Indlæg: 8

Oprettet af | Oprettet: 30-10-2012, 16:38

Bliver sindsyg af min unghund! :(

Hejsa :)

Jeg har en cocker spaniel der lige er blevet 9 mdr. jeg elsker hende over alt men jeg bliver snart sindsyg !

Vi er lige flyttet i lejlighed og den skal hun selvfølgelig vænne sig til, hun gør HVER gang der er en uge på opgangen og hun piver også lidt.
Hun er ikke alene endnu, jeg går stille frem med at vænne hende til dette. Og hun vil max være alene i 4-5 timer om dagen når den tid kommer. (i sit gamle hjem kunne hun være alene i op til 7 timer uden problemer)

Hun bliver luftet i alt om dagen i min. 2,5 timer nogle gange mere, hvor hun både laver spor og løber og sådan.

Jeg vil bare høre om i har nogle råd til hvordan jeg "overlever" den her hvalpe/unghund tid? Og hvornår jeres hunden blev "ordentlige".

Nogle gange er jeg bare ved at give op, og hvis jeg skal være ærlig så "styrer" hun mig nok også lidt, da hun er en meget stædig hund!
fx. er hun ofte bogstavligtalt helt op i ansigtet på mig og jeg ender desværre med at råbe lidt at hende fordi jeg bliver magtesløs, jeg ved det er den forkerte måde, men jeg giver desværre op...

Håber i kan give mig nogle råd!
- Hilsen Nina :)

Skriv et svar til indlægget30-10-2012, 18:36

I er lige flyttet, måske endog fra hus til lejlighed. I hvert fald har hun ikke allerede vænnet sig til alle de nye lyde, omkring lejligheden, ikke mindst lyde i opgangen.
Hav altid en radio tændt, og sørg for den ikke i alenetiden opholder sig i entreen , hvor den hører alt på trappen. når den skal være alene hjemme, skal døren til entreen være lukket, evt. kun med et børnegitter, hvis den er utryg bag en lukket dør. Du skal vælge allerede nu, det rum, den skal opholde sig i alene hjemme. Et rum, eks. køkkenet, hvor den ikke kan lave ulykker. Så skal du have een lille radio tændt i køkkenet.
Du er nødt til at have tålmodighed, hunden har jo ikke valgt at flytte, og den er stadig ung, og kan finde på at lave ulykker. At den er ekstra "umulig" pt. behøver ikke kun at skyldes flytningen, det sker også for andre hunde i teenagealderen, at de afprøver deres ejer. Bevar din hundegode fornuft, og de husregler, den før har respekteret, men gør det på en rolig måde, uden mange ord, hver gang den gøer, afled den med noget legetøj, giv en godbid, når den stopper gøeriet.
Farer den til gadedøren, når du er hjemme, så tag den væk derfra HVER GANG.

30-10-2012, 19:38

Ja, ens tålmodighed bli'r sat på prøve, når man har en unghund, men når hunden bli'r 1. år til 1½ er meget forandret til det bedre, så det er om at bevare roen, og gentage husregler som Aase skriver.

Alt er nyt hos jer lige nu, så prøv at finde tilbage til nogle af de ting, både dig og hunden gjorde før I flyttede - det vil også gøre hunden tryg.

Jeg tænker lidt om du får overstimuleret hende, når I er udenfor så længe, så hun har svært ved at geare ned indendøre ?

30-10-2012, 20:34

Nu bor vi også i stuen så døren larmer, hun gør bare meget og jeg prøver at hindre det men det lykkes ikke.. Har prøvet med godbidder, legetøj og ros..

Hendes gå skema ser nogenlunde sådan ud:
- Morgen tur på 20-30 min ( stille gå tur og snuse rundt);
- middag tur på 40-60 min ( hvor hun er løs og løber rund med andre hunde i skov miljø);
- sen middag tur på 40-60 min ( hvor hun laver spor/søg og løber med bold og bare går )
- aften tisse tur på 5-10 min ( ja hvor hun skal tisse)

Hun er alene fra kl ca 7.25 til 12-13 og igen fra kl 15 til kl 18.15 og alle gange har hun jo fået de ovenstående gå ture. Så når vi kommet hjem efter den sene middags tur falder hun i søvn ved en 20.30 tiden inden da har vi vores kampe ( alt fra når jeg tager tøj på bidder hun i det og hun er bare meget opmærksomheds krævende..)
Håber det var til at finde ud af..

Ja synes bare at hun er kun 9 mdr så 1 år virker som laaang tid..

30-10-2012, 21:46

Når i bor i stuen, så hører hun al trappestøj, alle skal jo forbi jeres gadedør, og somregel smækker opgangsdøre med et ordentlig brag. Det vil jo også ske mange gange i alenehjemmetimerne.
Så jeg kan kun sige det er meget vigtigt, hun ikke har adgang til din gadedør. Ellers vil hun sikkert i alenehjemmetiden, skrabe og bide i den dør. Og det er hun ikke ene om. Det er et problem for mange hunde, ikke mindst, når i bor i stueetagen.
Hun har så været vant til at være alene hjemme 2 x dgl, og imellem de timer, aktiveret sammen med andre hunde i hundeskov. Senere igen aktiveret i forbindelse med en gåtur.
Understimuleret bliver hun i hvert fald ikke. Som Tina skriver kan hun have svært ved at geare ned igen, så du kunne prøve at nøjes med gå-tur om aftenen, og lade hende aktivere sig selv indedørs, f.eks, med en bold med mad-godbidder i. Mine hunde har altid haft en paplegekasse med forskellig papemballage i noget med , noget uden godbidder, en froteesok med knuder på.
Har hun været i løbetid, ellers er den første nok lige på trapperne, det giver også uro i kroppen.
Efter løbetiden kan det godt tænkes hun falder mere til ro. Bider hun i dit tøj, så sig nej eller stop, og giv hende f.eks en tom skyllet mælkekarton, WCpaprulle, eller et lille tyggeben, fra legekassen, og ignorer hende så, vend ryggen til hende. Det skal stadig være dig der bestemmer, ikke hende, så hun skal selvfølgelig ikke opnå kontakt ,ved at bide i dit tøj. Jo mere roligt du tager det, jo mere rolig bliver hun. Og så skal du reagere på samme måde, hver gang, om du så må gøre det 100 gange, roligt men bestemt.

