Indlæg: 4

Oprettet af | Oprettet: 27-09-2012, 19:14

Lejlighed og hund?

Hej alle hunde-elskere :);

Min kæreste og jeg har besluttet at vi gerne vil have en hund.
MEN! Vi bor i en 55 m2 stor lejlighed (i stuen og der er tilhørende have), og kan ikke finde ud af hvilke racer der er gode i lejligheder.
Altså, vi er begge mennesker som bedst kan lide store hunde (irsk ulvehund, grand danois o.lign.), men da vi jo bor i en lejlighed er disse hunde ikke så egnede :);
Det skal samtidig være en hund som ikke har det største behov for motion, da min kæreste er soldat og har mange lange arbejdsdage og jeg selv går i 3.g i gymnasiet.

Håber nogle af jer kloge "hunde-hoveder" kan hjælpe os.
På forhånd tak!

Skriv et svar til indlægget27-09-2012, 20:15

Det virker til at være en meget stor hund til 55 m2 :P
Den skal selvfølgelig gås med morgen, efter skole og aften(og generelt småture ind imellem) hundetræning har jeg også tænkt på da min lillesøster går til hunde træning med hendes og mine forældres labrador/golden retriever blanding. Jeg synes det er interessant, og vigtigt at læring for hunden.
Hunden skal både være med på leg, men også på afslapning og hygge om søndagen.

28-09-2012, 10:21

55 kvm er sådanset rigeligt næsten enhver hund forudsat at den kommer ud når I er hjemme. Sankt Bernhard og bullmastiffer er eksempler på store hund der ikke behøver ret meget motion. Når I ikke er hjemme vil de fleste hund lægge sig til at sove og så er det ligemeget om det er på 55 kvm eller 200.
En kæmpestor hund der er rolig og lunter rundt kan godt komme til at "fylde" mindre end en mellemstor hund der hopper omkring med stort aktivitetsniveau.
Uanset motionsbehov skal I regne med at sætte tid af til aktivering.
Ville fokusere meget mere på aktiveringsbehov og naturlige instinkter hos racen end størrelsen

06-10-2012, 15:41

Hej Hanne.
Alle hunde behøver motion og gåture hver dag. Mange hunderacer har specielt behov for et "job", sct Bernhard, f.eks. har godt af at trække noget, en lille vogn eller lignende. Derfor er det en god ide, at lade den få en dobbelt rygsæk på, hvor man kan lade den bære vandflasker, den vil blive mere træt, og være stolt over, at gøre det.
Gåture for alle hunde skal være mindst een gang om dagen på minst 45 min. Frit løb tæller ikke med , da gåturen er et bånd mellem hunden og dens ejer. fri leg er noget man kan bruge ved siden af, som suplement. LULU ulla.duchwaider@gmail.com