Indlæg: 19

Oprettet af | Oprettet: 10-08-2012, 14:01

Kløe

Jeg har en Amstaff på snart 4 år, som lider af kløe. Han var til dyrlæge i mandags, hvor han fik tømt analkirtler (måske derfor han kløede sig) sprøjte mod hårsækmider,(hvis han nu havde det) kløestillende sprøjte, samt penicillin, endvidere giver jeg ham 3 stk. Medrol dagligt og alligevel klør, slikker og kradser han sig(forben, numse, maveskind, ryg, og omkring mulen). Ikke så meget som før, men alligevel for meget. Har fået ham testet for allergi og han er allergisk over for flere ting, bla. lopper, lagermider mv.

Er der slet ikke noget jeg kan give ham, så han får ro ?

En bekymret hundeejer.

Skriv et svar til indlægget10-08-2012, 15:07

Det lyder voldsomt, det problem skal han da ikke leve med, han kan have fødeallergi, husstøvmider, og mange andre ting. Jeg synes du skal lade ham teste af en dyrlæge der er specialist i hudsygdomme. Antibiotika giver man nogle dage mod hudbetændelse, en enkelt kløestillende sprøjte er ikke nok, der findes andet medicin, mod allergi, evt. skal han behandles med Prednisolon. Nu ved jeg ikke hvor i landet du bor, men i Hillerød på Trolsminde Dyreklinik, er en hudspecialist Lisbeth Norberg, du evt. kan konsultere.

Jeg kan godt forstå, du er en bekymret hundeejer, så jeg håber du snart for hjælp til din hund.

10-08-2012, 16:27

Hej Aase.

Tak for svar.
Nej syntes også det er synd for ham.

Han er blevet testet. Blodprøven blev sendt til et godkendt Laboratorie. Husstøvmider var også en af dem, men dem kan man jo aldrig udrydde helt, ej heller lopper, da jeg også har 5 katte.

Antibiotika fik han fordi han havde fået trykket analkirtler.

Prednisolon har jeg brugt i mange år til min afdøde Schæfer. Han havde kraftig loppe allergi, men det afkorter desværre deres liv med en del år. Men hellere færre gode år, end mange dårlige.

11-08-2012, 08:33

Når jeg læser du også har 5 katte, tænker jeg at loppe- og husstøvmider nok er dit største problem. At du sikkert kun kan minimere problemerne, ved at give din hund et loppehalsbånd på, efter at have badet ham i loppechampoo, og så grundig daglig støvsugning, gulvvask i huset, og vask af tæpper og dyresenge. "Surt men nødvendigt," når du især har så mange katte.

Hvad med kattene, kløer de sig ikke også. ? De skal så også behandles, men helt undgå loppe-og husstøvplager, kan du nok ikke.

Husk selv at undersøge og om nødvendig trykke hundens analkirtler, med to fingre udenpå, dyrlægen kan vise dig, hvordan det nemt gøres. Så det ikke ender med han får bylder bagi.

12-08-2012, 09:21

Mange tak Beaglepack. Der er mange fine løsninger i dit svar. Han får BARF, men tørkost som tilskud. Alle tiders idé at fryse dette.

12-08-2012, 09:35

Tak for dit svar Aase.

Kattene klør sig ikke, men alle har fået loppekur. Der er jo også lige det problem at loppen skal bide først, før den dør af behandlingen, og så er skaden jo sket. Umiddelbart kunne dyrlægen heller ikke finde lopper eller eskrementer på Anton.

Vasker hans dyne og betræk mindst 1 gang ugentligt. Vi har flisegulve, så der er ingen steder lopperne kan gemme sig. Troede egentligt at loppehalsbåndet var udgået, og er ikke meget for at han skal rende rundt med sådan et, da det garanteret også kan udløse en allergisk reaktion.

Dyrlægen har vist os hvordan vi trykker hans analkirtler.

12-08-2012, 10:45

Så er du allerede godt igang for at få has på loppeplagen. Så kan jeg kun anbefale dig at søge en specialist i hudsygdomme. Jeg håber det bedste for din hund, så han kan få et tåleligt liv.

12-08-2012, 12:17

Tak skal du have Aase.

12-08-2012, 13:33

Hej.

lopper er noget møg.

vi har også været plaget af lopper, og endte med, at dryppe begge hunde og begge katte, i nakken, med noget vi fik af doktor dyr, plus de fik p-piller til lopperne, så de ikke kunne formere sig.

ud over det, dampede jeg deres puder og kurve samt sofaen, dagligt i en længre periode. det var et større cirkus-men blev dog en vane tilsidst.

og vi er i dag helt loppefrie-jubii.

det lyder til at i også skal finde den store støvsuger vane frem- mod støvmiderne.
og at i er igang.

god bedring til din hund-det er ikke sjovt at ha kløe-godt du ta det på alvor.

13-08-2012, 11:19

Hej Eva.

Vi er slet ikke plaget af lopper, og har det stort set meget sjældent(selv med alle vores dyr), men en enkelt der bliver slæbt hjem kan jo være nok, når man har allergi over for dem. Alle vores dyr er undersøgt, uden fund af lopper eller eskrementer, så loppekurene er kun for at forebygge.

Godt du slap af med alle dine lopper.

