Indlæg: 12

Oprettet af | Oprettet: 15-09-2012, 13:24

Studerende og hund

Hej alle,

Jeg har længe været helt vidlt forelsket i racen Akita, og synes hunden er fantastisk. Jeg har villet have en i de sidste 3-4 år, men en hvalp er jo selvfølgelig dyr, og samtidig har jeg svært ved at have samvittigheden til at få en i min nuværende situation. Jeg læste dog (her og andre steder) at hunde faktisk er ret ligeglad med hvor meget plads man har, hvis blot man bruger tiden på den. Jeg har lige nu 50m2 (brutto, nok nærmere 42m2 netto) at boltre mig på, men skal alligevel flytte hvis jeg skulle have hund.

Men oven i min bekymring for lidt for lidt plads, så er jeg også bekymret for hvorvidt jeg overhovedet har tid nok til den. Som studerende på universitetet i Aalborg har jeg rigtig mange dage fra 8.15-16.00 og det er jo lang tid hvor hunden ikke har nogen omkring sig. Kan det overhovedet lade sig gøre at have nok tid til den med sådan en hverdag? Jeg har selvfølgelig relativt lange ferier, men det ændrer jo intet ved at den kan komme til at kede sig i hverdagen.

Yderligere ved jeg at en Akita er en race som kræver man er lige på med træning og socialisering fra dag ét, og jeg vil jo ikke have en hund som bliver fuldstændig umulig senere hen, det er jo frustrerende både for hunden og jeg.

Er der nogen som er i samme situation? Jeg kan næsten ikke bære hvis jeg skal vente yderligere 3-4 år før jeg overhovedet kan begynde og overveje at få hund.

Håber der er andre studerende som har været i samme situation, og måske har fået en success ud af det.

Mvh
Dennis

Skriv et svar til indlægget16-09-2012, 09:18

Hej Dennis.

Min kæreste og jeg er selv studerende og har lige for halvanden måned siden anskaffet os en hvalp.
Vi har dog et meget mere fleksibelt skema end dig lyder det til. Vi har nemlig begge meget få timer på studiet, og fritidsjob ved siden af, og vores hvalp har endnu ikke været alene i mere end 5 timer, og det er meget få gange.
8-16 flere dage om ugen vil være hårdt for en lille hvalp at være alene i. Så hvis det skal være så sørg for at få den når du har ferie. Det tager nemlig tid både at lære den at være alene, og at lære den at tilpasse sig din hverdag. De første par uger med vores hvalp fik jeg ikke en sammenhængende søvn på længere end 3-4 timer af gangen om natten.

Med hensyn til pladsen mener jeg personligt at du har helt ret! Det der tæller er den motion og opmærksomhed du giver den når du er hjemme hos den, og hvis du bor i nærheden af en hundevenlig park eller hundeskov vil det være et perfekt sted at give den plads at løbe på. Vi har selv en 3 værelses på 70 kvm. til vores golden retriever.

Jeg synes at hvis du beslutter dig for at få hund, så gør det evt. i sommerferien når du har rigtig rigtig god tid til at lære den hvordan et liv med dig er. Og så ville jeg måske overveje om det var en mulighed at adoptere en voksen hund, eller en hund der er gammel nok til at have lært det basale. Det lyder umiddelbart som om du ville skulle klare det hele alene, og det er meget hårdt med en hvalp. Jeg har selv flere gange drømt mig frem til når hun bliver voksen og har lært at gå pænt, komme hver gang man kalder, osv. :) Selvfølgelig er en hvalp en skøn oplevelse og jeg er super glad for vores. Men jeg er også rigtig glad for at jeg ikke er alene om den.

16-09-2012, 09:59

Skal jeg være ærlig, så ville jeg ikke anskaffe mig en hund, hvis jeg var dig. Du har et anstrengende skema rent timemæssigt, der skal laves lektier og der skal vel også være tid til lidt socialt liv ved siden af. Jeg synes, der vil være for stor risiko for,at det vil være en fiasko - og det vil være hunden, der blev taberen.

Så er der racen, jeg ved ikke hvor meget du kender til at have hund - det er jo noget helt andet at have hund, når man 100% selvstændig skal stå for det - det kræver sin mand, specielt med en race som akitaen. Det er ikke uden grund, at man ALDRIG anbefaler en akita til en førstegangshundeejer, det er en stærk, selvstændig hund, der kræver en masse arbejde.

