Indlæg: 13

Oprettet af | Oprettet: 23-09-2012, 12:15

Legetøj hunden selv kan lege med?

Jeg ved godt at jeg altid skal holde øje med hunden, når hun leger med legetøj, men jeg vil altså gerne have noget hun kan være ene om der ikke kræver en påfyldning af godbidder.

Problemet med godbids legetøjet er, at hun bliver mæt, og så bliver hun enten træt af at lege eller også bliver hun ved, men uden at spise. Hun har nogle gange ladet en slagterknogle ligge, fordi hun ikke var sulten længere.

Skriv et svar til indlægget23-09-2012, 14:19

Slagterknogle. Eller fordi hun ikke gider tygge på den længere. Det er tit hunde levner slagterben, eller graver dem simpelthen ned. Mine Beagler fik aldrig slagteben, fordi de grovåd dem i store stykker, for senere at kaste dem op igen.

Lav selv noget legetøj, af papemballage, som mælkekartoner, WC-ruller Køkkenruller eks. og læg kun få godbidder eller ingen i dem, som hun ikke bliver mæt af. En froteesok med knuder på, hun kan ruske i.

Du kan sikkert selv finde på andet. Bella har en solid bold med 5-7- godbidder i. Den leger hun længe med, og den kan hun ikke bide istykker. Købt i Netto for 25.-.

Godbidder = små tørkiks fra hendes madskål.

23-09-2012, 16:01

Ticko elsker når jeg gemmer godbidder i et viskestykke. Jeg folder håndklædet på kryds og tværs så han skal bruge hovedet for at få dem ud. Det er god aktivering og man behøver ikke at bruge et helt måltid.
Nogle gange gemmer jeg også godbidder rundt om i huset så han skal søge efter dem - det kan han bruge meget tid på. Og hvis jeg kan se at han ikke har fundet dem alle, siger jeg "søge" og så går han i gang igen:-)

24-09-2012, 17:11

Øh... Ikke for noget, men jeg sagde nu eksplicit at godbidslegetøj ikke duede. Hun kan være godt underholdt af en Cola-flaske med godbidder og hun har en ganske udmærket Kong (til når det skal være lidt lækrere), men hun har altså en vane med at blive mæt inden hun bliver træt, så der ender ofte med at være stykker af mad rundt omkring på gulvet hun ikke er spor interesseret i.

Hun har heller ikke udvist en vildt imponerende lugtesans, hun virker kun begejstret for at snuse når der er noget rigtig lækkert (frikadelle eller lignende) eller en yndlings bold involveret.

25-09-2012, 07:37

Hvis du ikke vil aktivere din hund med godbidder, så må du finde udaf hvad din hund synes er sjovt uden godbidder. Det kan være en stor bold. F.eks. crazy egg, som hunden kan jagte rundt http://www.dogcity.dk/aktivitetslegetoej-58/crazy-egg-p8504. Jeg kan godt være lidt bange for at din hun måske ikke synes det er så sjovt hvis der ikke er godbidder. Måske skulle du prøve Kong Wobbler som kan prøves både med og uden godbidder http://www.dogcity.dk/aktivitetslegetoej-58/kong-wobbler-p7424

Logrende Hilsner

Charlotte Dahl
Hundetræner og Adfærdsbehandler
------------------------------------------------------

www.DogCity.dk
www.vovseparty.dk
www.Bramming-Hundecenter.dk

Kloge Hunde Handler Hos DogCity.dk

25-09-2012, 10:53

Hejsa - vores Cavalier King Charles på 6 måneder, er fuldstændig optaget af legetøj med lyd, og en plastik vandflaske, den kan han få land tid til at gå med ;o) dog larmer det rimelig meget, når sådan en bliver tygget godt igennem.... men pyt, bare han har det sjovt, og det har han ;o);

Kh Joane

25-09-2012, 18:53

Nu foreslog jeg disse 2 aktiviteter fordi man ikke behøver at bruge mange godbidder i forhold til hvor meget hunden skal arbejde for at få dem.

