Indlæg: 7

Oprettet af | Oprettet: 31-10-2012, 13:51

olde engelsk bulldog

Hej min kæreste og jeg købte en olde engelsk bulldog fra en kendel i nord sjælland da den var 8 uger den fylder to år den 13/3 2013 vi har haft den til dyrlæge da den piber og løber rundt og kan slet ikke finde ro og har udslæt på hele kroppen dyrlægen har så taget blod prøver af den og har sagt at den har en kronisk hud sygdom vores dyrlæge har så sagt at der er er to ting vi kan gøre den først er binyrebakke homoner og det vil vi ikke da det er synd for hunden og den anden er at vi kan få lavet en vacine ud fra dens egen blod men det er ikke sikkert at det vil hjælpe ellers kan vi aflive den så vi nok mest selv er til da den lider meget man hvordan er vi stillet ang hende vi har købt den af hun har en kennel og hunden er med stamtauvle hvordan er vi stillet ang med at få penge tilbage fra hende

Skriv et svar til indlægget31-10-2012, 15:10

I har sikkert fået hunden undersøgt hos en specialist i hudsygdomme, så i har en hel sikker diagnose, der ikke "kun" skyldes allergi.
Først og fremmest vil jeg råde jer til at behandle hunden med prednisolon piller. Så den får ro. Den skal jo ikke løbe rundt og lide. Det er ikke altid så slemt med hensyn til bivirkninger for hunde, som for menensker. I kan så se hvordan det går, før i evt. tager så drastisk en beslutning af lade den aflive.

I skal selvfølgelig underrette opdrætter om og hvis den er uhelbredelig syg, så opdrætter kan tage den besked til efterretning i sit avl.
Er sygdommen genetisk altså arvelig derfor medfødt, kan i sikkert få erstatning ifgl. købeloven, da hunden ikke er fyldt 2 år. Evt. ved tilbagelevering til opdrætter, fuld erstatning, eller en ny hvalp.
Jeg kender ikke helt reglerne for det.

Men nu p.t. hjælp den ved Prednisolon piller.

31-10-2012, 16:42

Vil også sige I skal lade hunden behandle så den ikke lider, og I skal da hurtigst muligt kontakte opdrætter og høre hvordan hun stiller sig til det - men da jeres race ikke er FCI anerkendt, har I ikke nogen organisation til at hjælpe jer, hvis opdrætter stiller sig på tværs angående erstatning - så vidt jeg ved er Olde english stamtavlerne organiseret fra USA ?

Ellers kan I prøve at rette henvendelse til forbrugerklagenævnet - hunden er jo solgt i DK og underlagt købeloven hér....

31-10-2012, 18:00

hej vi har fået lavet test på den og alt muligt hende avleren siger at hendes dyrlæge bare skal lave et indgreb på den og så er den rask det er jo en gang fis for man kan da ikke lave et indgreb på en hund der har en kronisk sygdom hun vil også gerne have den tilbage men det vil vi ikke da hendes kennel bare ne er en stor fødeklinik og da vores hund har fået meget stor ros og to anden pladser til de udstillinger vi har været ved ved vi at hun sikkert bare vil avle vider på den og det er i vores øjne noget svinneri

31-10-2012, 18:53

Jamen så har jeres opdrætter jo også tildbudt jer noget, og mener også hun har ret til at få sin egen dyrlæges vurdering, men hvis I ikke har tillid til hende, og ikke ønsker at tilbagelevere hunden, må I nok "æde den selv", uanset om I vælger at behandle eller en aflivning - så summa-sumarum er I (desværre, i dette tilfælde) blevet en erfaring rigere: man skal se sig godt for når man køber hund !

Jeg synes nu stadig, I skal gi' hunden den behandling, den behøver og se om den får det bedre - har selv været afvisende overfor behandling af angst for det kunne skade - det kom der bestemt ikke noget godt ud af, og har så meget fortrudt det !

31-10-2012, 22:07

Når opdrætter har tilbudt at tage hunden tilbage, og tilbagebetale købsprisen, har hun opfyldt købeloven. Udfra den beskrivelse af opdrætter, har jeg svært ved at tro, hun er DKKopdrætter. Det håber jeg i hvert fald ikke. I mener hun vil avle på den, hunden er så en tæve, forstår jeg.

Så forstår jeg godt, i ikke vil aflevere hunden retur, men så må i selv afholde udgifter til dyrlæge, og beslutte hundens fremtid.
I har udstillet hende flere gange, da var hun så ikke syg. Hvorlænge har hun været syg ? og hvad fejler hun ?

05-11-2012, 13:17

Olde bulldogs er ikke med i DKK.. Så..

Må man være så fræk at høre hvilken kennel din hund kommer fra?

Har nemlig selv en Olde på samme alder som jeres..

- Den glade ejer af en Olde