Iøvrigt hvordan med transport af en stor hund, er du selvtranportabel, eller afhængig af bus - jeg ved fra en bekendt, at man ikke må have større hunde med i busserne i Aalborg. Lige en måske overflødig sidebemærkning - kom bare til at tænke på det.....

17-09-2012, 12:29

Jeg havde tænkt mig og så få den op til en ferie (3 måneders ferie ca) og derfor vil tiden til den i starten være tilstede. Det jeg mere er bekymret for er tiden når jeg er på uni. Det er selvfølgelig ikke altid 8.15-16, men ofte.

I forhold til transport har jeg kørekort men ingen bil, men jeg vil ikke tro det er et stort problem når jeg har adgang til store grønne områder i gå/cykel afstand.

I forhold til den er hård Akitaen, så er jeg godt klar over det. Men jeg tror ikke der er nogen grund til at få en hund hvis jeg ikke vælger den som passer til mig og mit temperement. Bare fordi der er mere arbejde med den, synes jeg ikke det nødvendigvis er dårligt.

17-09-2012, 15:04

Når du er fast besluttet på Akita, kan du jo kontakte nogle opdrættere (de få der er), se de voksne hunde og høre, hvordan de (opdrætterne) vil stille sig til det du kan tilbyde.

Den lange ferie er naturligvis rigtig god for hunden, men i den tid skal den også lære de rigtig lange dage at kende, for efterfølgende vil den være godt 5 mdr., og som regel er det dér, hvalpen begynder at blive rigtig belastende, og hvor man som hundeejer, skal ha' masser af tålmodighed, indtil hunden er voksen, så det er spørgsmålet om du vil ha' det overskud i en presset hverdag ? !

17-09-2012, 15:52

Det er jo vise ord Tina. Og det er klart at man skal være på. Jeg er ret tolerant og har levet med dyr en stor del af min tid hos mine forældre, samt jeg har en mor som er dagplejemor. Jeg går ud fra der kan drages lidt paralleller fra små belastende børn, til små belastende hunde ;) - Jeg har villet have hund siden jeg var 17 og er nu 23, så jeg har jo overvejet det længe kan man sige.

Men jeg har jo også betænkeligheder ved det, for ellers ville jeg jo ikke søge råd. Der er jo ingen der vinder ved at jeg ikke kan klare det, og hunden bliver påvirket i en negativ retning på grund af det. Hunden vil jo altid tabe i det scenarie, og det vil jeg for alt i verden undgå.

Der er også stadigvæk minimum ét år til at jeg skal have en hvis det er, hvorfor jeg søger nogle råd nu.

Hvis nu jeg fik en, ville det så være en fordel at tage på ferie hos min mor lidt, hvor der blandt andet vil være katte og børn omkring. Så den kan "lære" det. Eventuelt en uge eller 2? Eller vil det være for rodet i forhold til opvæksten?

Til syvende og sidst, så tror jeg en stor del af at få en god hund handler om at ejeren er opsat på det, og indser det ansvar og arbejde som følger med. Jeg har ingen anelse om hvorvidt jeg bliver en god hundeejer, jeg kan jo kun håbe og gøre mit bedste. Hvorfor jeg jo netop søger råd fra mere erfarne folk.

Endnu en gang mange tak for alle svarene.

17-09-2012, 18:27

Jeg synes ikke du skal tage "på ferie" hos din mor et par uger, (så vidt jeg ved, er der også nogle restriktioner omkring hunde og dagplejebørn), men det kan være fint nok med nogle besøg, efter hunden er faldet til hos dig - som en "tommelfingerregel", er den første uge i det nye hjem for hunden uden "indblanding" af andre - når hunden er nogenlunde tryg, og ved hvor den hører til, udvides bekendtskaber, men der er selvfølgelig ingen regler uden modbeviser - det kommer jo også an på hvordan hundens psyke er.

Selv om du tænker på at anskaffe hund et år frem i tiden, mener jeg alligevel, du allerede nu kan kontakte opdrættere af den ønskede race - de kender racen indgående, og kan bedre vejlede, samt hvis "kemien" er der, notere dig som interesseret hvalpekøber, næste gang, de skal ha' kuld.

18-09-2012, 16:08

Meget kan ændre sig på et ord, og det er da rigtig længe du har gået og villet have en hund.

