Indlæg: 4

Oprettet af | Oprettet: 29-10-2012, 08:55

hvalp og arbejde

Hejsa.
Jeg har allereden en hund og vil rigtig gerne have en mere.
Men jeg arbejder 37 timer om ugen og kan ikke tage fri.
Så jeg vil sådan set høre, kan det stadig godt gå hvis jeg anskaffer mig hvalpen ? Hun bliver aldrig alene da jeg jo har den anden også :)

Skriv et svar til indlægget29-10-2012, 15:09

Du skriver ikke noget om hvor gammel din hund er, eller hvad rase .

Måske skulle du overveje at få en voksen hund, men det kommer jo an på så meget hvad der er bedst.
Du kunne måske også får en til at komme midt på dagen og tage sig af dem, jeg synes nemlig at 7-8 timer er for længe at lade dem alene.

29-10-2012, 18:46

Det kan være dejligt at ha' flere hunde, og de kan ha' meget glæde af hinanden, men uanset om du anskaffer dig en hvalp eller voksen, vil der være en indkøringsperiode for den nye hund, som du skal ha' fri til - to hunde kan ikke bare sættes sammen i den tro, at de så klarer samværet selv - det skal de lære efterhånden - måske kan en voksen og hvalp gå sammen i hverdagen, men når hvalpen bliver kønsmoden, skal de måske skilles ad, i den tid du er fraværende.

Nogle af mine hunde har kunnet være sammen dagen lang, andre ikke - det handler om sikkerhed for hver især, hvis der opstår en konflikt, mens man som ejer er væk fra dem. Så du skal ikke anskaffe dig en hund til, fordi du synes det er synd, den du har, skal være så meget alene - det vil være bedre at få en hundepasser i dagligdagen...

30-10-2012, 13:13

Nej, det tror jeg ikke. Selv hvis du valgte at adoptere en voksen hund i stedet for en hvalp burde du bruge en uge hjemme for at hjælpe den falde til. En hvalp skal nok bruge dig i to uger, så... Vent til du kan holde lidt fri.

30-10-2012, 20:32

Ny hund/hvalp = ny periode, hvor hunden skal vænnes til at være "alene" hjemme. Dette er helt uanset om du hund i forvejen, de to hunde skal også bruge tid på at lære at være sammen, det må du ikke undervurdere vigtigheden i.

Minimum 2 uger skal du afsætte til det, og det kan så gå så fint, at du kan klare dig med mindre tid, men også modsat så dumt, at du har brug for mere tid......

Desværre ikke det svar du nok ønskede, men ferie/fri er en nødvendighed, når den (lille) ny skal indlemmes i flokken.