Indlæg: 2

Oprettet af | Oprettet: 11-09-2012, 18:41

Salg af hund

Hej
Har lige et spørgsmål:
Jeg solgte en bichon havanaise hvalp i lørdags herinde grundet tidsmangel, det var meget svært for os, men det bedste for hunden.
Der har været mange henvendelser, men hun skulle til en god familie med børn, da vi selv har børn og hun elsker disse. En gæste bruger henvender sig på hende og vi taler i tlf. efterflg. dag og aftaler, at hun kommer forbi og hilser på Maja. Prisen var fast 8000,- med alt tilbehør og ikke til diskussion. Der kommer en fin dame med sin søn og alt i alt forløber det godt og hun vil meget gerne have Maja. Jeg indvilger og ordner papirer og skal til at have penge, da hun siger - gud bliver helt ked af det, mente bestemt det var 6000 kr, jeg blir helt paf samtidig med at jeg er ked af, at skulle af med Maja og siger nej det var 8000. Hun siger så - nå men har 6000,-, går lige i bilen - kommer op igen - nej jeg har 7000,-, hvad gør vi??? Jeg siger vil jeg ikke sælge hende for, prisen er fast og det er ikke et loppemarkede, men et levende dyr, så gad ikke nogen diskussion, men hun blev lidt ubehagelig og det endte med, at hun betalte 7500,-. Da hun var gået begyndte jeg at tude, da hele hende attitude og personlighed virkelig havde taget en drejning. Jeg har skrevet til hende at hun skal betale de sidste 500 kr og jeg er mere villig til at tage Maja tilbage, da jeg har et uhyggeligt indtryk af hende. Hun k0ntaktede mig tlf. og sagde jeg kunne ikke gøre en skid, hun havde et stykke papir på, at hun havde købt hende for 7500,-, men det var ikke dette der var aftalen. Jeg har stadig Maja's omreg. og jeg sender den ikke ind før hun har betalt de sidste 500 kr., men jeg angrer virkelig at denne person har fået min hund. Og nej det er ikke pengene for jeg har virkelig givet meget mere for hende plus alt inventar til hende, men nu princippet, hvad ville i gøre?
Hilsen En Tidligere trist hunde ejer

Skriv et svar til indlægget11-09-2012, 20:40

Det er klart du er sårbar og trist, når du lige er kommet af med din hund. Og det vil vare længe, man glemmer jo ikke en elsket hund, man har været nødt til at hjemskifte.

Når damen har papir på hun har købt den, er det vel den ejerskifteblanket på registreringsattesten, du har underskrevet, evt også en stambog, hvis din hund har det.
Så kan du ikke fortryde, så kan hun omregistrere hunden i DHR i sit navn.

Gode råd, kan du desværre så ikke bruge til noget, om købskontrakt, 3 ugers prøvetid i nyt hjem, med fortrydelsesret for begge parter, samt at du og hun ikke skulle bestemme jer ved første besøg, men mødes igen, før i traf en sikker beslutning, om at ejerskifte hunden.

Som Ina skriver, synes jeg også, du skal glemme, de 500.- hvis damen har papir på hun har købt hunden, og der ikke er et skriftligt bevis for, hun skylder dig 500.- kan du jo ikke af den grund kræve den tilbage.