Indlæg: 9

Oprettet af | Oprettet: 17-08-2012, 08:28

Hundene gøer!

Jeg er efterhånden temmelig desperat for at finde et løsning på mit problem.

Jeg har to dejlige Löwcen. en tæve og en kastrat. Søde og rare hunde som på gadeplan fungere fint. Ude er indkald intet problem og de holder mund. Begge hunde er ca 2,5 år.

MEN hjemme har vi en stor indhegnet have hvor hundeleg er mere end tilladt. Dog har de fået den ide at ALT hvad der bevæger sig uden for vores grund skal gøes af og jagtes langs hegnet. De jagter også "spøgelser" der ude. Altså fare frem og tilbage langs hegnet og gøer, uden der er noget. De er nærmest i trance og uden for verbal rækkevidde.

Jeg ved at jeg ikke skal råbe af dem for så gøer jeg med hundene og sætter dem op. jeg prøver med indkald og godbidder når de sætter afsted, virkede de første 4-5 gange, nu ignorere de mig bare. Har prøvet at gå der ude med dem i lang snor (5m ca.) så jeg kan hale dem ind. Virker ikke efter hensigten pga træer buske mv. Har prøvet at indbyde til leg (Boldkast mv) de er ligeglade. Har lagt gufferspor i græsplænen, hvor vi går der ude og søger (gode guffere pølser, skinkestykker mv) Men med det samme der er bare lidt aktivitet er de på turen langs hegnet igen. så kan spor være spor.

Om deres hverdag kan jeg fortælle at de minimum får 2 x 1 times luftetur morgen og aften. Mange gange mere end det. De bliver aktiveret med kaste hente lege, spor, løse opgaver for guf og andre ting varieret fra dag til dag for adspredelse.

MEN hvad gør jeg da jeg efterhånden har opgivet at bruge vores have. da deres evindelige gøen genere mig og ikke mindst vore naboer?

Skriv et svar til indlægget17-08-2012, 09:28

De skal lære jeres naboer, at kende, så de er trygge ved dem, og forstår de gerne må være i deres haver. Naboerne er forhåbentlig stadig er venlige og forstående for gø-problemet. Det er bedst og nemmest, allerede når hunde er hvalpe, men i kan jo ikke skrue tiden tilbage.

Og så skal der straks tages fat i halsbåndet, og hunden der gøer skal uden ord, eller ved en enkelt kommando eks. slut, nej, tages helt ind i huset, HVER GANG den /de starter gøeriet. Måske 100 gange, bare ikke give op.

Det var min måde at lære vores 5 voksne hunde, at de ikke måtte gø i haven, selvom der var flyttet en ny hund ind som nabo, der løb langs hegnet os imellem, vildt gøende, både af os og vores hunde. Det tog lidt tid, men det lykkedes. Og fordi jeg var på pletten ved første VOV, havde vi fortsat hundevenlige naboer på alle 3 sider i baghaven, hvor hundene opholdt sig.

Vil man undgå gø- problemet i forhaven, er det gjort ved at hunden ikke opholder sig der. Man kan skille forhave med baghave, ved et hegn eller hæk, mellem hus og nabogrund til begge sider. Så undgår man også at børn og andre genere hunden.

17-08-2012, 13:49

Aase har fuldstændig ret!

Vi havde også problemet i helt stor stil pga. naboens børn, der drillede vores 3 hunde til de gøede helt vanvittigt. Og det bredte sig til, at der ikke kunne gå nogen som helst forbi uden at de gøede.

Så tog vi også en hård omgang hiv-hundene-ind-i-huset-HVER-gang-de-gøer - det tog en uges tid, så var det røget ind på lystavlen.

Nu gentager vi proceduren, hvis de begynder gøeriet igen, nu tager det så bare i stedet kun 3-4 gange ind i huset, så har det hjulpet.

Selvfølgelig kan de gø, men det er af det mere normale, som at skraldemanden går ind og henter skraldet og hvis der kommer nogen og vil ind hos os, men den konstante gøen har vi stoppet effektivt.

