Indlæg: 7

Oprettet af | Oprettet: 21-08-2012, 16:19

hvorfor !

Skal lige ha lidt luft.

Har en bekendt, der lige har overtaget en11 ugers valp. dem der havde hende, var allerede blevet trætte af hende. ????

Der er altså meget jeg ikke forstår, og det her er en ting, hvordan kan man blive træt af sin valp efter så kort tid, og det er ikke det værste, dem der købte hende, overtog hende som 6 uger, fordi avler skulle på ferie.!!!

hvad fa... sker der lige for folk-

Nu håber jeg den bliver hvor den er, selvom de allerede klage over at den ikke er renlig, den er 11 uger, de har haft den max en uge.
jeg er målløs...
hvordan kan mennesker gøre sådanne, i vores ellers veloplyste samfund.

bliver så vred.

Skriv et svar til indlægget21-08-2012, 16:58

Beklageligvis er dyr et af de områder hvori vi ikke er særlig veloplyste medmindre vi aktivt søger informationerne, og selv der er det meget nemt at blive fejlinformeret, løjet til eller få gammel information. Der er stadig mange der er af den holdning at stamtavle=rendyrket indavl + unødvendig ekstra udgift (ligesom nogle gode bøger) og at vi kan beskylde kennel klubberne for alle sygdomme og den alt for store mængde hunde der er i nogle lande, hvilket jo bare er hul i hovedet, og den information spreder de kun alt for villigt.

Ja, personlig synes jeg at den slags basal info burde findes overalt. DKK har et "Før du køber hund" kursus der koster en halvtredser per "hund", og så kan man sige hvad man ellers vil om DKK, men det virker meget gennemgående og de vil dog hundenes bedste, og ellers så har de en kort film man kan se helt gratis på nettet eller låne på biblioteket der stiller nogle af de gode spørgsmål. Jeg synes de burde sprede ordet, få enten nogle reklamer for den information der er let tilgængelig eller faktisk vise en, nok noget forkortet, udgave af den film hvor de så påpegerat man kan finde den og mere til på deres hjemmeside og biblioteket.

21-08-2012, 17:51

Det er lige til at tude over. Det næste bliver at den er utilpasset og har adfærdsvanskeligheder - ja det tror da pokker. Stakkels hund

21-08-2012, 18:37

Ja, det er rigtigt sørgeligt at noget sådant foregår i ellers veloplyste samfund, men der vil dér som hér, altid være nogen der "falder udenfor" og ikke efterlever regler for avl/opdræt/dyrevelfærd - jeg kan også godt forstå din vrede Eva, men hvis du kan, må du prøve at forklare din bekendt så godt som muligt, hvordan en lille hvalp reagerer og bør ha' det, så den ikke skal skifte hjem endnu engang...

Jeg er ret sikker på, man i Sverige har li'så omend ikke skrappere regler end hér, og det er muligt at anmelde (Jordbruksvärket), men hvis den nye ejer ikke kender det oprindelige sted, bli'r det jo svært...

22-08-2012, 04:10

Mærkeligt nok, kan jeg ikke sådanne lige, finde noget inden på jordbruksverket, men jeg skal se hende på søndag, så der spørg jeg lidt mere ind til dette, og om hunden er blevet chippet og vac.

især, om det var et "hovsa" kuld, eller om de planlægger flere, for så synes jeg bestemt de skal stoppes.

Det svære er, at vi bor i en lille by, hvor alle kender alle- og alle er i familie med hinanden- det er helt vildt. så der skal skrides diplomatisk til værks.

22-08-2012, 14:03

Det kan være jeg ta'r fejl, men jeg kunne se inde på svensk kennelklubs hjemmeside, at det er Jordbruksverket, der udstikker rammerne for dyrehold i Sverige, og tænkte derfor, det er dem man henvender sig til, hvis man har viden om dårlige forhold...

Jeg tror også, du når længst ved at være ganske diplomatisk - du kan gøre hvad du kan, og håbe på folk er lydhøre, men ikke nemt når alle kender alle !

22-08-2012, 14:29

Tina, du har ret, det er gennem jordbruksverket, det skal gå. de udstikker retninglinjerne, men kan kun finde en masse om hvor gammel tæven skal - ikke specifikt noget om valpe, andet end at man skal få dem registreret senest når de er 4 mdr.

Nå - men som sagt ser jeg hende igen snart, også prøver jeg at spørger lidt mere ind til det, synes det ville være forfærdeligt, om det er noget de gør ofte, altså får valpe som de sælger for tidligt.
eller om det er et kuld- de slet ikke ville ha haft, og aldrig vil gør det igen.