Indlæg: 4

Oprettet af | Oprettet: 21-10-2012, 08:14

Øreproblemer!

Hej!
Vi har en dejlig cocker på tre år, med rigtig rigtig meget hår! Vi har den gerne til hundefrisør tre gange årligt, og havde det sidst i fredags! Da hun har rigtigt meget hår kommer der tit hårknolde der er svære at rede ud, og dem var der nogle stykker af før hun skulle klippes! Hun havde en stor knold under hvert øre, som frisøren har barberet af! Problemet er nu at de afklippede pletter væsker helt vildt, og Mille har det virkeligt skidt! Hun ligger hele dagen og er slet ikke sig selv! Gåture og godbidder kan endda ikke få hende væk fra pude eller kurv, og så er hun altså skidt Hvad skal vi gøre nu? Er der nogen der har prøvet noget lignende og har en løsning? Eller skal vi tage hende til dyrelægen imorgen? Vi har aldrig set hende så dårlig før!!

På forhånd tak

Skriv et svar til indlægget21-10-2012, 16:13

Ej hvor synd.
Den hundefrisør har barberet altfor langt ind under øret. Bruger hun aldrig en saks.? Er de pletter på selve øreflipperne ? Noget af huden er så skrabet af. Hvor dybt er sikkert svært at vide. Det væsker, gør ondt, og giver evt. hudbetændelse, som er behandlingskrævende. Enten med fucidinsalve eller anden antibiotika.

Jeg har ikke selv haft hunde, der skulle klippes, men jeg kan tænke mig der kan evt.opstå mindre skader ved klipning, så en hundefrisør burde have mulighed for at behandle det.
Det er da ikke rimeligt hunden nødvendigvis skal til dyrlæge, ved små skader hos frisøren.

I gamle dage brugte man penecilinpulver, det må man ikke mere, men jeg var så heldig at redde en lille flaske til mig, som jeg brugte til mindre sårbehandling. Hvis een af dem, havde givet en anden et hak i øret. Det standsede nemlig også, hvis såret væskede eller blødte lidt.

Men når din hund er dårlig, og har ændret adfærd, så skal den til dyrlæge senest imorgen.
Har du taget dens temperatur ? Har du renset pletterne eks. duppet dem forsigtigt med klohexidin 0,2% ? For at forebygge infektion.

21-10-2012, 17:46

Hej igen!

Tak for rådene!

Jeg valgte at tage til dyrlægen og Mille har det allerede bedre!Det var en noget dyr løsning her en søndag, men godt givet ud, da hun nu er sig selv igen!

Må selv være meget bedre til at undgå de knuder, så det ikke opstår igen!

21-10-2012, 20:35

Ja sådan en cockers pels skal holdes vedlige, det er ikke kønt og også synd for hunden, hvis dens pels filtrer sammen. Men rigtig godt du tog til dyrlægen, så hun blev behandlet og fik det godt igen.
Og tro mig, vi er mange der har måttet til dyrlægen uden for normal tid. Det er dyrt, men det kan være dyrere at vente, hvis tilstanden så forværres. Og det er jo også synd for hunden.