Indlæg: 12

Oprettet af | Oprettet: 13-08-2012, 17:30

2 hunde i snor.

Skal lige ha et godt råd af jer igen :);
Jeg er ved at gå ud af mit gode skind med hensyn til gå turen om formiddagen med Molly og Lady.
Sønnen er flyttet hjemmefra, gemalen tager på arbejde kl 7 og jeg møder først kl 12. De er gode til at gå i snor begge to med hver sin fører, hvis i forstår. Men nu er jeg alene og tænker intet problem med at gå med 2 på engang. Nu har jeg øvet med dem her på vores vej i nogle dage og naboerne følger det sjove cirkus jeg har med dem. De går så i hver deres line men det ender altid med at vi må stoppe op så jeg kan vikle Lady ud efter hver 10 meter. Jeg tog så ind og købte en line så jeg kunne koble Lady på Molly og damen i butikken fik det til at lyde så nemt, så jeg mente ikke jeg kunne leve uden sådan en. Så nu ser det så sådan ud .... Molly går pænt ved min side og Lady bliver koblet på, men Lady render op foran, om bagved , vil den gale vej , bider lidt i Molly i arrigskab, det er et værre cirkus :) Nu går jeg så med dem alene af 2 omgange, vil bare så gerne kunne gå med dem sammen. Lady er i en lidt træls alder nu, hun vil kun det hun selv vil og det er alt det hun ikke skal og må. Skal vi vente til hun bliver lidt mere moden, det er nok rådet jeg har givet mig selv men hvad syntes i ? Om aften går vi igen men med hver vores snor med en hund i, og det er der ingen problemer med. Molly er snart halvandet år og Lady 6 måneder.

Skriv et svar til indlægget13-08-2012, 18:04

Hej Mona.
Du skal vide det er ikke spor nemt at gå med to hunde i snor. Og slet ikke med to så unge hunde som dine. Og forvente de kan kobles sammen og gå pænt ved siden af hinanden, det kan hunde kun der er trænet op til det. På udstillinger vises dette på konkurrenceplan. Det er nok sådan et stk. line, du kan hægte een snor på, du har købt, kan jeg tænke mig.

Da vi havde 5 hunde, gik min mand med dem delt 2 og 3 sammen. Så han selv fik to lufteture. På grund af jeg havde diskusprolaps og gigt, var det mest ham der gik hundeturene.

Når jeg gik med, gik jeg med de to yngste, een i hver hånd, og det hændte også meget tit, at de snoede hundesnore, så jeg måtte stoppe og filtre dem ud igen. Eller en af dem stoppede, når den anden ville videre. De kom aldrig til at gå i takt side om side, og aldrig i samme snor. Men det gik bedre med årene. Jeg foretrak også at udstille dem hver for sig. Så dit problem er helt normalt. Tag det som en oplevelse, og øv dig/dem så godt du kan.

13-08-2012, 20:02

Jeg lufter 3 hunde på én gang og syntes ikke det er noget problem. Mine går ikke altid lige pænt ved siden af hinanden, men hver hund skal jo have stillet sine behov.
Det er jo for hundenes skyld vi går tur med dem, så de skal også have lov til at snuse og gøre sig rene, men skal jo selvfølgelig også kunne gå nogen lunde pænt fremad, hvis det kræves.
Vi bruger alm. liner (hjemmelavede, så de er længre en de normalt købte) da jeg kunne aldrig finde på at bruge flexliner.
mvh. Gitte

14-08-2012, 04:48

Hej

Da jeg havde 2 hunde, gik vi også altid sammen.

i skoven gik den gamle løs-så det var ikke noget problem.

men i byen, gik det begge i snor, jeg havde den lille nærmest mig, og den store yderst. og jeg krævede at de gik pænt-ved siden af mig-jeg havde snoren sådanne at den ikke var stram hele tiden, men gik de frem foran mig, var snoren ikke lang nok til det.

Det er klart at de flere steder, kom ud i lang snor, for at snuse og bummelum, her viklede de sig ind, her og der- men det var også ok.

Du kan ikke gå med dem -en på hver side ?

14-08-2012, 07:40

Udturen, den ene i kort snor - den anden i lang. Hjemturen omvendt.

Den der er i kort snor, træner jeg lidt på pænt med, inkl. godbidder. De andre blander sig ikke i det, dog kan der selvfølgelig falde en gruppe-sid-pænt-godbid af! ;-);

Sådan har jeg gjort det en periode, nogenlunde. Hanhunden har løbet løs, han har NUL jagt instinkt, mens tøserne har skiftet lidt til at skulle gå pænt. Vi har meget vildt af alle typer heromkring i øjeblikket, og tøserne stoler jeg ikke 100 % på i den henseende.

