Indlæg: 8

Oprettet af | Oprettet: 20-08-2012, 17:53

Bange for ivrige hunde

Ja, min lille Havaneser er simpelthen bange når hunde er ivrige efter at møde hende. Jeg troede først bare det var frembrusende store hunde, eller endog bare store hunde, men så i dag mødte vi altså en ung Dværgschnauzer der var godt i gang med at gå ud af sit gode skind for at sige hej og min løb lidt væk. Hun er tidligere styrtet lige hjem (en gang drejede hun for tidligt og endte på den anden side af en lille vej hvor hun så ventede på at jeg kom og hentede hende). Nogle gange er hun gladeligt hoppet op og bidt større hunde i skægget, hun leger ganske ivrigt med en Cocker hun er gode venner med, men hun kommer ikke længere rigtig ud af det med en Labrador hun har kendt nærmest fra hun kom hjem, der ellers er rigtig sød og ikke engang rigtig prøver at lege med hende (det var første gang hun stak af mod hjem mens hun hylede som en Beagle på jagt).

Jeg ved ikke hvordan jeg skal opsummere det her i et spørgsmål udover: Kan nogle hjælpe? Er der egentlig noget at gøre?

For nu at komme ind på noget helt andet: er der nogle der har erfaring med kvik(quick)-stop og hvor man kan finde noget?

Skriv et svar til indlægget21-08-2012, 08:57

Nu ved jeg ikke hvordan en Beagle på jagt hyler, men jeg ved, hvordan den hyler, hvis den som lille hvalp, har fået et nap i øret, af en ældre hund, der synes den er lige er lovlig urolig og fræk, ikke vil respektere den voksne hunds hundesprogs-advarsel og derfor nødvendigvis får et lille uskadeligt nap. "Så kan den lære det, kan den". Og det virker. Den form for opdragelse, skete enkelte gange i min hundeflok på 3 voksne og 2 hvalpe. Noget jeg ikke blandede mig i.

Det er nok det der er sket for din hund. Hun har "overhørt" Labradorens advarsel, og vil man ikke høre så må man i hundeverdenen føle.

Det værste synes jeg er at din hund leger med andre hunde løs på vejen. Når hun så løber hjem, eller prøver at finde vej, så kan hun nå at blive kørt over, og være til fare for andre især cykler og biler, og det er jo heller ikke lovligt. Så vælg sikre steder, hvor din hund kan lege med andre hunde, og hvor du kan kalde hende til dig, når det er påkrævet.

Jeg husker ikke hvor gammel din tæve er, men vær ekstra forsigtig ved at lade hende lege med andre tæver, når hun bliver kønsmoden, så finder de sig ikke i at blive bidt så går leg over i slagsmål, og det er alvorligt mellem to tæver.
Hanhunde bryder sig selvfølgelig heller ikke om at blive bidt i leg, af en voksen tæve, men de plejer at stikke af, uden at slås.

At din hund gerne vil lege voldsomt med en anden rolig hund, men ikke hvis den anden hund, stor eller lille er den frembrusende, hvorfor hun så vælger at stikke af, er vel meget naturligt.
Den bedste løsning hundelivet allerede har lært hende, ved møder og leg med fremmede hunde.

Min gamle Bella, gider heller ikke frembrusende hvalpe, gøende hunde, dem ignorerer hun bare, hvorimod hun sagtens kan hilse på rolige venlige hunde af begge køn. Endog en hundevant kat hun tit møder på sine gå-ture hilser hun på med logrende hale. Vi har altid ladet vores hunde selv bestemme, hvem de ville hilse på, men været agtpågivende, når det var fremmede tæver.

Guick-stop er vist det man bruger hvis man klipper negle, og de så bløder. Det kan man købe på apoteket såvidt jeg ved. Jeg har aldrig selv brugt det, men stoppet en blødende negl, med en tot vat.

21-08-2012, 09:35

Hej.

Her oppe hvor jeg bor er det sjældent at hunde hilser og leger , ved møde på vejen.

