Indlæg: 2

Oprettet af | Oprettet: 15-09-2012, 17:27

Hævede Bryst kirtler

Vores Cavalier har været i løbetid. Hun blødte førstegang den 11/8 og har nu en månedet senere stadig hævede brystkirtler er det helt normalt ? Kan hun være falsk drægtig ? Har nogen et bud på hvordan løbetiden er til sidst ?

Skriv et svar til indlægget15-09-2012, 20:02

Hej Susan damkjær.
Almindeligvis er tæven i løbetid i 3 uger, uden efterfølgende hævede brystkirtler med mælk i.

Hun er falsk drægtig, også selvom hun ikke har haft nogle af de andre kendte symtomer.

Min Bella kom i løbetid lige efter påske. Efter løbetiden hævede hendes brystkirtler mere og mere op, og i lang tid efter, faktisk lige sålænge, som hvis hun havde haft et kuld hvalpe i 8 uger, havde hun mælk i brystet. Også skeden blev ved med at være hævet. Jeg var flere gange til dyrlæge med hende, som sagde det stoppede af sig selv. Men tilsidst tilrådede dyrlægen, at hun skulle have mælkeproduktionen stoppet, også fordi hun havde slikket sig selv og fået hudbetændelse. I 6 dage blev hun behandlet med Galastop, og hudbetændelsen blev også behandlet. Mælken forsvandt, men hun har stadig "hængepatter", som jeg aldrig tror forsvinder. Så jeg ville ønske hun var blevet behandlet med galastop før det blev så slemt. Eller sterilliseret som ung.

Bella er næsten 11 år, og vi har kun haft hende 1.½ år, Hun har i sit første hjem født 2 kuld hvalpe, 4 og 6 år gammel. Havde hun været vores hund fra ung af, var hun blevet sterilliseret, det er jo den allerbedste løsning på problemer med falsk drægtighed. Nu er vi i tvivl om hun er for gammel.
Det er første gang hun var i løbetid hos os.
Hun har åbenbart 1.½ år imellem sine løbetider, som måske derfor er meget kraftige.
Jeg synes, du skal tage en snak med din dyrlæge, så i sammen kan vurdere, hvad der er bedst for din tæve, om og hvornår hun evt. skal behandles med Galastop, og så sterilliseres mellem to løbetider, hvis hun alligevel ikke skal bruges i avl.

16-09-2012, 04:43

Ja jeg må nok hellere lige vende det med dyrelægen. Vi skal dog prøve at lave hvalpe på hende men først om et år. Hun er for ung til at blive mor nu.
Tak for hjælpen