Indlæg: 12

Oprettet af | Oprettet: 26-09-2012, 21:07

Bichon Frisé på snart 8mdr. syg det meste af tiden.

Hej.

Min mand og jeg er de heldige og glade ejere af en dejlig lille bichon frise hvalp på snart 8mdr., med navnet Siff. Hun er et lille energibundt, men også sød og kærlig.

Vi havde ikke haft hende mere end et par uger da de første problemer begyndte at melde sig. Hun havde tynd afføring, en del opkatninger, hosten og nysen, hun var også ligesom uoplagt og døsig. Vi tog hende til dyrlægen som mente at det kunne være noget allergi, så vi fik noget skånekost med hjem, samt noget antibiotika. Det hjalp ikke meget og vi startede op på hendes game fodder igen. Dette viste sig dog at være en dårlig ide, da det hele ligesom bare blev endnu værre. Så endnu engang tilbage til dyrlægen.

Denne gang mente han at vi skulle gå over på noget mere permanent allergi fodder og så skulle hun have prednisolon for en periode. Derudover opdagede han at et par af hendes mælketænder ikke var faldet ud, hvilket de på daværende tidspunkt skulle være. Og hendes øjne var røde og irriterede (det havde vi selv set og bragt på bane). Så vores lille hvalp skulle pludselig i narkose og have trukket tænder ud, samt have "skrabet" hendes andet øjenlåg. Derefter skulle hendes øjne dryppes 4 gange om dagen i ca. 14 dage.

Allergifodderet og prednisolonen hjalp, vi havde dog indimellem problemer og har også to gange afleveret afføringsprøver og taget blodprøver.

På nuværende tidspunkt er hendes mave nogenlunde i orden, Hun hoster og hakker en del, men fast og alm. afføring, samt fuld af energi!!

Hendes øjne er dog stadig et problem. Vi var ved dyrlægen igen igen for nylig (efter endnu en omgang øjendråber ikke virkede), og endnu engang måtte hun i narkose - pga øjnene og endnu tre mælketænder der ikke var faldet ud.... Nu drypper vi 7 gange om dagen med to forskellige slags dråber!!

Pyh, det er MANGE ture til dyrlægen og MANGE penge (heldigvis er vi forsikret). Er der nogen derude der har nogen som helst erfaring med nogle af de ting jeg har nævnt? Vi synes det er mange ting der har været med vores lille, ikke så gamle, hund. Hun har også underbid - en fuldstændig ligegyldig ting for os, da vi ikke vil udstille hende - men dog en ting der ikke burde forekomme på en stamtavlehund, købt for 12.000kr....

Eller hvad mener I?

Tak fordi I gad at læse mit lange indlæg, er en smule frustreret over at min lille dejlige hund hele tiden er syg!!

Mvh Dorthe

Skriv et svar til indlægget27-09-2012, 05:01

Hej Dorthe

Har du prøvet at snakke med din opdrætter om disse problemer?

Mvh. Gitte

27-09-2012, 15:19

Ja jeg har nævnt det for opdrætteren, de sagde ikke rigtigt noget til det... Det var til noget hvalpeklip vi var til..

27-09-2012, 17:18

Er det mig der bekymre mig uden grund?

27-09-2012, 18:45

Ja det kunne da være en god idé med noget mere konkret. Det er ikke sjovt med en lille dårlig hund.
Men hvad synes I om at der har været så meget med en stambogshund?

27-09-2012, 20:08

Ja, det kan godt være vi skal tage en snak mere med dem. Det er heller ikke fordi jeg forventede at få en hund der aldrig bliver syg, synes bare der har været så meget nu! Men ja, er heller ikke "sur" på opdrætterne, bare lidt frustreret over forløbet.
Tak for svar!

28-09-2012, 15:09

Synes som andre, at I bør ta' en nærmere snak med opdrætter - hvis denne slår det hen, kan I jo kontakte den stambogsførende klub, for det er ikke rimeligt, man som hvalpekøber står med en hund med både mave, tand og øjensygdom i en så tidlig alder.

Selv om der ingen garanti er for at få en sygdomsfri hund, er det vel det, de fleste opdrættere bestræber sig på at lave - er uheldet ude, vil de også være interesseret i at vide besked, og evt. gi' kompensation, hvis sygdommen kan henføres til opdrættet - jeres dyrlæge har vel snakket om, det kunne være arveligt betinget ?

Og husk at købeloven også gælder for hundekøb !

30-09-2012, 00:49

Ja det er netop som du skriver Tina, det jeg selv har tænkt. Vi har ikke haft tid til at kontakte dem endnu, men vil helt sikkert gøre det.

Og jo, dyrlægen har sagt at det kunne være genetisk betinget.

Igen, tak for svar.:-)

02-10-2012, 19:29

Det lyder meget mærkeligt, specielt fordi det er en race der sjældent har allergi, og så at opdrætteren ikke rigtig siger noget til det. Jeg ville være bange for om jeg var blevet snydt..

29-10-2012, 22:48

Kan hun have fået træk eller badet hvor hun ikke er blevet hel tør syndes du skal gå til en anden dyrlæge næste gang måske noget andet pencelin det har jeg 2 gange prøvet Anne MarieAndersen

30-10-2012, 10:43

Jeg synes i skal gøre som Tina Baltzersen råder til, og så søge en allergiekspert, når jeres dyrlæge ikke har kunnet stille diagnosen for alle de sygdomme, udover allergi, som ganske rigtigt kan være arveligt. Ligesom underbiddet kan være, hvis det ikke er fremkommet fordi hvalpetænderne ikke faldt ud tidligere.
Man skal altid henvende sig til sin opdrætter i sådanne sygdomstilfælde, så denne kan tage højde for det, i sit opdræt. Og af hensyn til det beløb, man kan være berretiget til, ifgl. købeloven og en evt. købskontrakt , som opdrætter af stambogsførte hvalpe plejer at lave.
Hvis hvalpen er en DKK-hvalp findes der en DKK-købskontrakt, hvor opdrætter udover DKK`s regler for stambogsførte hvalpe, også kan skrive særlige krav og garantier på. Men opdrætter kan også selv udforme en købskontrakt.

Jeg kan godt forstå du er bekymret for din hvalp, med alt det den fejler. Heldigvis er den sygeforsikret, men det dækker jo ikke alle udgifter i længden, ved fortsat sygdom i 2012.

God bedring med din lille hvalp.