Ligesom Tina vil jeg foreslå at du finder en opdrætter eller erfaren ejer. Det kan være de bliver svære at finde i Danmark, som du nok allerede har opdaget, et alternativ kan være at kontakte nogle i udlandet hvis du virkelig ikke kan finde nogle, specielt igen avlere, spørge om de ville være komfortable med at sælge til dig.

Når du engang får hvalpen så, jo, ville det nok være en god ide at tage den med ud til din mor en uge eller to, efter først at have haft den hjemme i samme eller den dobbelte periode, så den er kommet godt til rette.

29-03-2013, 21:18

Jeg er selv studerende og fritidsjobmed hund. Jeg faldt over hjemmesiden www.hundesitter.dk herinde kan man finde søde mennesker der med glæde vil hygge med din hund når du har lange dage. Jeg har selv 2 faste som bare elsker min hund opgør at jeg kan slappe af og koncentrere mig om skole og arbejde uden dårlig samvittighed

22-04-2013, 15:04

Hej Dennis! Jeg var i samme situation som dig/jer, da jeg studerede.. jeg ville helt vildt gerne have en hund, men jeg syntes ikke, jeg kunne byde den det, da jeg boede i en 1-værelses lejlighed midt inde i byen og havde pænt meget at se til med studiet ved siden af. Desuden havde jeg en kæreste i udlandet, som betød, at jeg ikke var så meget hjemme. Jeg fandt mig et derfor et fritidsjob som hundelufter, hvilket var dejligt fleksibelt, og jeg fik mulighed for at opbygge et fint forhold til den dejligste labrador, som jeg kunne lufte lige så tit jeg ville :) Jeg kan se, at sider som http://www.tendea.dk/ tilbyder fritidsjobs til hundeluftere? Jeg ved selvfølgelig ikke om det var noget, det var bare, hvad jeg gjorde :) Kh Xenia

22-04-2013, 15:04

Hej Dennis! Jeg var i samme situation som dig/jer, da jeg studerede.. jeg ville helt vildt gerne have en hund, men jeg syntes ikke, jeg kunne byde den det, da jeg boede i en 1-værelses lejlighed midt inde i byen og havde pænt meget at se til med studiet ved siden af. Desuden havde jeg en kæreste i udlandet, som betød, at jeg ikke var så meget hjemme. Jeg fandt mig et derfor et fritidsjob som hundelufter, hvilket var dejligt fleksibelt, og jeg fik mulighed for at opbygge et fint forhold til den dejligste labrador, som jeg kunne lufte lige så tit jeg ville :) Jeg kan se, at sider som http://www.tendea.dk/ tilbyder fritidsjobs til hundeluftere? Jeg ved selvfølgelig ikke om det var noget, det var bare, hvad jeg gjorde :) Kh Xenia

24-04-2013, 06:00

Jeg tror ikke en Akita kennel vil sælge hvalpe til de forhold- og jeg håber det heller ikke.

Xenias råd ovnnfor er rigtig godt.

Akitaen er en hund man når til, når man har haft andre hunde- inklusiv spidshunde. Mange forelsker sig i styrken og den formodede loyalitet den udviser sit menneske.

Men man skal arbejde for at gøre sig fortjent til en god status og loyalitet hos akitaen og en del andre spidshunderacer - det kommer ikke altid gratis, og slet ikke hvis man bare lader den være alene en 7-8 timer hver dag.

Når man er under uddannelse kan alt forandrer sig lynhurtigt, og har man en stor hund så er det bare ikke så nemt og mange er nødt til at skille sig af med hunden igen- når hunden bliver en 2-3 år.

Så tålmodighed og låne hunde- det er en meget bedre løsning især for akitaen. :0)

24-04-2013, 11:55

Jeg synes du skal vente med at anskaffe en sådan hund til du er færdig med studier og diverse og indtil man har fast bopæl og job og måske møder du en kæreste der ikke er så vild med hund og så er det altid hunden det gård over og iøvrigt er det jo heller ikke gratis at have hund foder og dyrlæger samt forsikring der er lovpligtig der er mange overvejelser man skal gøre sig ,tro mig du er ung og en dag er det din tur til hund ,men gør hunde en tjeneste glem alt om hund nu og se tiden an og byd den velkommen når tid er Dennis det skylder du dette levende væsen mvh katharina