen.Og det går strygende med dem begge. Det er ikke Molly der bider i alt, det er Lady. Hanne... jeg må væbne mig med tålmodighed og bare fjerne alt hvad der kan bides i så :)

05-11-2012, 13:32

Hej Mona.
I har to meget unge hunde, Ingen af dem er voksne endnu. Den ene stadig kun en hvalp.
Det giver ekstra "liv" i huset, også selvom de har forskellig temperament. De er begge Beagler, men derfor ikke ens på alle punkter. Det betyder ikke den lille "bider" er uartig, og den anden er "sød."
Den lille bider i alt, det gør den anden ikke. Vær glad for de ikke slås om rangorden og bider hinanden, det var mit problem, med to af tæverne hvor der kun var 11 mdr.s forskel.

Der var det den ældste der havde hang til plastik, sofaer og gulvtæpper. Hun bed termostater istykker, åd en regnmåler i haven, bed hul i sofaen, og trævlede et gulvtæppe delvist op. Det er lige hvad jeg kan komme i tanke om, jeg husker ikke, hvor gammel hun var, bare at hun var en stor hvalp. Ellers var hun en sød, glad, og udadvendt hund, alle elskede. Hun kunne ikke drømme om at bide mennesker.

Den yngste var meget klog og selvstændig, og ville derfor absolut ikke respektere den ældste. Men jeg husker ikke hun bed ting istykker. Hun respekterede sin mor, vi stadig have, min mand og mig. Hun var ikke vild med folk hun ikke kendte godt og andre hunde, end den flok hun boede sammen med.

Når jeg læser dit indlæg, forekommer jeg mig at jeres hunde er overstimuleret, især den lille kan ikke klare det, og selv sætte grænser, hvilket er meget forståeligt i hendes alder.
Jeg tror i skal begrænse/sløjfe deres selvbestemmelse, om de vil være ude eller inde. Giv dem 2 faste gå-ture, luk dem ud i haven og tisse indimellem. Og sløf hundelemmen.

Nu er havesæsonen for os to-benede begrænset, men er i ude, så tag begge hunde med ud, og luk havedøren.
Sko og andet der er tillokkende at bide i, som kan fjernes, fjern det. Vores sko anbragte vi altid i bryggerset på vaskemaskinen, indtil hvalpe var mindst 2 år. Man kan købe gode skoskabe nu, de er også værd at investere i. Løse ledninger skal fastgøres, så Lady ikke kan trække i dem. Kontakter og andet hun har bidt i, og sikkert vil bide i igen, prøv at smøre det med noget møbelpolish, det hverken smager eller lugter "hundegodt". Det har jeg prøvet med held, ved en hvalp, vi havde der bed i dørkarmen, når jeg gik hjemmefra.
"skæld ud" og "dask" med forbudte ting, avis eller hænder hjælper ikke som hundeopdragelse. Tværtimod, stresser det både hund og ejer. Og værst hunden kan både blive aggressiv, og angst.
Og så har man et nyt selvskabt problem. Eftergivenhed fordi hunden ser så sød og køn ud, er også skadeligt. Hunden skal opdrages kærligt men bestemt, ved få forbud der altid overholdes af alle familiemedlemer.
Hver gang den tager "forbudte" ting, sig nej, byt med legetøj eller tyggeben.
Det kan bare være et lille tyndt et, du kan købe i poser. Vores hunde har indtil 3.årsalderen altid haft en papkasse med paplegeting, med eller uden godbidder i. Der blev de sat hen, hvis de var gået igang med "vores" sager.
Selvom i er hjemme, behøver hundene ikke have adgang til hele huset. Luk dørene dertil, hvor i ikke opholder jer. Vores er f.eks aldrig i soveværelse, 2 af stuerne, eller badeværelset. Heller ikke da vi havde 5 Beagler sammen. De har altid haft hundesenge i den stue hvor vi opholdt os. I køkkenet, forstuen, og deres eget soverum. Og ingen af dem fik lov at lege sammen indendøre.
De ældste gad slet ikke, og de to yngste jog vi ud i haven, hvis det tark op til leg. Det var så da de begge var hvalpe, om sommeren.
Alle hunde har brug for aktivering, men det er os der skal bestemme, hvor og hvornår. Og overstimulering er ligeså forkert som understimulering.
Jeg kan læse i dit indlæg, du er meget bekymret, også fordi din mand er ved at køre træt af jeres hundeproblemer, og ikke mindst fordi i nu venter barnebarn. Men prøv at slap af, tag de forholdsregler, vi her nævner. Til sommer er hundene begge blevet ældre, og i skal så bare holde øje med dem, når barnebarnet kommer på besøg. Ingen hunde må lades alene med små børn.

