Indlæg: 6

Oprettet af | Oprettet: 08-09-2012, 05:58

Er det for sent?

Er det for sent for min dejlige hvide schæfer, Sif at få hvalpe?
Jeg har fået det lidt skidt med at hun ikke har fået lov til at blive "mor" og vil høre om det er for sent hun er 4½ år gammel.

Skriv et svar til indlægget08-09-2012, 06:29

Først og fremmest er der intet galt med, at en tæve ikke får hvalpe, hun kan sagtens klare sig uden oplevelsen. "Vi med Hund" havde en artikel på det for et par måneder siden.

Men nej, hun er nok ikke for gammel. Det en lidt sen alder for en førstegangs mor, men det gør nok ikke noget. Du skal bare huske at det også bliver et rigtigt stort arbejde fra din side, hun kan ikke gøre det hele og noget kan gå galt.

08-09-2012, 08:25

Du skal i hvert fald ikke få hvalpe på din hund, for hendes skyld. Kun fordi du selv "brænder" efter at hun skal have hvalpe, hvor hun er moren. Måske fordi du gerne selv vil beholde een af dem.
Det er en stor glæde at have mor og barn. Jeg har selv prøvet det to gange.
Min første tæve, fik hvalpe 5 år gammel, og vi beholdte een tæve. Denne tæve fik 2 kuld hvalpe, hvoraf vi igen beholdt een tæve.

Men ønsker du hvalpe på din tæve, så rådfør dig med din dyrlæge, få en helbredsundersøgelse før hun evt. parres. Og giv dig god tid til at vælge en sund og god hanhund til far.

08-09-2012, 08:57

Bli'r din hund falsk drægtig efter løbetider, og er det derfor du tænker, hun ville ha' godt af at blive "mor" ?

I disse økonomiske nedgangstider har mange svært ved at komme af med deres hvalpe, så jeg synes, du virkelig skal overveje om du har tid, husrum og kræfterne til at beholde et måske stort kuld langt ud over de 8 uger, hvis du vælger en parring...

08-09-2012, 15:49

Tusinde tak for jeres svar, det har givet mig lidt at tænke over.
Det er nok mit eget ønske om at beholde en af hvalpene der er den største grund, men jeg har fået den opfattelse at en tæve hund har godt af at få mindst et kuld hvalpe , men det kan jeg forstå at jeg måske skal ændre min opfattelse af.
At det ville give mig en del arbejde er jeg godt klar over.
Jeg ville bare høre her inden jeg gik til min dyrlæge for at få hende tjekket inden evt parring og han så bare gloede på mig som om jeg var rablende gal.
Nej hun bliver ikke falsk drægtig og det med at det måske vil blive svært at komme af med hvalpene i disse tider havde jeg ikke tænkt over.

11-09-2012, 20:10

Jeg forstårdet er ligemeget om en hund får hvalpe Jeg er da altid blevet informeret at det skulle være godt for hunden og så sent som for 3 måneder siden hvor min ven var hos dyrlægen fik vi det også at vide og nu har vi 4 smukke hvalpe
Er det os der er forkert på den??

11-09-2012, 20:55

Hvis dyrlægen mener hunden er sund og rask, mener dyrlægen også det er OK, at hunden får hvalpe, hvis folk spø'r !

Dyrlægen ta'r ikke stilling til om det er nødvendigt, risikabelt, eller uøkonomisk, dyrlægen ser det kun ud fra et fagligt synspunkt (og måske en ekstra indtjening, fordi den fødende hund har behov for dyrlægetilsyn), men hunhunde lever lige godt, selv om de ikke får hvalpe, og savner det ikke - det er jo heller ikke alle hundyr i naturen, der bli'r parret...