Indlæg: 2

Oprettet af | Oprettet: 08-10-2012, 14:52

Hvordan ser jeg hun er gravid?

Jeg tror min tæve er gravid. De hang sammen da de parrede. Hun skulle ca have 2-3 uger tilbage af gravidteten, men jeg kan ikke helt se om hun er gravid. Jeg vejede hende lige efter de havde parret og har vejet hende hver 14 dag og hun har "kun" taget 1,5 kilo på.
Er der evt. nogle andre måder man kan se på en tæve om den er gravid?

Skriv et svar til indlægget08-10-2012, 20:04

Hej Simone
Er hendes digevorter blevet lidt røde og hævede? Prøv at føle hende på bugen er den blvet fast?
Nogen tæver går også fra foderet.
mvh. Gitte

10-10-2012, 07:38

Hvilke race er din hund. Er det en lille race, så er 1,5 kg meget og tyder på ca. 5 hvalpe. Er det en stor race, kan det tyde på at hun er tom, eller måske med en hvalp. Når de er 6 uger henne skal du kunne begynde at mærke liv fra hvalpenene, samt at hendes dirvorter skal være røde og hævede, som Gitte skriver. Hvis der kun er en enkelt eller to hvalpe, kan det være svært at se det på bugen og mærke dem, så skal du helt frem til den sidste uge. Ellers er der ikke andet at gøre end at vente eller betale for en tur til dyrlægen, som kan tage et røngten af hende, og så er du sikker. Det ville jeg nok ikke bruge penge på, men se tiden an, for du kan hverken gøre fra eller til, for hvis der er hvalpe, så skal hun nok føde dem.

Har selv kendt en schæfertæve, hvor det først var da hun gik i fødsel, at vi var sikker på at hun var med hvalpe . Der var fire, som hun gemte godt oppe i bugen, grundet at hun var en tæve i god kondition, som kan stramme maven op, så bugen ikke udvider sig så meget. Det var hendes trejde kuld hvalpe.