Indlæg: 15

Oprettet af | Oprettet: 09-08-2012, 10:17

Familie venlige hunde?

Min mand og jeg overvejer at få en ny hund, da den gamle for en måned siden blev aflivet pga. kræft i kirtlerne :(

Pluto var en labrador og meget glad for både børn og andre hunde. Nu står vi i den situation at vi på et tidspunkt ønsker familie forøgelse og der er så meget snak om "børne venlige hunde". Vi er begge enige om at det ikke skal være en labrador igen, da det ville minde for meget om vores elskede pluto.

Så ville høre jer ad, hvilken race er den perfekte familie hund? :)

Skriv et svar til indlægget09-08-2012, 10:37

Alle lovlige racehunde er "børnevenlige", når børnene opdrages "hundevenligt" .

Måske skal man ikke lige vælge racerne Dobermann og Rottwailer. Men de allermindste racer, synes jeg heller ikke man skal vælge, når man har mindre børn, Ikke fordi de ikke er børnevenlige, men af hensyn til hundene, fordi børn ofte slæber rundt på dem, tager dem med i seng, og ingen dyr er jo legetøj.

Min egen race Beaglen er en sød, frisk og venlig familiehund mellemstor robust og glad.
Mange hundeejere til Beagler har børn i alle aldre. Dem vil i kunne møde rundt i landet på vores DKK & Beagleudstillinger.

09-08-2012, 10:50

Shetland Sheepdog er en dejlig familiehund, som elsker børn og leg. Den er lydig og nem at opdrage og vil følge sin familie i tykt og tyndt!

09-08-2012, 11:29

Goldens er også en god hund.

09-08-2012, 11:43

Prøv at læse racebeskrivelse af den Islandske Fårehund.
Vi har kun gode erfaringer både babyer,lidt større børn og voksne,
www.islandskfaarehund.dk

20-08-2012, 08:52

Helt klart en schæfer

20-08-2012, 09:21

Hej

Er meget overbevist om at alle hunde, er gode familiehunde.

De skal bare være, vel stimuleret/aktiveret/velafbalanceret og dermed velopdragene.

Så det er med at være ærlig over for sig selv, om hvor meget tid man har til aktivering,
og er det næste ingen tid, bør man vente med at få hund. og ellers købe en der passer
energi mæssigt, til ens liv.

også kan man med fordel huske at de små selskabsracer, jo gerne går med på træningpladsen, og på de lange skovture.

20-08-2012, 17:21

Rigtig mange praktiske prøver har vist at Rottweileren, Staffordshire Bull Terrieren, Bull Terrieren og mange andre i den kategori ofte er kåret som nogle af de bedste familiehunde indtil flere gange. Derudover er de helt store racer også så dovne og tunge at de ligesom bare tager hvad børnene smider mod dem og børnene kan ikke rigtig gøre dem noget.

De små hunde betragtes som regel ikke som gode småbørns hunde, da de som regel er næsten for villige til at lege, godt villige til at sige fra, og er sammentidig meget sårbare og lette nok til at små børn vil prøve at løfte dem, hvilket de ikke kan. Eller netop det modsatte, de kan løfte men ikke holde dem.

Retrieverne er også kendt som meget gode familiehunde, omend man skal være forsigtig med Golderne, da de kan have en form for hunde-epilepsi der gør at de kan angribe uden varsel og det er der intet at gøre ved, da det er en bygningsfejl i hjernen. Chesapeake Bayen er desuden et dårligt eksempel på den familieglade Retriever, den er noget mere utålmodig.

Derudover skulle Samojeden vist også have fungeret som hyrde-, slæde-, vagthund og babysitter.

Men, som Eva sagde, gælder det mindre om race og mere om træning, stimulering og individ.

21-08-2012, 10:23

Da jeg var barn (den døde da jeg var 5 år) havde vi en blanding af en Schæfer/Rottweiler, og jeg kan ikke huske den ret godt, men min far siger at hun var den bedste familiehund man kunne tænke sig. - Den passe på os i barnevognen og vækkede min far om natten bare vi gav den mindste lyd, den lege med os osv. - aldrig var der optakt til noget dårligt og den boede sammen med 5 børn hvor min ældste søster er 8 år ældre end mig og min lille bror er 2 år yngre.

Hun var endda hentet på et internat efter at være fundet bundet fast til et træ i skoven.

Nå det var et sidespring beklager,

Jeg tror i det store hele af alle racer kan være gode familiehunde, hvis både hund, vokse og børn er opdaget til at omgås hinanden. - og at vi som ejer er ærlig overfor os selv i valget af hund.

Jeg har jo selv Balou som er en West Highland White Terrier, min far har Malthe som er en Malteser og jeg ville ikke tvivle 1 sek. på at lade mine kommende børn have samme med dem.

23-08-2012, 15:56

Kære Havana West.

Jeg har haft Golden i over 40 år. og selv opdrættet, jeg har aldrig hørt om den form for hunde-epilepsi, som du omtaler.
Ordenlig opdrættede golden, labrador og flat, er gode familiehunde, men vælger man jagtlinierne, må man regne med et ret stort behov for aktivitet.