Hunde har jo en god lugtesans så hvorfor vil du ikke bruge den når din hund skal aktiveres? Jeg tager gerne noget ekstra lækkert op af fryseren for at gøre min hund glad og træt. Og pyt med hvis den ikke finder dem alle - det er jo ikke værre end at man kan samle dem sammen igen.
Du skriver at din hund bliver træt af at lege. Er det som i at den vil sove eller som i at den keder sig? Det første scenarie er jo perfekt for så fungere legetøjet jo efter hensigten. Hvis den keder sig så er det jo fordi legetøjet ikke er spændende og udfordrende nok. Og så vil jeg nok prøve noget hvor hunden skal bruge snuden, for det er altså en rigtig god måde at køre sin hund træt og tilfreds på.

26-09-2012, 08:53

Det legetøj jeg foreslog, gjorde jeg også udfra ønsket om at hunden skulle kunne lege med det alene, uden opsyn og ikke kunne komme til skade med det.
Normalt skal alt købelegetøj leges med under opsyn, nogle ting også sammen med ejer.

26-09-2012, 17:18

Jeg ved godt at I, Stine og Aase, begge gjorde jeres forslag med de bedste intentioner, og jeg var skam også glad for tanken.

Aase, vil hun ikke bare spise pappet? Hun vil være meget interesseret i det, men tre-kvartedele vil ligge på gulvet (hvilket vil genere de andre i huset) og den sidste ender nok i hendes mave, og jeg har lidt svært ved at tro at det er godt for hende.

Stine, hun keder sig, og hun giver op når det bliver for svært. Hun har ikke speciel interesse i at bruge sin lugtesans, udover når hun allerede ved, at det er meget interessant, som når der er frikadelle på spil, hvilket der sjældent er. Nogle gange virker det som om hun ikke engang gider prøve at bruge næsen. Vi havde tidligt besluttet os for at fodre hende ved at smide en håndfuld mad ud på gulvet, men hun spiste med for irregulær interesse. Hun virker meget glad for nogle gange at få lidt ekstra mad i flaske.

Charlotte, det "æg" ser rigtig godt ud! Det tror jeg, hun kan få noget sjov ud af.

Joane, når du siger vandflaske, mener du så bare en almindelig plastflaske, eller har du faktisk lidt vand i den?

27-09-2012, 08:09

Svar på dit spørgsmål til mig vil være, at ingen af mine hunde, heller ikke hvalpene har spist pap, det lå bare bidt istykker på gulvet. Både de papruller og mælkekartoner, der havde været godbidder i og dem der ikke havde været godbidder i.
Fordelen ved paplegetøjet også for mig, var at affaldet så fyldte mindre i skraldespanden.

27-09-2012, 10:51

Jeg har haft stor glæde af at fylde en papkasse med sammenkrøllet avispapir, hvor der selvfølgelig er gemt godbidder i pakkerne. Samme kasse har der været lidt pivedyr og andet legetøj lagt ned i, så de lader sig distrahere af det.

Men spørgsmålet er jo, hvad der "trigger" hende, nogle hunde er til bolde, nogle elsker at hive i en snor, der er bundet fast til et eller andet. Det sidste brugte jeg til min sidste schæfer, der bandt jeg et par gamle sokker med lidt guf i tåen rundt om et tov, så løsnede hun først sokkerne fra tovet og så pillede hun godbidderne ud, hun var den ret sirlige type ;-).

Crazy egg er også suverænt godt, totalt uberegneligt i sit trilleri - det samme er iøvrigt en stor isterning smidt på et flisegulv. Det synes vores altså også er fint at lege med om sommeren. Tit fryser jeg lidt godbidder ind i isterningen, så er der både sjov og lidt lækkert samtidig.

01-10-2012, 07:58

Havana West>> Jeg har det samme problem med min hund. Han gider heller ikke rigtig noget. Søgning på græsplænen gider han til et vist omfang (så længe det er let), men foderlegetøj har på ingen måde interesseret ham og jeg tvivler på om hjernelegetøjet ville være en succes.
Så hvis du finder noget må du dele.

Jeg fandt ud af at klikkertræne min med sin foderbold og det har givet nogle resultater :) Han er ved at fatte hvad det går ud på, og selv om han kun "leger" med den for at få et klik og en godbid, det er rent preformance, er han i det mindst i gang med den og får lidt ud af den :P

09-10-2012, 07:03

Nu genopliver jeg lige tråden for at spørge: Hvordan skal jeg egentlig introducere det æg? Det er jo ikke ligesom en bold jeg bare kan kaste og så hopper det lidt.