Indlæg: 13

Oprettet af | Oprettet: 24-10-2012, 22:18

Testikler

Jeg har en brun Labradortæve på 4 år som fik 7 hvalpe d 14 april i år .alle hvalpe blev tjekket af dyrlæge og fik sundhedspas og blev chippet og fik ormekur flere gange .En af hvalpene en han fik en bemærkning i sundhedspasset om at testiklerne ikke kunne mærkes . Denne hvalp blev solgt til en dyrlæge som så sundhedspasset andensidste gang hun var og besøge hvalpen som hun havde valgt og godkendte det .hun hentede hvalpen da den blev 8 uger gl .nu har hun fundet ud af at hvalpens testikler ikke er faldet ned og vil ha opereret den .det vil koste ca 3000.- hun mener så at jeg som solgte hvalpen til hende skal betale halvdelen af dyrlægeregningen ... Jeg solgte hvalpen som var særdeles sund og glad og rask for 4.500 kr (dvs ikke m stamtavle) jeg har det lidt sådan at hvis hun går så meget op i de testikler som ikke er faldet ned og som hvalpen jo absolut sagtens kan ha et godt liv med uden at de falder ned , hvorfor reagerede hun så ikke da hun så at det stod i sundhedspasset ?!! Ja jeg vil lige høre om andres mening før jeg giver hende et svar . Så please giv jeres mening til kende :-)mvh Lene

Skriv et svar til indlægget25-10-2012, 08:40

Jeg er ikke så sikker som Beaglepack, på at køber ikke har krav på nedslag i hvalpeprisen, når hvalpen er kryptocid. Jeg har godtnok kun solgt hvalpe med stambog og købskontrakt i DKK. Og der var det et klart krav, at køber fik et nedslag i prisen på xx% af købsprisen.

På sundehedsattesten, skal det altid oplyses hvis hvalpen ikke har stenene på plads i pungen.
Det kan ske, at hvalpen, får stenene på plads senere end 8 uger gammel, men det er vist sjældent, og er det ikke sket, når den er 8 mdr. så vil den betragtes som kryptocid.

Om beløbet skulle have været aftalt i en købskontrakt for at gælde, ved jeg ikke, men du kan jo undersøge hvilke regler der gælder ved køb af en hund med stambog, og så tilbyde køber den % af købsprisen tilbagebetalt.

Nedslaget i prisen gives ikke som en betingelse for at køber vælger at få hunden opereret. Det gives fordi hvalpen har en arvelig defekt, i lighed med over/underbid, og andre arvelige sygdomme, samt sygdomme opstået hos opdrætter .

25-10-2012, 09:53

Jeg tror faktisk, at et af de store spørgsmål her er, om køberen har fået nedslag i prisen pga. de ikke nedfaldne sten.

Hvis hun har, så kan hun ikke komme nu med yderligere krav.

Hvis hun ikke har, så er sagen en anden, for så vil man kunne hævde, at man regnede med at stenene ville falde ned. Og da de ikke som forventet gør det, så kan man gøre indsigelser omkring mangler ved hunden.

Hvad står der i den kontrakt, i har lavet, og har hun fået nedslag i prisen?

25-10-2012, 11:06

Jeg har også tænkt, som du skriver Karin, og i dette tilfælde er jeg gået udfra at køber ikke ved køb har fået refusion i købsprisen, og derfor nu anmoder om 3.000.- retur.

25-10-2012, 14:27

Jeg tror man mest lige venter og ser om de sten skulle falde ned senere, og så ved købet aftaler et beløb der refunderes, hvis det ikke sker. Det skal selvfølgelig så stå i købskontrakten, hvor der er plads til særlige krav, og garantier opdræter sætter/aftaler med køber.

Jeg husker jeg engang har hørt om en hundeejer, der absolut ville udstille sin kryptocide hanhund, som fik indoprereret en kugle i den ene testikel. Men det skulle hun aldrig have gjort, for så skete det at den rigtige sten faldt på plads, og så havde hunden pludselig 3 sten.

Nå den falske er nok senere blevet fjernet igen. Så det er klogt lige at se om man er heldig, at naturen klarer problemet. Men er hunden 8 mdr. og stadig kryptocid, så skal man ikke forvente det nogensinde sker. Så ville jeg i hvert fald som opdrætter give et aftalt beløb til ejer, og bare vær glad for den stadig var og kunne leve som en dejlig familiehund.
Det kan ske den senere får cancer, men det sker ikke altid, og det påvirker ikke hundens adfærd.Om ejer vil operere den, dvs. fjerne stenene som jo ligger vistnok i bughulen, eller ej, er ejers valg. Og man kan jo dyrke al anden aktivitet med en kryptocid hund, bare ikke udstilling, da han ikke må bruges i avl.

25-10-2012, 14:30

De mærkelige tegn i indlægget, ved jeg ikke hvordan sker

25-10-2012, 14:56

Vi har faktisk kendt en hanhundehvalp, der kun havde en sten i pungen, da køberne hentede ham som 9-ugers. Der var så lavet en bemærkning i sundhedsbogen og en klausul i kontrakten, at de ville få kr. 2.000 i afslag, hvis ikke den faldt ned. Han skulle i forvejen ikke bruges til avl men til jagt, og de ville alligevel helst kastrere ham, da de også havde hans søster.

Det sjove af det hele var, at da de kom hjem med ham, så var stenen faldet ned - der kan ske meget på en tur fra Sjælland til Jylland!

I vores kuld fik nogle et afslag pga. et blåt øje, som i løbet af et par mdr. så blev almindeligt brunt, det var de så lidt utilfredse over, da de synes det andet var så charmerende. Men klage over det kunne de jo ikke, da de i første omgang havde accepteret et afslag for manglen på to brune øjne. Det har vi grinet meget af hen ad vejen, heldigvis både dem og os.

Ja, ja - der kan være så meget.....

25-10-2012, 14:57

Okay, vi kan også det med de sjove tegn Aase, de erstatter åbenbart afsnit og bindestreger, tror jeg......

25-10-2012, 14:58

???? griner

25-10-2012, 18:42

Der er lige den hage ved ikke nedfaldne testikler at det i rigtig mange tilfælde sætter sig til kræft i bughulen
Derfor anbefales opperation

25-10-2012, 19:59

Tak for jeres indlæg . Vi har ingen aftaler i kontrakten om mangler og fejl på hvalpene . Jeg betaler halvdelen af operationen ca 1600.- så er ejeren da glad ..

05-11-2012, 06:38

Hej

Vil lige give dig svar
Det er normalt, når man sælger en hvalp hvor testiklen ikke er faldet ned på, at der gives 1/3
af prisen i afslag eller retur efter 9 mdr hvis den stadig ikke er faldet ned. det er efter Dansk Kendelklubs regler.
Det er også bedst at få den kasteret, da der ellers er risiko for kræft i testiklen. Så i dit tilfælde ville jeg give hende 1500 kr tilbage, det vil hun formentlig have retsligt krav på. Taler af erfaring.

Med venlig hilsen
www.brun-labrador-soffie.dk
Bent.