Indlæg: 6

Oprettet af | Oprettet: 13-08-2012, 11:48

Delehund?

Min kæreste og jeg er lige gået fra hinanden. Vi har den dejligste hund sammen. Han er 3 ½.
Vi har ikke snakket om endnu hvad der skal ske med ham. Jeg vil rigtig gerne beholde ham, da jeg elsker ham over alt på jorden. Kan ikke klarer tanken om at skulle undvære ham :(
Hvis nu min ex har det på samme måde, så står vi i en træls situration.
Hunden har vel ikke godt af at bo en uge af gangen hos os? Er bange for at han så ikke kan blive tryg igen.
Nogen der har gode råd?

Skriv et svar til indlægget13-08-2012, 11:56

Gitte, hvordan er hunden af væsen - er det en robust velsocialiseret hund hvilende i sig selv, eller en nervøs hund med adfærdsvanskeligheder? Det er lige yderpunkterne, men hvis vi skal prøve at give gode råd, så kan det kun gøres ud fra de nøjagtige oplysninger i et sådan tilfælde.

Jeg har selv en hund, der i en vis grad fungerer som delehund, men han er også en stor glad dreng uden problemer med adfærd og væsen.

13-08-2012, 12:06

Han kan med alt og alle. Virkelig en rar og dejlig hund. Vil gerne han bliver ved med at være sådan.

13-08-2012, 12:35

Selvfølgelig er det ikke den ideelle situation, men nogle gange er det nødvendigt at gå på kompromis.

Jeg kan jo kun beskrive vores situation, og de tanker vi har gjort os. Vi har to tæver og en hanhund, og da ingen af dem er neutraliserede, og vi ikke ønsker at gøre det, så har vi valgt deleordningen med en veninde for ikke at stresse hundene for meget i løbetidsperioderne. Det fungerer med, at vores bamsedreng simpelthen er vant til at tilbringe perioder af varibel længde i begge familier. Lange perioder væk fra os, når tæverne er i løbetid og korte perioder resten af tiden. Vi ønsker, at han skal opfatte begge stederne som sit hjem, og det gør han pga. de hyppige skift. Han skifter selvfølgelig ikke hver anden dag, men er typisk på forlænget weekend et par gange eller tre om md.

Han er forsikret begge stederne, foderet er det samme og vi er meget enige om, hvad han må og skal opførselsmæssigt, dvs. ikke de store udsving i hans dagligdag.

Men jeg tror simpelhen, at i er nødt til at tage en prøveperiode for at se, hvad han siger til det. Vi har prøvet det engang tidligere med en tæve, hvor ejeren var lidt overbebyrdet med hende. Og her fungerede det kun delvist godt, jeg tror fordi hendes tilværelse hos os og hos ejeren var for forskellige, og hun var ellers en ret nem og glad hund, men det stressede hende.

Men jeg er spændt på, hvad i vælger at gøre - for guds skyld få det aftalt helt fast og nedfæld det på papir, så ingen kan komme og skylde den anden noget på senere.

Pøj, pøj!

13-08-2012, 12:43

Hej.

Jeg kender også nogen, hvor det fungere, en uge det ene sted, og en uge det andet sted, hunden følger ungerne.

men som Kirsten skriver, husk at få nogle grund regler ned på papir, hvem betaler hvad-og hvordan i forhold til sygdom osv.

Hvem af jer står som ejer af hunden ?

pøj pøj med det hele.

13-08-2012, 14:18

Tak for hjælpen begge 2. Ja Kirsten, det er nok en god ide med at få det skrevet ned. Vi er heldigvis enige om hvordan han opdrages. Men måske ikke enige om hvor han skal være.
Eva, jeg står som ejer af ham.

22-08-2012, 15:19

Det er godt nok en træls situation. I kunne eventuelt prøve det an og se hvordan jeres hund reagerer og så derefter evaluere hvordan det er gået. Er der en af jer der bliver boende samme sted som i boede sammen? Kunne have noget at sige i forhold til om hunden skal vænne sig til 1 eller 2 nye steder.