Indlæg: 5

Oprettet af | Oprettet: 22-10-2012, 17:03

Dårlig mave.

Hej alle

Jeg søger en godt råd til hvad jeg skal gøre angående min hund.

Det er en cocker spaniel som lige er fyldt et år. Han har i den seneste uge haft tynd mave, ikke hele tiden og ikke altid lige tyndt.

Men nu har det stået på længe nok og er begyndt at blive bekymret for ham. Han ser ikke syg ud og vil lege og gå ture og spænder rundt osv. han er dog begyndt ikke at ville spise sin tørfoder, men det har vi prøvet før, men tænker også at det er klart at han ikke vil spise når/hvis han får ondt i maven.

Vi har ikke skiftet foder, så det kan ikke være derfor.

Jeg har i de sidste to dage givet ham ris og kartofler og lidt tørfoder i, det spiser han med velbehag. Dog her til aften begyndte han at pive lidt efter at han havde spist.

Hvad skal jeg gøre jeg har tænkt mig at ringe til dyrlægen i morgen, men måske i andre har nogle gode råd. Har læst en del på nettet, og mange skriver at det man skal gøre er at han skal faste. Det har jeg det bare svært med, men hvis det er det som skal til... Nogle skriver dog også at det skal man ikke men at han skal have skånekost....

Lene

Skriv et svar til indlægget22-10-2012, 17:52

Synes også du skal kontakte dyrlægen, når det har stået på så længe - og ja, der er delte meninger om hunden skal faste et døgns tid og bagefter på skånekost - el. (det nyeste) at det er unødvendigt at faste - men de fleste dyrlæger vil anbefale noget skånsomt for maven.

I håndkøb på apoteket kan fås Zoolac el. Canikur, den sidste især er god mod tynd mave, men som sagt kontakt dyrlægen alligevel - når hunden går fra foderet, kan det, som du selv har tænkt, tyde på det gør ondt...siger én, der har haft en hund med maveproblemer on and off gennem 8 år...

23-10-2012, 09:13

Jeg havde selv haft lignende perioder med min nu 12 mdr gamle hund....hun samler alt op og spiser gerne papir og andet (meget hellere end sit foder;));
Jeg havde god effekt af skånekost. Feks udkogt ris eller tynd havregrød evt blandet med torskerogn eller kogt kylling. Og så kun skånekost og gerne til nogle dage efter at maven er gået i orden igen.
Hvis hunden virker syg eller smerteforpint eller taber sig synligt ville jeg nok gå til dyrelæge

23-10-2012, 10:18

Tak for jeres svar han virker overhovedet ikke syg han leger og fiser rundt. Jeg vil prøve at give ham skåne kost i nogle flere dage og så se om det kan hjælpe på hans mave. Hanne jeg tænker om han så ikke kan få hård mave hvis han får skånekost i for lang tid hvis du forstår mig? Hvad gør man så hvis det skulle ske? Det er heller ikke hver gang at det er tyndt her til morgen så det fint ud dog er det karry gult men ikke tyndt.

23-10-2012, 11:27

Dårlig mave kan være mange ting, derfor også flere måder at behandle det på.

Ved opstået "tynd mave" , diaree, plejer jeg at bruge Zoolac, du kan købe på apoteket. + Canicur piller som godbidder. Hvis det ikke er så slemt, fodrer jeg stadig med hundens tørkost.
Bliver det værre, eller stopper Zoolac ikke diareen på 1-2 døgn, så skal hunden til dyrlæge.

Ved opkast lader jeg hunden faste i eet døgn, men lader den beholde adgang til vand.
Hvis den fortsætter med at kaste vandet op , som kan foresage dehydrering, kan det være på grund af kvalme, så skal man kontakte dyrlægen, der vil undersøge hunden for smerter, hvis den ikke har det, så kan den behandles med kvalmestillende piller. Og efter det første døgn fortsætte på skånekost.

Da din hund har vist tegn på smerter, efter han har spist, synes jeg du skal kontakte dyrlægen, og få ham undersøgt. Han kan have spist noget, der ikke kan passere fra maven gennem tarmen.
Og så hjælper hverken skånekost eller andre midler. GOD BEDRING med ham.

24-10-2012, 16:52

Hej aase

Mange tak for dit svar.

Jeg har ikke lige fået kontaktet dyrlægen endnu, for her i dag var det ikke tyndt. Det så fint ud bort set fra at det ikke var brunt men karry farvede.

Han spiser sin tørfoder nu igår fik han olie i sin tørfoder, for nogle gange ser det ud til at han ikke rigtig kan få det ud. Men måske gør han bare sådan, har jo ikke rigtig kigget så meget efter som jeg gør nu her, andet end jeg har tjekket om det så okay ud eller ej.

Jeg synes det er svært for han ser overhovedet ikke ud til at fejle noget, i dag har han leget sammen med en masse andre hunde.

Jeg ser lige hvordan det går i morgen ellers må jeg have fat i dyrlægen.

Tak skal du have.