Indlæg: 6

Oprettet af | Oprettet: 22-08-2012, 10:44

Alene hjemme.. under protest!

Hej alle :)

Vores nala er nu 11 uger gammel og hun er rigtig dygtig til at være alene om natten når hun skal sove. Hun har flere nætter sovet igennem fra 23 til 07, vækket os fordi hun skulle tisse og så ind og sove igen til kl 9. Vi er rigtig stolte!

Desværre er hun meget utilfreds med at blive forladt hvis vi går ud af hoveddøren. Der har hun godt luret at de andre døre ikke fører os ret langt væk.
Når vi har trænet alene hjemme med hoveddøren kommer hun helt op at køre og gør og kradser på døren indtil vi kommer ind og skælder ud og sætter hende tilbage i kurven. Men når vi så prøver at gå igen styrter hun efter os og er ude af døren inden vi selv er.

Så jeg vil gerne høre jeres mening om hvordan i synes man skal håndtere hendes gøen når hun er indenfor. Går man ind og skælder ud hver gang, eller er det værd at vente og se om hun når at falde til ro?
Og har i nogle gode tricks til at komme ud af døren uden hunden render med i hælene?

Skriv et svar til indlægget22-08-2012, 11:59

Held med alenehjemmetræning er vist noget af det sværeste, især når det er gået galt, og man så SKAL hjemmefra på job.

Jeg husker fra dengang min første hund skulle lære det, og han var i køkkenet, hvor han også sov om natten. Der havde han sin hundeseng, en avis på gulvet, vandskål, en radio tændt.
Han blev meget sur, allerede når jeg lukkede døren til køkkenet, gik straks hen og bed i dørkarmen.
Han hadede den lukkede køkkendør, også selvom døren til stuen fra køkkenet altid var lukket om natten, det var ikke noget problem. Men da vidste han jo sikkert også, vi stadig var i huset.

Jeg fandt så på at lægge et lille tyndt tyggeben ved døren før jeg lukkede den, så da han kom styrtende for at bide i karmen, opdagede han benet. Snuppede det og gik i sin seng for at tygge ben. Så havde han glemt alt om dør og karm, og blev i sin seng.
Da var han ca. 12 uger, og var alene hjemme uden at lave ulykker i ca. 4-5 timer.

Det kan være et ekstra problem at hvalpen har adgang til udgangsdøren, det har ingen af mine hunde haft. Det er jo altid den dør, de forbinder vores fravær med. Derfor den dør de søger selv at komme ud af. Så hvis han kan anbringes uden adgang til den, kan det være en god ide`. Allerbedst der, hvor han sover om natten, hvor han føler sig tryg. Kun i et rum, hvor der ikke er de store chancer for at ødelægge noget.
Det er min erfaring aldrig godt og sikkert, at en hvalp kan opholde sig i flere rum, det har den ingen behov for. Alenehjemmetid er sovetid, for både hvalpe og voksne hunde, både unge og gamle.

22-08-2012, 12:51

Hej.

jeg vil også sige: ingen skæld ud.

min er ikke så ofte alene, men når solen er fremme, og han ikke kan side i buret, så er han.
min for også et godt ben, når jeg går, og jeg ser til at han er træt.
min er så i det meste af huset, har aldrig bidt i noget, men engang imellem ligger der en tissetår,
hvis han er længe hjemme, og det tøre vi bare op.

han har haft kortere perioder, hvor han lå i sit bur, da han var meget urolig, når jeg gik, men så har det været max en time afgangen.
og i de perioder, stod buret fast i stuen, hvor han så også brugte det, om aften, og i løbet af dagen, han er glad for sit bur.

Så måske det vil hjælpe lidt, om i gør kurven mere hule agtig, så er der mange hunde som føler sig lidt mere trygge.

også tror jeg, det gælder om ikke at gøre et stort nummer ud af det- heller ikke når man kommer hjem. her tror jeg det er vigtigt, at man lader sig selv komme ind og ta af jakken, for man siger hej.

23-08-2012, 07:14

Tak for jeres svar :)

Vil lige nævne at når jeg "skælder ud" betyder det at jeg retter hende og siger et hurtigt nej og så viser hende hen til sin plads. Det er vel nødvendigt for at hun ikke tror at det er positivt når hun gør og for at hun ved at jeg kommer tilbage for at rette på hende, og ikke fordi hendes gøen virker?

Mht. opholdssted er hun i gangen og køkkenet ligesom når hun skal sove om natten. Der er desværre ingen vej udenom at hun kan se hoveddøren da gangen er det sted hun sover om natten og føler sig tryg. Men det med tyggepinden er en god ide. Måske jeg skulle give hende en bold med godbidder i også.

Hun er nu også begyndt at ligge sig foran hoveddøren og blokere den når jeg har været ude én gang. Og når jeg kommer tilbage kravler hun op ad mig og tager fat i min hånd og arm med munden. Tegner det lidt på noget seperationsangst? Eller er det bare almindelige tegn på at hun har savnet mig på en almindelig sund måde? Hun gør det nemlig også om morgnen efter hun har været fint alene om natten.

23-08-2012, 09:37

Jamen det er seperationsangst = utryghed. Derfor hjælper det heller ikke med et nej eller påplads visning, når du går ind igen. Hellere ignorere hende, så hun fornemmer, det ikke var farligt du gik, du kommer jo igen.

Tyggebenet afledte min hvalp til at tænke på andet, end at jeg forlod ham, og så glemte han åbenbart vanen at tygge i dørkarmen. Og et tyggeben det fortærer hunden mest sikkert på sin plads, derfor søger den derhen med det. En hund kan kun tænke på een ting af gangen.
Den skal ikke have meget legetøj i alenehjemmetiden, det er sovetid. Og slet ikke købelegetøj den kan komme til skade ved. Aktiveres, fodres og luftes skal hunden før man går, men ikke lige før, hvalpen skal også være faldet til ro inden.

Først da vores han var fyldt 2 år fik han flere råderum i alenehjemmetiden, men aldrig stuer og soveværelset.

Da han var 5 år, overtog vi en tæve på 1.½ år, som ikke kunne være alene hjemme, og derfor havde skiftet hjem flere gange. Men grunden til det var, at hun havde boet på kennelen til hun var ½ år, sammen med 10 andre hunde, hvorfor hun var utryg ved at være enehund. Hos os sammen med vores hanhund havde hun ikke det problem, da var hun tryg.

Efterhånden som vi fik flere hunde udskiftede vi dørlukning med børnegitre. Da de nu var flere i hus sammen, opstod alenehjemmeproblemer ikke, de kunne også godt se gadedøren, jeg gik ud af, gennem gitrene, men ikke lægge sig der.

04-09-2012, 19:42

Vi har lært at vores hvalp skal være godt træt når vi tager afsted hjemmefra. Et råd er at give hunden dens mad ude på græsplænen - giv den det i god tid inden i skal hjemmefra - og spred det gerne godt ud på plænen. Så har man selv tid til lige at gå i bad og hunden får trænet sine sanser og bliver faktisk mest træt af at arbejde med hjernen. Vores hvalp er dermed tilfreds når vi siger på gensyn til hende om morgenen når vi tager hjemmefra. Held og lykke.