Indlæg: 3

Oprettet af | Oprettet: 17-08-2012, 07:05

Dagpleje og hundehvalp

Hej Hej!

For 14 dage siden fik vi den mest fantastiske coton hvalp.
Hun er rigtig aktiv og elsker og lege. Jeg er dagplejer og har 4 børn mellem 1 og 2 år.
Både hund og børn er glade for hinanden. Men jeg er nød til at adskille børn og hund fra hinanden nogen gange i løbet af dagen. Jeg har prøvet og lukke hende inde i stuen med et baby gitter. så hun stadigvæk kan se os. Men hun gør, piver og prøver at klemme sig ud under lågen. Hvordan vænner jeg hende til at hun skal være derinde?. Det er også lidt for hendes egen skyld, så hun kan få lidt ro til at sove hvis hun har brug for det. Hun opholder sig normalt meget i stuen, så hun er tryg ved at være der. Håber der er nogen som har et par gode råd:-);

Hilsner Rikke

Skriv et svar til indlægget17-08-2012, 08:03

Hej :)

Tillykke med din lille søde hvalp :)
Har du prøvet at give hende noget af hendes yndlingslegetøj med derind og evt. give hende nogle godbidder at lede efter hvis hun har overskud af energi?
Vi har også lige fået hvalp, og hun elsker at lede efter godbidder gemt i hendes tæppe. Det plejer at gøre hende træt.
Og ellers prøv at hold øje med at hun er rolig inden du går fra hende ved babygitteret. (hvis det er muligt med alle de andre tumlinger ;) ) Hvis hun allerede er oppe at køre kan det måske forstærke det når du efterlader hende.

Håber noget af det kan bruges :)

17-08-2012, 08:10

Alt kræver tilvænning, også at opholde sig bag gitter. Der skal hun have en dejlig hundeseng hun også bruger samme sted, når gitteret ikke er lukket. Et tyggeben i passende størrelse, hun kan gnave i. Legtøj i en papkasse fra supermarkedet, en af de små med lav indstigning. Der er solide, og gratis at udskifte. I den kan du lægge legetøj som WC-ruller, køkkenruller, mælkekartoner, alt i pap, hun må bide i stykker. Put små godbidder i nogle af dem, så er de ekstra interessante.
En froteesok med knuder på, og et tøjdyr hun kan ruske i . Altsammen legetøj hun ikke kan komme til skade med.
Og så skal du aldrig åbne lågen, når hun står og vil ud, og du skal holde børnene væk fra lågen, de hverken se eller snakke til hende, når hun er lukket væk. Opmærksomhed vil hunde nemlig betragte som at de skal ud af deres bur, eller låge. Det kræver tålmodighed, som al anden tilvænning i hjemmet for en hundehvalp.
En lille hundehvalp skal aktiveres, men ikke af fire børn i alderen 1-2 år . Så det er kun fint og nødvendigt, du lukker den ud bag gitter, hvor den stadig kan se jer. Den har også meget brug for ro til hvil og søvn. Og så skal den selvfølgelig luftes efter behov.
Held og lykke med det lille nye familiemedlem.

18-08-2012, 08:05

Hej Hej!
Tusind tak for jeres gode svar, det er helt sikkert noget jeg kan bruge.
Hilsner Rikke