Indlæg: 6

Oprettet af | Oprettet: 21-10-2012, 16:31

Hund drægtig ?

Er der mon nogen der ved hvad man skal holde øje med hvis man er i tvivl hvis ens tæve er blevet parret ?
Vores hund er dog kun 6½ mdr gammel og vi har ikke set hos hende at hun har været i løbetid....men har i weekenden været i hundepension og hun og en han har gravet sig ind til hinanden og derved ved vi jo ikke om der er sket noget ?

Men er det ikke usandsynligt at der skulle være sket noget ?

Skriv et svar til indlægget22-10-2012, 07:55

6½ er lidt tidligt (men ikke uhørt så) at komme i løbetid og hvis I ikke har set nogle tegn på løbetid er det usandsynligt at der er sket noget, men for en sikkerheds skyld kan I tage op til doktor Dyr og bede om en fortydelsespille eller spørge om han kan se tegn på, at de to skulle have haft det sjovt med mere end bare den almindelige leg.

22-10-2012, 11:40

Utroligt de ikke har mere styr på hundene, når de er udenfor i løbegårde. Det burde slet ikke være muligt for hundene, at kunne grave sig ind til hinanden.

I den første uge af løbetiden, er tæven ikke villig til at lade sig parre. Først fra midten indtil slut, kan parring derfor finde sted. Tegn fra tæven på "lyst" hvor hun giver hannen "lov", er at hun lægger halen til siden.

Hun er kun 6.½ måned, hun kan have en mindre forkortet løbetid, for først senere at komme i rigtig løbetid. Men det er jo forskelligt fra hund til hund. Mine tæver var ca. 9.mdr. første gang de var rigtig i løbetid.

Hvis i ikke i ugen før har bemærket tegn på løbetid, og hun ikke nu stadig lægger halen tilside, hvis du eks. gnider hende lidt bagi, eller hvis du lader en anden voksen han snuse til hende, så tror jeg kun de to har hygget sig ved almindelig hundeleg.

Men er du det mindste tvivl, så aflæg dyrlægen en visit.

22-10-2012, 15:05

Vil også sige det er meget uheldigt, hvad der er sket i pensionen - jeg har også haft en tæve med en såkaldt hvid løbetid ved 5 mdr.s aldereren, og et par måneder senere kom den rigtige.
Nogle tæver er gode til at holde sig rene, så man ikke bemærker, de er i løbetid.

Lige sådan kan drægtigheden også forløbe uden nævneværdige tegn, hvis man ikke er klar over hunden er parret, så vil også mene i bør "holde dyrlægen i hånden" det næste stykke tid og få oplysning om evt. abortsprøjte...

22-10-2012, 19:12

Tak for alle jeres svar - og undskyld jeg ikke lige har fået reageret på jeres svar.

Udfra det du skriver Aase forventer jeg ikke hun har været i løbetid - hun har ikke været særlig interesseret i andre (han) hunde og løfter ikke halen til siden når man aer hende bagpå....


Jeg vil prøve at ringe til vores dyrlæge imorgen (eller lige køre et smut ind forbi) og høre hvad deres mening er og hvordan jeg lige skal forholde mig.

22-10-2012, 20:37

God ide`. Dyrlægen eller en veterinær sygeplejerske, kan sikkert hurtigt klare at vurdere om hun kan vær i løbetid og parring-parat. Det koster nok ikke noget. Det plejer et godt råd ikke at gøre.

23-10-2012, 12:31

Jeg har nu fået ringet - de mener ikke at der skulle være sket noget....det er for tidligt og hvis ikke vi har observeret løbetid hos hende, mener de ikke hun er blevet parret. Men at vi selvfølgelig skulle holde øje med om hun tog på i vægt eller fik spændte bryster....så vi krydser fingre og afventer.