Indlæg: 2

Oprettet af | Oprettet: 01-11-2012, 00:34

Hvor meget motion til en 10 ugers Broholmer

Hej.

Jeg har en Broholmerhvalp, som er meget mere aktiv end vores forrige Broholmere/Broholmerblandinger (dette bliver vores 4 50+ kilos godmodig hund);

Det er en klog hund, som allerede kan komme når man kalder (selv på lang afstand med masser af andre spændende ting at undersøge), den kan sit, dæk og bliv, hvilket er flot allerede efter en uge. Desuden bider den næsten kun i tildelte bideemner og legetøj.

Den er dog ekstremt aktiv - næsten lidt hyper. Min kone og jeg er ekstremt rolige, konsekvente og tålmodige, og lave mane hjernegymnastikøvelser (og derfor kan den komme, sitte og dække), og da vi bor midt i en skov, hvor den eneste bilvej er vores indkørsel, så er ture uden snor helt fast.

Har prøvet tommelfingerreglen med at en hvalp ikke må få mere end det antal uger den er gammel, i minutters træning. Dvs. min hvalp skulle kunne nøjes med en 10 minutters gåture, hvilket vi så har givet ham uden snor igennem et halvkuperet skovterræn med blød bund, og han synes det er mægtigt.

Men når turen er slut, så løber han alligevel i 8-taller imellem de store træer i vores have, og virker OVERHOVEDET ikke udmattet.

Vi har prøvet at tune træning og motion ind, men den vil ikke sove til middage mere end 1 timer, og omkring 6 timer pr. nat., ligegyldigt hvilket blandingsforhold træningen falder i.

Hunden få mad på 3 faste tidspunkter, og alle ting er lagt i faste rammer.

Han er super glad for os (og på vagt overfor andre, som racen jo er), og han er super opmærksom på os når vi går.

Så skal jeg prøve en dag at motionere og træne ham så længe han gider, for det kunne altså godt blive en gåtur på 3x1 time og lydighedstræning derudover, hvis han skal komme op på bare at sove 12 timer i døgnet. Den går kun på blødt, naturlig, spændende og utraffikeret terræn, og der er ingen trapper ind til vores hus, hvor den sover i en kurv ved senge, som den er glad for.

Denne hvalp er med andre ord noget mere energifyld, nemmere at motivere, men også mere "overgearet".

Skriv et svar til indlægget01-11-2012, 15:51

Til lykke med den ny hvalp, den lyder til at være sund og dejlig :);

At den er så hyper kan være på grund af de mange indtryk det nye sted, som virker til at være paradis for hund, men skal den forblive sund i led og knogler, skal I passe på ikke at motionere for kraftigt i vækstperioden, det bli'r jo en stor tung hund, som har brug for at vokse støt og roligt, så den ikke udvikler hofteledsdysplasi eller albue-ditto.

I kan godt gå lidt ud over den anbefalede tid, men 3 x 1 time er for meget, det er heller ikke meningen, hvalpen skal dejse om af udmattelse, og den kan heller ikke vurdere, hvornår nok er nok.

Mine hvalpe (og også voksne) er blevet "puttet" når det er gået for vildt til, og så har det jo vist sig at "man" udmærket kan sove - så jeg vil anbefale at anskaffe et bur, der kan blive en dejlig tryg hule for hunden, hvadenten lågen er åben eller lukket...

01-11-2012, 19:50

Tusind tak for dit input.

Jeg må prøve at lave en "hule" til hunden, som du forslår. Det er ganske rigtigt som om den glemmer at lægge sig ned og sove, og kæmper imod trætheden, så en kasse kunne måske være løsningen.