Min gider heller ikke- vilde/utålmodige hunde, i starten satte han dem på plads, hvis de kom for tæt på, og det faldt som regl ikke i god jord.
så nu har han lært at han skal ignore, andra hunde.
Det samme gælder, med mennesker, det er ikke alle han vil hilse på, men så sætter han sig bagved mig, og det synes jeg er rigtig fint.
sådanne har han det også med helt små børn, dem ved han heller ikke rigtig, hvor han har henne, så her undviger han også, så når han går væk, eller sætter sig med ryggen til, skal det respekteres.

jeg tænker, at du må respektere, at der er nogle hun ikke vil hilse på, og at det er ok- og hjælpe hende ved, at sige nej, sammen med hende. vi hilser, jo heller ikke på alle, og det er heller ikke alle vi kan lide.

Og som Aase skriver, hvis hun ikke er helt sikker, på indkald, så tænk på hvor hun er løs, så hun ikke kommer til skade, eller for gjort skade på andra.

21-08-2012, 13:08

"Hyler" er nok det forkerte ord, siden det generer jer sådan. Og, jo, Beaglepack, en Beagle laver en meget høj lyd når den er rigtig på jagt. Når den styrter afsted over stok og sten på rævejagten, som den jo originalt var avlet til, det skulle ikke komme bag på mig om den laver en anden lyd når den i gang med snuden helt nede i jorden. Det generer mig at jeg ikke kan huske ordet der som regel bruges til at beskrive det, men det er en meget genkendelig lyd man kan høre over store afstande.

Aase, jeg tror du har misforstået. Mange gange vil hundene bare sige hej. Labradoren travede stille og rolig hen, den har aldrig været interesseret i at lege, den har aldrig været nød til at sætte hende på plads (hvilket jeg heller ikke synes jeg man skal blande sig i).

Hun skal ikke partout hilse på andre hunde, men hun trænger til og har ofte lyst til at lege, og der kan jeg altså bare ikke følge med sådan som en anden hund kan. Hun løber ikke konsekvent væk, mindre end en procent af af de gange hun ikke har villet hilse (hun går normalt bare i en bue), og jeg kan ikke se et mønster. Jo, hun gider ikke hvalpe længere, det kan jeg godt se, men ikke andet.

21-08-2012, 13:50

personligt, tror jeg at hunde "taler" meget mere end vi kan se.
Der er holdningen, ørene, halen, og det hele på engang.

Vi havde i sommers en labbe på besøg, og de blev aldrig gode venner. og den kunne stå, og spære vejen for min lille, og jeg var den eneste af 4 voksne som så det, og hun var ski ikke meget for at flytte sig, når jeg bad hende om det. De andra så det, som at hun bare stod der, og at han da bare kunne gå igennem, men hele hendes hodning, viste noget andet, samt den måde hun stirrede på ham.

hunde taler rigtig meget sammen.

21-08-2012, 17:32

Eva, det har du helt ret i. Men alle de her hunde virkede ikke på nogen måde truende. De virkede glade, med løse, høje skridt og ørerne i et hundesmil. Jeg kunne ikke se nogen tegn overhovedet på aggression, og både hunden og dens ejer virkede helt forundret når Havana (ja, det er altså hundens navn deroppe) bare ikke ville snakke. Der var en Mastiff der kiggede på sin ejer som for at spørge "Hvad var det nu for?" Den var jo så noget stor, og jeg kan egentlig godt forstå hende i den omgang, men det var ikke pointen.

Beaglepack, det har vist sig jeg blev fejlinformeret meget tidligt og aldrig fik rettet på det. Jeg har nok blandet den og Beaglen sammen, men jeg har nu nok tænkt på Beaglens "tudehorn", omend en Foxhound jo også giver lyd fra sig.

22-08-2012, 04:06

Tjaa, det er jo ikke til at vide, og du ved det jo bedst eftersom du er der :);

Jeg ville nu nok styrke hende i at det er ok ikke at hilse på alle- og lære hende at det feks. er OK at stille sig bagved dine ben, også skal du nok holde de hunde væk, hun ikke vil hilse på, hvad grunden så end er.
Det er lidt farligt at hun løber væk, både med trafik, men også om den hund sætter efter hende.

Hunde ser ikke størrelser, som vi ser, de ser energi.

Så engang en sød video i "AFV", hvor en lille valp, stod over madskålen, da 2 store hunde kom, den lille, knorrede, og de store holdt pænt afstand.
Der kan siges meget dårligt om det korte klip, men sødt var det.