Indlæg: 7

Oprettet af | Oprettet: 12-09-2012, 08:58

Kan hvalpen gå pænt?

Hej.

Min golden retriever hvalp er nu 3½ måned. Vi går i snor rigtig mange gange hver dag, men hun er desværre ikke særlig god til det. Hun har det med at trække i snoren for at komme hen hvor hun selv vil, og ellers sætter hun sig ned og gider ikke følge med. Hun er i hvert fald mere opsat på at snuden skal være i jorden konstant, imens det at følge med i mit tempo er for kedeligt.

Hvis man kalder og hiver let i snoren virker det omkring 3 ud af 10 gange. hvis man derimod lokker med en godbid virker det 8 ud af 10 gange. I hvert fald indtil hun har fået godbiden og hun så stopper igen for at spise og vente på næste godbid, eller indtil hun er gået efter godbidden længe nok til at hun enten hopper op for at nå den eller sætter sig og venter på at "nu må jeg da kunne få den!"

Vi har ingen have, så hun får tit lov til at gå lidt som hun selv har lyst med snor på for at få tid til at snuse. jeg har forsøgt at ligge kommandoer på så jeg siger "fri snus" når hun selv må gå rundt med en længere snor, og "gå pænt" når det er tid til at gå pænt. Det er bare ikke altid hun er enig,

Når hun trækker i snoren plejer jeg enten at stoppe helt til snoren igen er slap og så gå igen, og nogle gange er det nok at lave et let ryk i snoren. Er det bare tålmodighed det handler om, eller har i nogle andre råd der kunne være gode? :)

Skriv et svar til indlægget12-09-2012, 11:23

Din hvalp ved slet ikke hvad der er rigtigt eller forkert. Hvor skulle den vide det fra og den forstår heller ikke hvad du siger. En godbid kan være en god ide men timingen er mere vigtig end selve godbidden og hvis hunden ikke ved hvorfor den får den, så synes den da bare du er alletiders flinke pige - men den har ikke lært noget.

Alt det hunden lærer nu bliver hængende også alle unoderne, så jeg kan kun anbefale dig at starte til hundetræning. Det er ikke hunden, der skal lære at gå i snor, det er dig der skal lære hvordan du får hunden til at gå pænt i snor.

Derudover kan jeg anbefale dig at købe en eller to bøger om opdragelse af hunde. Irene Jarnved er en af mine favoritter men Victoria Stilwells bog "Det er mig eller hunden" er en nem og god bog at læse og lære af.

Det tager LANG tid og MEGET tålmodighed, men hvis du ligger den rigtige træning og energi ind nu, så sparer du meget tid og mange ærgelser senere hen.

God fornøjelse med at lære og træne

12-09-2012, 13:43

Smiler.
Du har en helt normal glad nysgerrig lille hvalp. Den synes bare, det er dejligt at komme ud at gå tur, snuse og gå sine egne veje i eget tempo. Får den en godbid indimellem, synes den også det er fedt.
Det tager lang tid at lære at gå pænt, og rigtigt som Connie skriver, det kan du lære hvordan du skal lære den det. Så prøv om du kan finde et sted at gå til hvalpetræning.
Så møder du også "lidelsesfæller" med samme "problemer".

Nyd din lille hvalp, giv tid, og hav tålmodighed.

12-09-2012, 18:48

Tak for svarene :)

Jeg har allerede købt og læst "det er mig eller hunden" og der anbefaler hun netop også det med at stille sig og vente til snoren er slap når hunden trækker. Ellers at gå direkte modsat af hunden når den trækker, men det synes jeg bare ikke jeg kan gøre uden at hive for meget i hende.

Og jeg er også igang med hvalpetræning :) Vi har været afsted 3 gange indtil videre, der har bare ikke været så meget fokus på at gå i snor endnu.

Jeg må vel bare have en masse tålmodighed og blive ved at prøve. Hun har også kunnet gå pænt en sjælden gang imellem, afhængigt af hendes humør. Her til aften hvor vi gik en tur var hun f.eks. slet ikke til at styre og fik et hvalpeflip hvor hun bare ville styrte rundt og spurtede løs i snoren.

13-09-2012, 08:14

Det ekstra "hvalpeflip" kan være fordi,
eks. hun har hvilet længe, luftes et nyt sted, i lang snor som er lig med "fri".

Ja du skal bare have tålmodighed, øv hende på en gå-tur i almindelig hundesnor, gerne efter hun har været aktiveret, så noget af "krudtet" er brændt af. Når du også går til hvalpetræning, skal det nok lykkes dig at lære, at lære hende at gå rimelig pænt i snor, uden at trække dine arme længere. En dag bliver hun jo en voksen mere rolig hund, og så vil du nok "smile" lidt af dit nuværende lufteproblem. Sød hund, god fornøjelse.

13-09-2012, 09:13

Hej.

Dejligt med en valp med spræll i. når jeg slipper min løs, for han også stadig et så-kaldt valpeflip :));

ang. at gå pænt ville jeg ikke ta hundkiksen i hånden, men ha den i lommen, så det ikke bliver at hunden bare går og venter på at få den, også beløne rigeligt, når den har gået bare en m. der hvor du vil ha den, jeg sunes ikke der skal være fyld focus på os, når vi bare "går pænt". det skal der tilgengæld når de skal gå "på plads".
også ellers små kort pas, og rigligt med beløning, når den går der hvor du vil ha en.

go ide, med at sige fri-snus, når den må snuse-bliv ved med det.

29-05-2013, 17:14

kan man stadig købe hende for vi er en familie i brørup som rigtig gerne vil have en hun mvh randi

29-05-2013, 20:20

I denne tråd, på Forum er der ingen hunde tilsalg. Kig efter hund i salgsannoncerne.