14-08-2012, 09:39

Tak for de altid gode råd.
I dag satte jeg så en alm hundesnor på hver hund. Molly gik forrest ca halvanden meter og den lille havde ca 1 meter at gå på. Det gik meget bedre, da muligheden for at Lady kunne overhale Molly og vikle sig ind var udelukket. Vi tog det stille og roligt og begge fik sniffet og så længe Lady er bagved og jeg stopper når Lady vil snuse, så må Molly pænt vente. Men har det noget at sige at Lady får lov til at gå forrest? Skal de skiftes til at gå foran eller skal den bette bare kende sin plads.
Jeg havde en hund i hver hånd og det gik meget bedre end i går.
Jeg spørger lige, er der noget om at den dominerende hund går forrest ? Eller er det uden betydning? For Molly er meget blid og det er den bette som bestemmer, tager alt fra hende lige i tiden.Hvornår kan vi regne med at deres forhold indbyrdes er klarlagt ?

14-08-2012, 16:53

Mona ved du hvad, det er slet ikke sikkert, de finder ud af, hvem der er over-underhund, dem imellem. Faktisk er det bedst DU er overhund for dem begge, når aldersforskellen ikke er så stor.

Så når/hvis de begynder at slås, ikke respekterer hinanden, når Lady har været i løbetid, så vis dem det er DIG der er overhund, og du tillader ikke slagsmål. For at undgå evt. ufred dem imellem, så afled dem, før start, ved at fange deres opmærsomhed, det er altid nemmere end at stoppe et slagsmål.
Jeg har selv prøvet det med mine to tæver, med 11 mdrs. aldersforskel. Vi klarede det, de var jo også hinandens bedste venner, de både sov, spiste og gik ture sammen. Den ældste var en blød hund, den yngste en lille selvstændig skrap hund. Men begge havde stor respekt for mig.
På gåture gik de skiftevis foran og bag hinanden, det styrede de selv, men tit stod de også og snusede sammen. Hjemme var de ikke mere sofahunde, det var nemlig vigtigt de begge var lige "store", dvs. begge blev nede på gulvet.
Når man skal "styre" flere hunde, er det vigtigt at kunne læse hundesprog, og det føler jeg, du er blevet ret god til. Jeg kan læse du allerede har fundet en hundegod måde at lufte dem på sammen, så de får deres behov dækket på jeres gå-ture.
Jeg er sikker på du nok skal finde ud af at klare de to tøser, også når de begge er unghunde.

15-08-2012, 06:05

Som det er nu mellem dem, leger de trække lege med den samme klud, løber skiftevis efter hinanden, sover sammen i kurven i stuen og alle deres legesager ligger spredt ud over hele huset og haven og der er ingen problemer. Vi har ikke endnu oplevet en rigtig alvorlig slåskamp mellem dem. De slås rigtig meget med blottede tænder og rejste børster og den bette ser hel uhyggelig og ond ud :) Men halen kører på dem begge og de skiftes til at vælte rundt og ligge nederst. Der er ingen knurren i deres leg. Og der er ikke nogen af dem der lider overlast. De må ikke hoppe op i sofaen,men nogengange inviterer jeg dem op og så ligger de rullet sammen på hver side af mig. Jeg føler mig så heldig med de to skønne hunde og håber at de, som Aase skriver at de bare bliver ved med at fjolle rundt og der ikke bliver kampe mellem dem. Har de lavet ulykker f.eks den anden dag havde Lady bidt min den ene klip klap i atomer og da jeg så det og kiggede på Lady løfter hun forbenet og kigger på mig ud af øjekrogen. Det er hendes måde at sige (det er jeg meget ked af,men kunne ikke lade være) Jeg har faktisk svært ved at skælde dem ud, fordi de godt ved at det er galt allerede, inden jeg selv finder ud af at wc papiret ligger som ny spredt sne ude i haven. Jeg tænker lidt, at det skal være skidt inden det bliver godt.

15-08-2012, 07:32

Ja Ina, når Beagler, ser eller har noget spiselig, så gælder "reglen".

"Som venner vi dele , men jeg tager det hele".

Mine 5 fik også altid fået ben i hvert sit bur.
Maden 3 x dgl. spiste de dog uden problemer sammen UNDER OPSYN, i hver sin skål, altid på hver sin egen plads, og altid givet i samme vante rækkefølge, ikke i rangorden, det var ligemeget, jeg var jo alles overhund.

For at også min mand og søn, skulle kunne stå for fodringerne, i mit fravær, havde de faste pladser, foran hver sin hvidevarer i køkken-bryggers.
Fryser, vaskemaskine, opvaskemaskine, køleskab og komfur.
I samme rækkefølge blev de så fodret. Vandskålen delte de dog uden problemer.

Det gælder jo om at tage sine forholdsregler, det gør fodringen lettere i hvert fald ved vore "madelskende Beagler."

13-01-2017, 09:14

Ifølge årstallet har denne tråd år på bagen. Jeg er bare så nysgerrig for at få "slutningen".
Lykkes det at gå med begge på en gang?