Et ekstra lille råd. Molly vejer altfor meget. Tag en snak med dyrlægen om at komme hende på slankekost. Min Bella på 11 år, er en stor Beagle, hun vejer 16.½.kg. Og hun er i "god stand", som det hedder, når man ikke må veje mere.

05-11-2012, 14:38

Fortæl så også lige din mand, at i har to meget unge hunde, og med en hvalp i huset på kun 9.mdr. kan det ikke nytte han bliver rasende, fordi hun laver ulykker. Han har jo også ansvar for i har 2 hunde sammen.
Begge hunde skal stadig opdrages, de er ikke voksne før den lille Lady er 2 år. Måske har hun endnu ikke været i løbetid, men så sker det nok snart, så er det i skal være opmærksom på evt. dominansproblemer. Hvor leg kan gå over i slagsmål, måske vil den lille så tage føringen, det er også okay, hvis den ældste accepterer det, og underkaster sig. Det er selvfølgelig også okay, hvis Lady underkaster sig Molly. Men hvis de ikke selv kan finde ud af det, uden slagsmål, så må du som går hjemme hos dem , sætte dig i respekt som leder og "overhund". Så er det dig der bestemmer over begge, både ved leg og fodring.

06-11-2012, 07:56

Med hensyn til Molly's vægt....Vi var hos dyrlægen for 1 måned siden med Lady, da de vil holde øje med hendes fuglebryst, Molly tog vi med. Begge hunde blev vejet og vi fik ikke at vide at Molly er for tung. Vi fik at vide, at når de skal steriliseres skal de på diæt foder, da de vil ha tendes til overvægt.
Lady har ikke været i løbetid endnu, men vi håber da selv at hun bliver roligere, med alderen.
Med hensyn til 2 hunde... Myrna ( opdrætteren til Lady) sagde...ingen problem i at have to hunde i den alder.
Dominans problemer har vi ikke (endnu) hvis det kommer, tager vi det til den tid.
Mit spørgsmål gik ud på at Lady bider i alt.... og det var det.
Møbelpolish vil jeg prøve på de ting som ikke kan stuves af vejen. Ledningerne ligger ikke og flyder og vores sko er nu gemt i skabet.
Overstimulering ??? En gå tur to gange om dagen, i skoven i weekendenden, det tror jeg er meget normalt, for hundeejere. De fiser heller ikke ind og ud af hundelemmen, som to vilde. Når de er indenfor ligger de og putter sammen i hundekurven i stuen. Soveværelset ovenpå er forbudt område, der kommer de ikke ind. Vi har børnegitter ind til køkkenent. Så når vi ikke er hjemme har de badeværelset hvor der står en stor hundekurv, en stor gang og trappe op til mellemgangen ovenpå.
Nu vil jeg prøve at smøre det stads på det, som ikke kan stuves af vejen, og så håbe at det vil hjælpe lidt. Molly er stille og rolig og Lady er teenager,med alt hvad det indebærer, så tror bestemt på, at det løser sig med tiden.

06-11-2012, 09:07

Det lyder godt. Held og lykke fremover.