15-08-2012, 13:56

Kære Tina Nielsen.
Jeg kan klart anbefale at du vasker ham i sæbespånevand samt brygger en kan kaffe, lader det køle ned og derefter massere den ind på huden af ham, lad det sidde og tørre.
Kaffe har over 1000 substanser som vores hud kan køre nytte af.
Billig og nemt tip.
MEN det vigtige er at huske det kun symptombehandler ligesom du gør med Medrol.
for at få hans immunsystem på toppen igen, skal du kigge næringsstoffer i maden.
Der kan man kontakte en Veterinære Ernærings Terapeut www.bvet.dk
Som gerne giver dig et godt råd:)

16-08-2012, 12:21

Hej H N.

Mange tak for dine råd. Den med kaffen, har jeg godt nok ikke hørt før, men er da helt klart en mulighed.

17-08-2012, 06:04

En anden ting, der kan være godt, hvis man har en hund med tendens til kløende hud, det er Aloe Vera gele. Den kan gnubbes godt ind i huden og giver både fugtighed og virker lindrende og helende.

17-08-2012, 13:32

Lyder ikke rart for din hund. Jeg kan ikke sige så meget om alle de andre ting der kan være årsag eller om symptombehandling for den sags skyld. Men jeg synes du skal overveje et loppehalsbånd alligevel. Der findes nogle økologiske Biospotix loppehalsbånd som skulle være ret harmløse. Selvfølgelig kan alt jo i sidste ende give allergi, men risikoen skulle ikke være stor her.
De er ikke effektive som direkte behandling, men de skulle gerne minimere antallet a lopper der angriber dyret. Måske kan det holde dem fra overhovedet at bide (hvis lopper overhovedet er en del af problemet, men det er da et forsøg værd).

Dog skal det siges at halsbåndende lugter en del i retning af myggelys, specielt i starten.

God bedring til din hund.

17-08-2012, 15:23

Hej Kirsten.

Har en Aloe i mit vindue. Den har jeg taget blade fra og påsmurt den fedtede gele fra bladet, på hans hus. Det er virkeligt godt. Bruger det selv ved kløe, brandsår, mv.

17-08-2012, 15:25

Tak for råd Mikkel, men tror som sagt ikke at lopper er det største problem, men det er da et forsøg værd.

22-08-2012, 12:02

Hej Tina
Ved du om der er nogle proteinkilder han er allergisk overfor? Hvis du i forvejen fodrer med BARF, så prøv med eksempelvis hestekød i en periode for at se om der hjælper.... Muligvis kan han reagere på noget af det andet kød han får...
Du kan også prøve et allergifoder hvor proteinerne er hydroliseret, hvilket vil sige de er spaltet til mikrosmå partikler som immunforsvaret ikke reagere på.
Men det bedste for ham vil nok være hypersensebilisering ( desencibilisering er noget indenfor adfærdsbehandling :)) hvor der fremstilles en individuel vaccine som lige præcis passer til ham. Jo, det er dyrt men det er de kløestillende præperater også, og de er heller ikke sundt at kører ham på medrol over længere perioder.
Mht. til lopper så kan loppeæg og pupper ligge i dvale i op til to år i revner og sprækker ved dørpaneler osv. ikke bare i puder, tæpper og lign. Frontlinecombo virker også i omgivelserne. Det spreder sig i dyrets fedtlag i huden og er i de skæl dyrene drysser af. Det er bla. Dette skæl loppelarven lever af, og indeholder det frontline så dør de inden de når at blive til lopper. Derudover er der faktisk kommet et nyt loppehalsbånd, men kan ikke huske hvad det hedder...
Men hvis din hund er så sensibel skal du måske også være varsom med loppemidler?
Håber du finder en løsning så han får det bedre

Mvh sidsel

23-08-2012, 15:33

Hej Sidsel.

Tak for dit svar.

Ved ikke med proteiner, men holder det meget lavt, da jeg har haft flere Schæfere med protein allergi.
Han kan ikke fordrage hestekød, lam eller andet, så han får udelukkende skyllet kallun, som er det eneste han vil spise.
Vi er trappet ned på 1 Medrol pr. dag nu, og har 2 dage tilbage af en 18 dages kur. Han har i flere dage kløet sig en hel del igen, især omkring mund og numse.

Er lidt usikker med de loppehalsbånd, da jeg havde en Schæfer som fik voldsom sårdannelse omkring dette. Har jo ikke lyst til at forværre hans tilstand.

vi har ikke lopper i hus ej heller på nogen af dyrene. Anton får Advocate da det også skulle virke mod hårsækmider. Kattene får Frontline.

Er ved at være rimeligt desperat, da dyrlægen ikke ved mere end jeg åbenbart gør. Bare min vovse kunne tale.

Vil prøve mig frem, med nogen af alle de gode råd, jeg har fået af jer alle. Tak

20-02-2013, 12:17

Hej.
Ser lige dit indlæg, og ville høre hvordan det går med kløeriet? Jeg har tidligereværet igennem nøjagtigt det samme forløb som dig og også samme forløb jos dyrlægen. Lagermider er der jo i AL tørkost. Nå, me jeg løste problemet p 9 dageved at BARF-fodre- Straks hldt det op, og smukere hund er vist aldrig set. Min tæve blev så fantastisk i pelsen og lev i det hele taget meget harmonisk. Stress kan jo også føre til kløe og kradsen i hden.

Håbr du er kommet problemet til livs. Kan uanset hvad klart anbefale BARF, men det kræver at man VIRKELIG sætter sig ind i det, så hunden får dækket alle vitaminbhovene:o));

Bedste hilsner fra Katja