Indlæg: 3

Oprettet af | Oprettet: 14-10-2012, 11:43

intro til vand og miniferie - golden hvalp

Hej alle

Min kæreste og jeg får en lille golden retriver hvalp pr. 1. nov, hvor hun så er 9 uger gammel. Jeg har læst at det er vigtigt at en hvalpe bliver introduceret til de ting den skal kunne og have det godt med senere mens den er lille. Jeg bor tæt på gudenåen og kan sagtens tage hvalpen ud at bade hvis den har mod på det, men er det ikke for koldt til en hvalp i november måned at komme ud og bade for første gang? Ellers skal vi vente til engang i foråret når hun er blevet større og vejret bedre? Jeg tænker at selv hvis hun ikke kommer ud og bade i efteråret, så sker der nok ikke noget ved det, da goldens jo af natur er vandglade hunde. Men hvad siger i? Vi synes selv det kunne være lidt lækkert at prøve at se hvad hun siger til at komme ud og bade lidt, men er bange for det er for koldt for en lille hvalp?
Derudover nærmer vi os julen og vi bor langt fra familie og venner grundet vores studier. Men vi plejer normalt at tage hjem til vores forældre og være i julen, da det er der der sker noget. Normalt ca. 14 dage fra. ca. d. 15/12-1/1. Men når nu vi har en lille hundehvalp der skal med, er det så for længe for hende at komme væk hjemmefra og for overvældende med så mange mennesker, eller ville i sige at det godt ville kunne gå an?

Mvh Henriette

Skriv et svar til indlægget14-10-2012, 13:31

Hej Henriette!

Ih, hvor er det spændende med et lille nyt "familie"medlem :-);

Med hensyn til badningen, så er det på den årstid for koldt for sådan en lille størrelse. Hvalpepelsen er heller ikke så isolerende og vandskyende som en voksenpels, så vent for gud skyld med Gudenåen til foråret.

Men til gengæld ville jeg da, så snart hun er faldet godt til hos jer, tage en tur til hundesvømning, der ligger efterhånden en del af den slags rundt i landet. God træning til eftertidens mange badestunder, og så meget nemmere at introducere hunden for mens den er lille. Bare til info, så er vandet opvarmet og man kan tørre hunden med håndklæder og blower bagefter, det er også gode nye oplevelser alt i alt med sådan et svømmehalbesøg.

En tur hjem til familien i julen ser jeg ikke noget problem i, på det tidspunkt har hun været hos jer i over 6 uger, og kan faktisk klare ALT, hvis hun bare er i jeres trygge selskab. Selvfølgelig skal i være lidt obs på hende, og er der mere larm og opmærksomhed end hun kan klare, så må i forklare resten af selskabet, at hun nu skal have time-out. Tag hendes seng/tæppe med, så hun har noget velkendt at søge til, og lad hende for guds skyld sove i samme værelse som jer, og i det hele taget være i jeres nærhed i dagens løb, så har i en tryg lille hund med jer, der kan lære en hel masse af alle de nye oplevelser.

Held dog lykke med den lille ny!

16-10-2012, 18:44

Hej Kirsten

Tusind tak for svaret :) Har kunnet finde meget om hunde generelt, men intet om disse to emner. Så dit svar er meget værdsat :) Vi bor i Randers og er lidt i tvivl om hvor man mon kan tage til såkaldt hundesvømning? Er det i alm. svømmehaller eller er det sådan noget der er lidt mere specielt lavet til hunde? Og ja, ift. at tage hende med hjem på ferie, så passer det meget godt det du skriver ift. hvad jeg har tænkt om det :) Så det er jo bare godt at høre at du også mener at det er helt fint, så længe vi sørger for at hun er sammen med os og ikke bliver overstimuleret.

Mvh Henriette

17-10-2012, 07:42

Hej Henriette!

Glad for at du kan bruge svaret. :-);

Jeg googlede lige en gang, og der kom dette resultat frem http://www.sheiksgaard.dk/?pid=34
- umiddelbart ser det meget fornuftigt ud.

Jeg kan se de ikke bruger klor, en stor fordel, faciliteterne ser tiltalende ud. De annoncerer med timepris inkl. instruktør, sørg for de første par gange at få en sådan med, så i får startet rigtigt op, det kan betale sig. Senere kan du jo købe et ti- eller tyveturskort uden instruktørhjælp, det er meget billigere.

Vi går fast i vinterhalvåret, bare en gang om ugen, godt for muskler og kondi, og en ekstra gevinst, man har en dejlig ren hund bagefter ;-) selvom tørringen bagefter tager en god tid med den kraftige pels som mine bamser har.

Spændende at se, hvad du finder ud af - har du iøvrigt fundet et godt sted at gå til hvalpeleg/-socialisering/-træning. Vores de sidste to er også "vinterhvalpe", og det var lidt sværere at finde hvalpehold på den tid af året, men heldigvis lykkedes det, det er så utrolig vigtigt for deres udvikling.

mvh
Kirsten