Indlæg: 5

Oprettet af | Oprettet: 11-09-2012, 10:00

Østrigsk pinscher - look a like?

Jeg har brugt rigtig længe på at researche racer til mit eget valg af hund, da jeg føler det er vigtigt den passer til mine behov. Nu er problemet så jeg har fundet den jeg synes passer allerbedste, en østrigsk pinscher. Men de er ikke lige så "nemme" at få fat i da det er en sjælden race og der er meget få avlere. Og så vil jeg høre om der var nogen der tilfældigvis vidste om der var racer der mindede om, der kunne være et alternativ?
Før østrigsk pinscher havde jeg meget kig på cane corso, som jeg stadig er forelsket i, men lidt bange for den måske er lidt for "skarp" overfor gæster i mit hjem osv, så den blev alligevel valgt fra.

Lidt om østrigsk pinscher/hvad jeg søger i en hund.
Beskytter. Jeg er fra landet og er meget glad for brugshunde og en der også er lidt vagthund i. Jeg ønsker ikke en "glad badebold" som bare hilser alle fremmede mennesker velkommen som var de manglet. Og på den anden side heller ikke så skarp så jeg ikke kan ha de gæster jeg signalerer god for.
Træningsvillig. Skal være interesseret i og ønske at lære. Jeg har kat i forvejen, skal ikke ha en i hundeklæder :);
Ikke jagthund. Jeg har som sagt kat, så derfor undgår jeg helst jagthund som kan have svært ved at fungere med andre dyr.

Håber der er nogen kloge hoveder der måske kunne give et praj om et alternativ:) ikke fordi jeg mener en tur forbi Østrig er et for stort projekt for en livsledssager, men det er rart at vide alle sine options.

Skriv et svar til indlægget11-09-2012, 12:27

Hunde og katte kan sagtens vænnes til at bo sammen. Jeg har selv haft Beagler, som er en drivende jagthunderace, der alle levede fint sammen med vores kat. Og Bella på fotoet her, jagter ikke engang fremmede katte, som er hundevante. De står bare og snuser til hinanden, og halerne går. Ser hun en kat gennem vores hæk, piver hun, for at hilse på den.

11-09-2012, 15:50

Hej Aase!
Tak for svar og rettelsen :) Min "fordom" omkring jagthund kom fra en snak jeg havde med en greyhound-avler der havde dårlig erfaring med det og sagde man generelt for at være sikker, nok skulle undgå jagthunde og andre dyr sammen.
Selvfølelig mener jeg ikke man kan skære alle hunde over en kam bare fordi de har samme race og som du selv nævner gør det nok en stor forskel hvis vænnes til det fra feks hvalp. At du har haft så god erfaring "trods" jagtgen er nu skrevet bag øret og giver lidt mindre restriktioner i min søgen, tak :)

12-09-2012, 11:58

Hvad med riesenschnauzer? Jeg havde præcis samme præferencer som dig og har alle mine ønsker opfyldt og mere til i min som nu er 1 år. Super god at træne med, interesseret, nysgerrig og lærenem. Meget venlig og god mod mennesker i alle aldre og endnu aldrig andet end venlighed mod andre hunde. Holder vagt der hjemme og siger til når der kommer gæster. Når de er lukket ind af os er hun overstrømmende venlig mod dem.
Mht træning skal du bare være opmærksom på om opdrætter fokuserer på brugs egenskaber eller mere udstilling

13-09-2012, 10:59

Fra hvad jeg kan se ligner den en Appenzeller Sennenhund, men derudover har en google søgning vist en dansk avler: http://www.123hjemmeside.dk/Kennel_Lillekjaer/1843562