23-08-2012, 19:53

Jeg tror at alle os hunde ejere synes at den perfekte hunde race er den vi selv har. Det der må være vigtigt er hvad i kan gøre for en hund, og hvor meget tid i vil bruge på den. Alle racer er familie hunde, men det kræver bare man sætter sig ind i racerne og deres behov... Tænk motion, træning og hvad i så kan give ved siden af...
Håber i finder den bedste hund for jer...

24-08-2012, 07:05

Jeg er enig med Lene her, alle racer er familie hunde, det afhænger af hvordan man opdrager den og opfylder dens behov på daglig base.

Jeg er opvokset med Rottweiler og Newfoundlander´s og vi kunne ikke have fundet nogen andre hunde racer der var et bedre match til vores familie.

Kig på jer selv, hvad kan i tilbyde hunden i forhold til motion, opdragelse, tid osv og find en hunde race i syntes matcher jer og hvad i kan tilbyde, kontakt kennelerne eller måske den lokale internat, der er mange hunde der har brug for et nyt hjem :);

Jeg har selv en blandings hund Schæfer/Lab og kunne ikke have ønsket mig en dejligere hund, jeg siger ofte at man ikke får den hund man vil have, men den hund man har brug for, forstået på den måde at hunden lære en at blive et bedre menneske :);

Vores næste hund som vi skal have engang næste år er en rottweiler og jeg har ingen tvivl om at hun/han kommer til at matche min lille familie bestående af min mand, søn, en kat og nuværende hund.
Held og lykke med jeres søgen på et nyt familie medlem :) Der er mange fantastiske hunde derude :)

24-08-2012, 07:19

En god familiehund er er meget individuelt, da det jo helt og aldeles kommer an på præferencer samt "formålet" med hunden.

Med dette tænker jeg, hvorledes man ønsker hunden integreret i hverdagen...

Vi har selv Franske Bulldogs og det valg har vi aldrig fortrudt, foruden at de nok er et af jordens kærligste dyr, så er de tillige en ideel hund til særligt børnefamilier - Det er i hvert fald vores erfaring. Vi har haft vores dejlige Franske Bulldogs i godt 3 år og har i dag tillige 2 dejlige knægte på henholdsvis 8 mdr. samt godt 2 år.

Aldrig har der været noget, da hundene finder sig i alt - Kæleri, klappes, leg - alt :);

Så for vores vedkommende er Franske Bulldogs en fantastisk familiehund, da de udover ovenstående er nemme at holde, de kræver ikke meget når man tager dem på ferie (plads) og sådan kunne jeg blive ved... Vi får dækket alle vores behov med denne race, de er selvfølgelig ikke egnet til 3 timers maraton ture m.v., men rask gåtur og/eller kortere løbetur kan da gå an, resten må vi blot tage på egen hånd.

Vi startede i lejlighed med dem - hvilket ej heller var noget problem, men da absolut dejligt at vi i dag er bosat i hus med egen aflukket have, hvor de rigtigt kan brænde deres energi af.....

Ønsker du at høre mere om denne race, så skal du være hjertens velkommen til at kontakte mig/os - Vi har også på nærværende tidspunkt 3 dejlige hvalpe til salg, 2 tæver og 1 han :)

24-08-2012, 07:22

Inger, den epilepsi er sjælden og fås sandsynligvis kun i Goldens fra dårlige opdrættere. Den kan sagtens være blevet avlet ud af racen, men jeg har hørt at den til tider dukker op i Goldens og nævner det mere some yderligere incitament til at købe sin hund fra en god opdrætter. Jeg vil gerne indrømme at jeg ikke har studeret det så grundigt, og den eneste grund til at jeg overhovedet kan nævne det er et tilfælde. Jeg kan sagtens være fejlinformeret.

26-08-2012, 15:34

Havana West, jeg tror afgjort, du er fejlinformeret eller nærmere sagt ikke nok informeret. Der var i starten af 1980 rygter omkring epilepsi hos golden, og undersøgelser med efterfølgende publicering gav en hel del oplysninger omkring epilepsi hos golden, men viste bl.a. at racen ikke var mere disponeret end mange andre racer.

Og den version med en type epilepsi, der gør at den angriber mennesker - det må du længere ud på landet med. Ved epilepsi er hunden ikke klar over, hvad den foretager sig, så et målrettet angreb, det kan ikke lade sig gøre. Men kramperne kan sagtens forårsage, at hunden bider - det er noget helt andet.

Jeg har desværre selv haft en epilepsihund, og meget nært kendskab til et par andre, så jeg har måtte læse lidt på lektien......

10-07-2015, 10:51

Hej min mand ønsker sig en bulldog ( han har haft en før) mit spørgsmål går på, hvor meget de savler, da jeg synes vores venneres hund bulldog) savler meget, og det synes jeg er ret ulækkert. Det vil på sig irritere mig så meget at det vil være synd for hunden, at jeg ik vil kæke med den. Min mand påstår at alle andre hunde savler lige så meget som en bulldog.
vh Odense-pigen