Indlæg: 4

Oprettet af | Oprettet: 04-09-2012, 19:55

Malou - nu 5 mdr.

Malou er nu blevet 5 mdr. Hun er en dejlig cocker spaniel. :);
Vi går til hundetræning og hun nyder legene med de andre hunde.

Malou har en svaghed når det drejer sig om mad - og hun er sammen med andre hunde.
Hun knurrer og bliver helt vild hvis den anden hund nærmer sig, virkelig sådan at jeg bliver helt nervøs for om hun ryger i flæsket på den anden hund. Hun gør det også bare det drejer sig om ben, tyggeben m.m.
Hun gør det ikke overfor mig, min mand eller børnene. Så det er jo da altid noget. Vi kan sagtens klappe hende mens hun spiser eller tage et tyggeben fra hende.
Men er det da helt normalt hun skal blive så tosset overfor andre hunde bare pga et lille tyggeben ?? Vi har gjort det, at vi helt fjerner ben når vi får besøg af andre hunde.

Skriv et svar til indlægget04-09-2012, 20:08

ok - ja, det er måske bare forskelligt fra race til race hvor "sure" de kan blive over sådan noget. Vores vennepar har en boxer hvalp på 4 mdr og den gør det ikke overfor vores Malou.
Men ja, når vi bare tager vores forbehold og gemmer ben væk - så går det jo også. :)

06-09-2012, 14:38

Personligt acceptere jeg ikke hos min tøs, at hun får ejer fornemmelse over hverken legetøj, kødben eller lignende.

Men med det sagt, så syntes jeg at det lyder fornuftigt du ligger benet væk, når der er hunde besøg.

Jeg har lært og trænet Blackie til at dele legetøj og ben med hendes hunde-venner, der kommer i vores hjem. Det kan godt være en lidt svær proces, og længere varig da hunde-vennerne jo ikke kommer flere gange på en feks en uge.

Hvis du ønsker Malou skal lære at dele tyggeben legetøj eller andet, så er hun jo i en perfekt alder, til at begynde og præge hende. ;) Og hvad angår hundemad, er det helt ok hun er påpasselig og giver udtryk for hun ikke vil dele, det må bare ikke udvikler sig til mad aggression, hvor du eller andre (såvel hunde) ikke kan komme til hende når hun spiser :);

Og hun ser da bare lige lidt for lækker ud på dit profil billede, en rigtig charmer.

Held og lykke med hende

06-09-2012, 17:27

Jeg ville acceptere at Malou "vogter" over mad og ben, overfor andre hunde og menensker, når hun bare accepterer du og din mand, og endda jeres større børn, kan være nær hende ved måltider, samt tage et ben, eller en forbudt ting, ud af munden på hende.

Nogle hunde er ligeglade med om andre spiser deres mad. De er tit kræsne, har maden stående fremme hele dagen, uden at spise op.
Andre hunde bla. Beagler æder en portion mad på 2 min. De tillader ikke at dele med andre hunde, heller ikke dem de evt. bor sammen med. Da jeg havde flere hunde, stod jeg altid "vagt", imens de spiste af hver sin skål. Ben fik de i hver sit bur.

Så jeg synes det er helt OK, du gemmer ben væk, evt. også legetøj, når du har flere hunde sammen. Når dine venners lille hvalp bliver kønsmoden, kan det være den også vogter over sin mad og ben.

Vand i een skål kunne mine hunde dele, nogengange stod de i kø, og ventede pænt, som vi venter i køen i Netto, på at få slukket tørsten, men for mad og ben, gjaldt reglen:

"Som venner vi dele, jeg snupper det hele" .