Indlæg: 5

Oprettet af | Oprettet: 31-10-2012, 12:06

Stambog...

Hej jeg har planer om at købe en Westi, har søgt info på nettet de sidste 3, 4 mdr. jeg søger en tæve hvalp, har dog ingen planer om at gå på udstilling, men lydighedstræning og agility, måske udstilling. jeg har set hvalpe til salg med DRU og DDA stambog jeg er i tvivl om jeg skal vælge en hvalp med sådan en stambog eller det skal være DKK stambog. er der nogen herinde der har nogen erfaring eller viden omkring de forskellige stambøger????

Skriv et svar til indlægget31-10-2012, 12:56

Jeg ville så afgjort vælge en hund med DKK stamtavle.

31-10-2012, 13:23

Jeg vil bestemt anbefale dig en hvalp med DKK stambog. Find en god opdrætter, eks igennem specialklubben under DKK. Gå på nogle DKK udstillinger, og få en snak med hundeejerne, gerne både opdrættere og købere du møder der.
Besøg nogle opdrættere og se deres avlshunde.
Køb en hvalp med både stambog og købskontrakt.
Derved er du bedst muligt sikret en sund og smuk hund.

Jeg kan anbefale dig at få en hvalp til foråret eller tidlig sommer, og planlægge noget ferie ved hjemtagelsen af det lille ny "familiemedlem."

Med en DKKhund har du også flere muligheder for at gå til træning, agility, udstilling stadig i DKKregi.

31-10-2012, 13:30

Nu hører jeg til dem, der kigger mest på om jeg har tillid til avleren, og ikke hvad stambogen hedder. Dog er jeg kun interesseret i de "anerkendte" stambogsførende foreninger, og der høre DDA ikke til.

DKK er den gamle forening, anerkendt i af FCI altså den verdensdækkende organisation indenfor hundeverdenen. Vanvittig god, hvis du vil udstille, tilbydes kurser, træning etc. og have en stor organisation bag sig. Nr. 1 organisationen og den eneste ene herhjemme, hvis du spørger mange, specielt de professionelle.

DRU en mindre forening, en udbryder så at sige - ikke anerkendt af FCI, men du ser mange FCI-hunde derinde. Ejerne er måske blevet uvenner med DKK/FCI eller bare ikke enige i de dispositioner/avlsmål der er indenfor DKK/FCI. Primært i starten blev der også optaget hunde, der ikke helt opfyldte standarden i DKK/FCI, men idag finder jeg mange DRU-avlere, der er lige så dygtige og ansvarlige med deres avl som DDK-avlere, og deres hunde er ligeså gode efter min mening. Der arrangeres udstillinger, samarbejdes med udenlandske klubber, laves kurser etc., men i mindre grad end hos DKK. Lidt hyggeligere og mere afslappet finder jeg.

Dette er min mening om de to foreninger og primært baseret på min egen hunderace berner sennen skal det lige bemærkes.

Jeg har en hund fra hver forening, regnede ikke med at skulle avle, så jeg valgte ud fra at jeg ønskede sunde forfædre med lang levealder, og uden problemer med HD/AD og så forsøgte jeg at undgå linier med hunde, der var døde af kræft. Om det er lykkedes ved jeg ikke før de forhåbentlig dør af alderdom, men det var bare lige de tanker jeg gjorde mig i mit valg af stambog.

31-10-2012, 13:32

Og nu kan i så ellers banke løs på mit hoved, jeg ved jeg med ovenstående indlæg sikkert træder en del over tæerne..... ;-)