Indlæg: 2

Oprettet af | Oprettet: 08-09-2012, 14:52

hjælp til chihuahua

hej alle
Vi har fået en chihuahua på 12 måneder, vores problem er at den simpelthen ikke ville gå udenfor med selen på. den sætter sig ned og vil ikke gå eller så prøver den at gemme sig under noget.

vi bor i lejlighed så den kan kun komme ud når vi går med den..

vi har fået strenge ordrer på ikke at bruge halsbånd, ikke fordi jeg ved om det er bedre.

vi bor et sted hvor det er svært ikke at være generet af larm. og vi har ingen bil til at kører et andet sted hen.

please hjælp.

kh michela

Skriv et svar til indlægget08-09-2012, 17:33

En gå-sele og hundesnor er et rigtig godt valg istedetfor halsbånd og snor. Når den ikke 12 mdr. gammel har vænnet sig til brug af det, er det nok fordi den som mange chihuahua er blevet båret rundt istedetfor at gå på sine fire ben, det er jo skidt, for den kan jo ikke bare luftes løs.

Så du skal forfra med at vænne den til sele og snor. Bær den ned af trapperne. Prøv om du kan lokke den nogle få skridt af gangen, ved at smide nogle godbidder hen ad fortorvet, snak lidt til den med en glad lys stemme, og gå ikke forlangt hjemmefra i starten.
Måske er den også bange for trafikstøj, biler, busser, cykler og mange mennesker, hvis den kun har været vant til have, eller boet et på landet. Så tager det også tid at vænne den til det.

Når i ikke har bil, kan du så ikke tage en bus med hunden i en taske, og lufte den nogengange i et grønt og roligt område.

10-09-2012, 12:22

Jeg ville nok også starte lidt for fra.

og indføre nogle meget faste regler, hvad må hunden, også indefor, den skal ha et versko, inden den spiser, inden den hopper op i soffaen. osv
Lav en masse små søge lege med den indenfor. osv.
alt sammen, for at den skal se jer som leder, og dem der passer på, og beskytter.

Når i går ud med den, så husk, at gå som om i ejer hele verden. gå den samme lille runde, hvergang
og husk at ros når den følger jer.

Er det bare selen den ikke kan lide, kunne det være en ide, at give den selen på indenfor også, mens i aktivere den med noget, gemme guffer. eller hva den nu synes om. sådanne at der sker noget sjovt når den for sele på.
selen skal være = noget sjovt.