Indlæg: 3

Oprettet af | Oprettet: 03-11-2012, 13:47

Hund gør voldsomt af lyde på opgangen!

Hej !
(Jeg har skrevet lignede spørgsmål i andet forum men har stadig brug for hjælp!)

Jeg bor i en lejlighed i stuen med min cocker unghund på 9 mdr. Vi er lige flyttet her hen for en uge siden. Jeg ved at hun skal lære de nye lyde og lugte af kende, men jeg vil gerne stoppe hende i at gø!

Det er HVER gang der går nogen på opgangen og når det ringer på. Hun gør meget voldsomt og hun er nærmest paralyseret og lige mget hvad jeg gør hjælper ikke. Har bruget at ignorere hendes gøen, stå ved døren og blokere hende væk og have en hånd fremme (det hjælper lidt), stå og sige en høj lyd, og give hende godbidder når hun ikke gør. Men intet hjælper.

Håber at i har nogle råd, da jeg er ved at blive skør og vil ikke have at mine naboer også bliver det :)

Hilsen Nina

Skriv et svar til indlægget21-12-2012, 11:26

Jeg har lært min hund at gø på komando, så er det nemt at at lærer den at stoppe igen. Halse og ro er de 2 ord jeg har brugt. Dette virker jo selvfølgelig ikke hvis hunden er ude af kontrol over for lidt motion eller generelt manglende lydighed.

21-12-2012, 11:47

Det er ikke en let opgave, når man bor i lejlighed. Og det er altid sværere at "helbrede" end at "forebygge". Men det er et problem, du ikke er ene om, som kan løses.
Hun bør absolut ikke have adgang til din gang og gadedør. Du kan eks. spærre gangen af med et børnegitter, det accepteres bedre af hunden, end lukkede døre.
Slet ikke opholde sig i gangen, når hun er alene hjemme. Det "oplærer" en hund til at gø af alle lyde på opgangen.
Og så skal du lade en radio være tændt, både når du er hjemme og i alenehjemmetiden. Så den undgår at høre mest muligt udefra.
Dit kropssprog og irritation, som du beskriver, påvirker kun din hund negativt.

21-12-2012, 22:22

Det er en svær opgave du er ude i, men absolut ikke umulig.
Overvej hvordan du stopper hende i ting når i er ude, og se om du kan bruge nogle af de samme ting hjemme.
Prøv i en periode, stille og roligt at hente hende ind til jer, hver gang hun gør... Ikke kalde på hende, ingen godbidder men bare hent hende, som om det er helt naturligt at hun gør, og i henter hende