19-08-2012, 21:23

Jeg har dværg-schnauzere, som i sig selv er en meeeeget talende race. Jeg har også prøvet alt fra leg til indkald, men for os virker det bedst hvis vi selv stiller os ved hegnet/hækken. Vi siger ingenting, men får alligevel formidlet at det er VORES hegn, og begge vores hunde er (næsten) stoppet, og selv om vi jævligt har hvalpe-besøg, er problemet faktisk væk. Dette virker også selvom de er helt oppe i det høje gear, og bare vi bevare roen, så stopper larmen... Ingen råb og ingen aktivering, så bliver det hverdag igen...

20-08-2012, 10:15

Ja vores hunde er klogere, og mere udregnende, end man skulle tro.

Da vores hunde var ved at have lært, at gøeri i haven ikke var tilladt, så behøvede jeg slet ikke gå ud og tage nogle ind. Det var nok at de så og hørte mig banke på ruden i soveværelset.

Og det endte med de helt ignorerede hunden, der fortsat løb gøende langs fælleshegnet.

19-09-2012, 20:53

Du kan også købe et antigø halsbånd der puster kold luft på hunden hver gang den gøer. Det er helt vildt effektivt. Et eller to vov og så har hunden forstået sammenhængen og tier stille. Man kan sagtens lege og have det sjovt uden at gø. Tager du halsbåndet af vil hunden være mere stille end sædvanligt, men den vil begynde at trappe adfærden op igen. Så du kan have perioder hvor du bruger halsbåndet og perioder hvor det ikke er nødvendigt. Jeg har brugt antigø halsbånd på vores Jack Russel i tre år nu, og vi er så super glade for det. Når han får halsbåndet på kan man se han tænker "bummer !" og så drøner han ud og leger og graver i muldvarpeskud og har det sjovt, men uden at gø (juhuu);

Kan købes her http://www.dogcity.dk/antigoe-halsbaand-632

17-11-2012, 20:13

Prøv at få en til at gå forbi jeres have imens i er ude den, få dens opmærksomhed og tal med glad stemme til den, hele tide, og når den ikke gør giver du den godbidder, men du skal ikke skælde den ud når den gør, da du bare får en frustreret hund ud af det.
Håber det vil hjælpe dig:-)

29-04-2013, 21:54

Et billigere alternativ er et akustisk antigø halsbånd, som fås til lige under 100 kroner. I stedet for at puste eller spraye noget i hundens snude, afgiver det en højfrekvent hyletone, som hunden ikke bryder sig om. Fordelen er prisen, og at det ikke koster forbrugsmidler (udover batteri).
Det virker på ca. 70% af vovserne, nok ca. det samme som de langt dyrere sprayhalsbånd.

Kan købes her http://www.alabazar.com/da/ultrasonic-anti-bark-collar.html

29-04-2013, 21:54

Et billigere alternativ er et akustisk antigø halsbånd, som fås til lige under 100 kroner. I stedet for at puste eller spraye noget i hundens snude, afgiver det en højfrekvent hyletone, som hunden ikke bryder sig om. Fordelen er prisen, og at det ikke koster forbrugsmidler (udover batteri).
Det virker på ca. 70% af vovserne, nok ca. det samme som de langt dyrere sprayhalsbånd.

Kan købes her http://www.alabazar.com/da/ultrasonic-anti-bark-collar.html

25-10-2014, 10:10

Shoppen er nu flyttet til alabazar.dk, så du finder halsbåndene her:
http://www.alabazar.dk/shop_dk/ultrasonic-anti-bark-collar.html

Der er i mellemtiden kommet flere typer til, også halsbånd, som alene vibrerer med tiltagende styrke. Det generer med garanti i hunden, men hjælper til at få dens opmærksomhed.

Behørig vejledning og belønning af hunden er som altid en forudsætning for det bedste resultat.