31-10-2012, 06:35

Hej.

Det lyder som en rigtig unghund du har dig der :);

Jeg har selv lige været igennem det med min terrie, på nu 2.5 år.

Og det kan godt betale sig at være meget firkantet med sine regler. Hvis hun skal sidde og vente mens du ta tøj på, så skal hun side og vente, om det så skal ta 30 min, hvis man virkelig mener det man siger, og har de samme regler, hver eneste gang, så lære de det rimlig hurtigt. prøv at få hende væk fra døren, eller væk fra dig selv, du skriver hun er helt oppe i dit hoved, så gør det uden at sige noget, men bare med krop sprog. selv kan jeg bedre bevare roen, om jeg selv tier stille.

så hold hoved koldt, alt det arbejde du lægger nu, kommer tilbage de næste mange år, på den gode måde....se det som en udfordring, og som noget positivt.

31-10-2012, 07:18

Tak for jeres svar :)
Hun er ikke på vej i løbetid da jeg lige for 3 uger siden fik hende strealliseret...
Det er meget vigtig for mig at hun kommer ud og får løbet sit krudt af og bruger hoved, derfor bruger jeg meget tid på det. Og hvis hundepasseren ( min mor) ved middagstid ikke kom skulle hun være alene fra kl 7.25 til 16.30-18.30 og det er ALT for lang tid.

Jeg synes bare hun har rigtig svært ved at beskæftige sig selv når vi sidder om aften efter gå turen.. Hun plejer at få et ben med leverpostej ved 19.30 tiden og eller et par tyggepinde men det tager hende max 30 min.
Hun kan godt få en papkasse el lignende den smadrer hun i tusind stykker. Hvilket også er ok.

Jeg har købt et børnegitter som skal "isolere" stuen, jeg forestiller mig at hun skal være der det er det største rum og på den måde kan hun ikke komme til hoveddøren.

Der sker selvfølgelig også meget i det nye hjem og vi har kun været her siden søndag, og i der gamle hjem måtte hun være i sofaen, men ikke her det har hun svært ved at forstå ;) så det er også en kamp.

Jeg skal på arbejde igen på mandag og der skal hun være lært at være alene i de timer. Hvordan går jeg frem med det?
Jeg skal til familie fødselsdag på lørdag i nogle timer så der kommer hende " prøve"
Hvornår ved jeg at hun er tryg nok til at være alene i det her hjem?

31-10-2012, 10:45

Sterilliseret for ca. 3 uger siden, da kan hun godt have været på vej i løbetid, dyrlæger plejer at sige det er bedst mellem to løbetider, men nu er det gjort, måske fordi du gerne ville have det før du flyttede.
Jeg er enig i at en hel dag er altfor længe at være alene, og hun er hvor du boede før vænnet til 2 x daglig, ved din mors hjælp. Alligevel vil jeg tro det er svært allerede at tro på det lykkes, i det nye hjem, og så i stuen, hvor hun ikke må ligge i sofaen mere. Hvor der vel også er andet hun kan ødelægge.
Du har jo ikke haft mange dage til at afprøve hende i alenehjemmetid. Og tryghed i lejligheden sammen med dig, er hun jo heller ikke endnu.
Så du kan nok bare opsætte børnegitret nu, (så hun har prøvet at være bag det, imens du eks.går et øjeblik, på toilet, i køkken ud og ind af gadedøren) Tænd en radio, lade hende få et mindre tyggeben, når du forlader huset, og selvom hun har sin egen hundeseng i stuen, så læg et tæppe over sofaen, og håbe det bedste. Hvis hun nøjes med at hoppe op i sofaen, rode lidt med tæppet, og ellers falde til ro, så tror du skal være glad og tilfreds.
Når hun har svært ved at falde til ro om aftenen, kan det være hun bliver overstimuleret, på den sene luftetur. Prøv også at ignorer hende, og se så om hun ikke "giver op" og lægger sig i stuen, hvor du selv er, i sin hundeseng.

31-10-2012, 14:47

Hvis hun opper op i sofane når jeg ikke er her er egentlig okay. Men jeg må vel gå tilbage i alene træningen ligesom jeg gjorde i det gamle hjem.

og ellers med at det hvalpe unghund adfærd er noget jeg må have tålmodighed med og vente og gøre mit bedste.


jeg synes det er svært at vurdere hvor grænse for over og understimulering er, jeg synes nu især når hun er i lejlighed (sit gamle hjem havde vi en lille have) at hun fortjener at være udenfor så meget som muligt. Men vi går hos en "personlig" hundetræner og vil snakke med hende om det også :)