Indlæg: 2

Oprettet af | Oprettet: 28-10-2012, 13:55

Aggressiv i leg

Hej

Min franske bulldog han på nu 4,5 måneder bliver aggressiv når han leger med én hund. Det er når de leger den leg hvor de så har en pind i munden og prøver så at få pinden fra den anden.

Når det re den anden hund der har pinden er der intet problem, men når min så får pinden så bliver han sur, knurrer, gør/snerrer og til sidst ryger han så i totterne på den anden, og så bliver vi nødt til at skille dem ad..

Er der nogle gode forslag til hvad jeg burde gøre? sig nej til hunden når han begynder eller bare lade dem klare det selv eller?

Tak

Mille

Skriv et svar til indlægget28-10-2012, 15:15

Når han kun er 4.½ måned, tror jeg ikke det er agressivitet. Det burde det i hvert fald ikke være. Men at han knurrer, når han har pinden, er ikke unormalt, det er jo for at fortælle den anden hund, at nu er pinden hans. Almindeligvis plejer hvalpe bare at stå og bide og trække i hver sin enden af pinden, og den der vinder løber med den. Så render den anden efter "vinderen", og så fortsætter legen.
Det er unormalt at to hvalpe kommer op at slås, så man skal skille dem ad.
Er den anden en voksen hund, er det endnu mere unormalt, at hvalpen farer i hovedet på den.

Hvis han virkelig er aggressiv, så må han have et særlig iltert temperament, så ville jeg ikke lade ham lege "pind" med andre hunde.
Hvilket indtryk fik i af kuldet og hvalpenes mor hos opdrætter ved besøg før i købte ham ??
Viste han sig som førerhund i forhold til sine søskende ??

Går i til hvalpetræning med ham, så lad instruktøren tjekke ham, og viser han sig på anden måde aggressiv, så skal i nok kontakte en adfærdsbehandler.

29-10-2012, 08:51

Har sjældent oplevet så unge hvalpe agressive. De kan sagtens lege med knur. På den anden side har nogle hunde et meget stærkt vogteinstinkt og det kan sagtens starte tidligt. Det lyder som om din har behov for at vogte det han finder værdifuldt i dette tilfælde en pind som han har vundet.
Jeg ville forsøge at undgå de situationer hvor han føler han er nødt til at blive "aggressiv" for jo mere han har held med at gøre det jo bedre vil han blive til det. Når han så er en voksen hanhund kan han nemt komme i uheldige situationer og komme til skade hvis den anden hund har det på samme måde.
Jeg ville forhindre ham i at lege med genstande sammen med andre hunde....de kan jo sagtens lege sjovt uden. Hvis de selv finder noget som potentielt kunne vogtes så bare stop legen før han når at blive vogtende. Sandsynligvis vil han også få mindre tendens til at lege på den måde hvis han oplever at legen stoppes derved.
Hvis du bare lader dem klare det selv er jeg bange for at han får en vane som kan blive farlig senere.