Indlæg: 6

Oprettet af | Oprettet: 23-09-2012, 16:46

min hvalp tisser indenfor

hej, min 14 uger labrador hvalp er begyndt at tisse indenfor igen, men tror mere det er fordi vi ikke lige holder øje med hende. For i sommeren havde vi terrassedøren stående åben, så hun selv kunne løbe ud når hun skulle ud, og hun kunne sagtens selv finde ud af det. Jeg vil gerne have at hun selv siger til når hun skal ud og tisse, et lille bjef eller piven ved døren. Hvad kan i give af gode råd?

Skriv et svar til indlægget23-09-2012, 17:46

Hej Maria
Det er en stor ændring for din hvalp, at havedøren ikke er åben hele tiden nu og hun kan slet ikke regne ud hvorfor det har ændret sig.
Derfor er det en helt ny situation og ny rutine. Hun giver sikkert tegn og netop dette tegn skal du lærer at læse og reagere på. Luk hende ud oftere og helst af den samme dør, så kommer den nye rutine hurtigt.

24-09-2012, 10:59

Min hund giver heller ikke lyd fra sig, kun hvis den har været ude og bade, eller andet , hvor der er kommet meget vand indenbords, og siger han først til er det, for at NU kan han ikke holde sig mere.

Så jeg er enig med de andra, skab nogle rutiner, hvor hun ofte kommer ud, og kan tisse.

Der er jo også dem, der har en lille klokken, og hver gang inden hunden bliver lukket ud, trukker de porten mod klokken, efterhånden lære hunden selv at ringe når den vil ud- det er ret sødt.
og man kan sikkert også ha det udefra og ind.

24-09-2012, 16:23

mange tak for alle de gode svar

24-09-2012, 17:19

Det er blevet populært nogle steder at hænge en lille klokke op ved døren og lære hunden at ringe på den, når den vil ud. Det gør I ved selv at ringe med klokken hver gang I tager hende ud.

Ellers, hvis det er en glasdør og for et mere traditionelt resultat, kan du få en ven til at være på den anden side af døren med yndlingslegetøjet og vifte med det og på andre måder virke meget ophidsende indtil hun kradser på døren eller giver lyd fra sig på anden måde og så åbne døren.

25-09-2012, 08:18

Helt ubevidst fik jeg lært en ældre kenneltæve på 7 år, vi havde overtaget, selv at sige til, når hun skulle tisse.
På kennelen var hun ikke vant til regelmæsssige gå-ture, så hun satte sig, hvor hun fandt det bedst også indendørs. Også selvom hun hos os, var med på vores lufteture, både de korte og lange, sammen med de andre 2 hunde vi havde dengang, var det sjældent hun besørgede, før vi igen var hjemme på egen grund.
Så jeg gik igang med "hvalpetræning". Men for om aftenen at lokke hende ned af sofaen, og ud på hundenes "private" toiletplads i haven, de 2.kvm perlesten i den flisebelagte hundegård/terrasse. måtte jeg i køkkenet og hente et par godbidder. Dem viste jeg hende, og åbnede terassedøren. En enkelt blev smidt udenfor. Når hun havde tisset, blev hun lukket ind igen, og fik en ekstra godbid.

Efter mange gange "Godbids- tissetræning" valgte hun at sige til selv. Hun gik simpelthen til køkkendøren, og forventede, at jeg forstod, nu var det tid til at finde godbidder frem, nu skulle hun tisse. Det gentog sig flere gange, men da hun var helt tryg ved og vant til "toiletbesøg" ude, også efterhånden på vores gå-ture, var det unødvendigt og slut med godbidderne.
Gamle hunde kan godt lære nye vaner, men det kræver forståelse og tålmodighed af ejeren.