Indlæg: 6

Oprettet af | Oprettet: 23-10-2012, 20:49

Tæger, hvad gør jeg ?

Jeg har lige så lige fjernet den første tæge på Sille. Jeg er rimelig sikker på at jeg har fået det hele med ud. Men er alene hjemme, så er den eneste til lige at vurdere det. Vil rigtig rigtig gerne høre om der er noget jeg kan gøre ved stedet den sad. Hun virker ikk øm, hun er rød og har en lille blodsamling. Derudover er der noget jeg skal være obs på af reaktioner ? Er lidt ude af den, hun er jo min lille Sille . ♥

Skriv et svar til indlægget24-10-2012, 06:33

Hej Thilde, du har gjort det helt rigtige - taget den ud og tjekket at du har fået det hele med. Det er helt almindeligt, at der bliver et lille mærke og det kan tage et par dage før det er væk igen.
Hvis du fornemmer at stedet bliver mere rødt og irriteret eller at Sille bliver dårlig skal du tage hende med til dyrlægen, ellers er der ikke noget du kan gøre.
Hun ser super nuttet ud den lille Sille

24-10-2012, 07:49

Min dyrlæge gav mig det råd, at smøre bidstedet med lidt klorhexidinsalve. Det virker ret kraftigt antibakterielt og forhindrer i de fleste tilfælde en evt. betændelse. I det hele taget en salve, der er god at have ved hånden ved de fleste smårifter, som hunden kan få.

Den trænger hurtigt ind og tillader dermed huden at ånde, tåles af langt de fleste hunde såvel som mennesker, og fåes både som salve og som en handy lille spray på apoteket, den sidstnævnte er hurtigt blevet en del af vores "nødberedskab", der også omfatter Aloe Vera som Beaglepack anbefaler. Aloe Veraen er ud over at være let antibakteriel også utrolig god, hvis der er tale om lukkede sår, der kløer i helingsprocessen.

25-10-2012, 09:02

Hej igen.

Tak for alle jeres svar. Er noget mere rolig nu, men må indrømme at jeg blev noget forskrækket .
Jeg er meget obs. på hende de næste par dage. Jeg har sådan duppet det lidt med en våd vatrondel og smurt hende med aloe vera. Jeg synes hun har en lille kugle endnu, men den går vel væk ? Det er ikke noget jeg skal massere lidt på ? Hun virker slet ikk øm der. Jeg erhvervede mig igår en tægetang.

Mvh Thilde

25-10-2012, 09:16

Jeg plejer at "knipse" tæger/flåter med fingrerne. Drejer dem simpelthen rundt indtil de slipper. Det kan nogengange godt tage 15 min, men mine hunde betragtede det bare, som at jeg nussede dem, det gør jo ikke ondt. Hvis jeg havde brugt en tang, er jeg ikke sikker på de alle ville have fundet sig i det.
Hvis hunden er langhåret, kan man klippe håret rundt om "dyret" af, så er det nemmere at få fat om det.
Der kan godt opstå en lille knude, hvor "dyret" har siddet, men hvis det bare ikke danner rødme og hæver rundt om biddet, så er det ikke farligt. Jeg plejer i nogle dage at vaske bidstedet med klorhexodin 2%. Og mine hunde, har aldrig været nødt til at få anden behandling