Indlæg: 17

Oprettet af | Oprettet: 08-08-2012, 19:24

Molly søger hvalpe venner i Slagelse og omegn.

Hej med jer

Jeg hedder Molly og er født d. 18/6-12
Jeg er en sød blanding af: Dansk/Svensk Gårdhund & Dværgpinscher.

Jeg kommer hjem til mine forældre Lørdag d. 11/8 og glæder mig vildt. Jeg kommer til at bo i Korsør, og søger derfor Hvalpe lege-venner, i nærheden af mig. Kunne du tænke dig at få mig som lege ven, så tøv ikke med at skrive, da jeg ville elske at have "lege dage" sammen med dig

Håber at høre fra dig

Mvh Molly

Skriv et svar til indlægget11-08-2012, 20:18

Er der slet ingen der vil lege med mig ?? :(

12-08-2012, 10:21

Hun er skam allerede tilmeldt hvalpe træning, og startede i dag ..

Men Molly søger lege venner, da dem som hun træner med er meget store, og hun er lidt bange for store vovser ..

12-08-2012, 10:41

I dit indlæg kan jeg læse, du først har fået hende igår d. 11-08, 8 uger gammel. Samt at du allerede idag er startet på hvalpehold.
Det synes jeg er altfor tidligt. Derfor ikke så mærkeligt at hun er bange og utryg.

Hvis du vil høre mit råd, så brug de næste 3 uger på at få hende "installeret" hos jer i sit nye hjem. Og om en uges tid, begynd så at alenehjemmetræne hende, og gå små korte ture med hende i snor.
Indtil da og fremover kan du også renlighedstræne og aktivere hende. Hun leger allerede rigtig godt hjemme ses det. Skøn lille hund.

Først når hun er ca. 16 uger, og færdigvaccineret, er det min erfaring at hun er "stor" nok til at begynde på hvalpetræning, sammen med andre hunde.

Held og lykke med Molly.

12-08-2012, 11:50

Faktisk burde Molly slet ikke kunne optages på et hvalpehold, 8 uger gammel. Det troede jeg gjalt på alle træningspladser. Ikke kun i DKK regi.

Kun en af mine egne hvalpe startede 4.½ mdr. gammel, og det var hun lidt utryg ved de første gange. Grunden til det var nok også, at hun jo havde både sin mor og to ældre Beagletanter hjemme, og derfor da skulle klare sig alene på egne fire ben, kun sammen med mig.

Mine andre hvalpe, to hjemmeboende og 7 solgte, var ca. 5-6 mdr. og den allerførste hanhvalp 8.mdr. fordi han var efterårshvalp, da de startede på hvalpehold.

12-08-2012, 13:34

Tillykke med hende, hun er da bare en lille sød og charmerende lady! :-);

Men også efter min mening alt for tidlig med træningshold, hun skal først lige falde til i sin nye flok før hun sættes overfor en ny stor flok. Desuden skal hun lære at focusere på dig og vide, at det er dig, hun skal søge trygheden ved inden i starter på træning.

Vores var ca. 12 uger gamle, da vi begyndte at gå til hvalpeleg med dem. Et lille hold på 5-6 hunde - det fungerede fint. Der gik vi ugentligt ialt 6 gange, så gik vi over på hvalpetræningshold.

12-08-2012, 17:21

Kan så fortælle at samtlige dyrecentre, klinikker, og mennesker uddannet i dyrs adfærd siger man skal starte på 8 uger ! .. Mennesker er rigtig gode til at komme med idé'er, og nogle er gode.

Men når det kommer til dette her, blev der spurgt om lege kammerater, intet andet ..

og må indrømme jeg stoler mere på eksperterne end jer !

12-08-2012, 17:24

Ved det desværre lød hårdt men det er sandt ! ..

og hun klarer det fint :) men når andre hunde er større end mor og far, som hun er vant til er det klart det er skræmmende .. :) - og jo mere hun lære at de ikke er farlige jo bedre ..

Men derfor har hun stadigvæk behov for små venner som hun kan tosse rundt sammen med, og te sig tosset .. !!! .. Billedet med legetøjet er så mange uger gammelt :) ..

12-08-2012, 20:17

Ja det gør jeg så også. Undskyld, glem bare alt, hvad jeg har skrevet, udfra hvad jeg har lært og erfaret, og lyt kun til "eksperterne", hvem de så end er.
Held og lykke med din lille Molly.

12-08-2012, 21:42

Beklager, Molly"mor"!

Og husk, at du er i åbent forum, hvor det er tilladt at give andet end de ønskede svar!

Der er mange meninger omkring dette spørgsmål, men vi er alle mangeårige hundejere og rådgiver ud fra vores egne erfaringer. Måske kan du ikke bruge disse råd til noget, men ingen grund til at være så afvisende/irriteret - det er da altid godt med nye indput. Jeg lærer noget om hunde hele tiden, er det ikke skønt, at det er et emne man aldrig bliver færdiguddannet i?

Og jeg kan så fortælle dig at vores træner på hvalpeholdet er eksamineret dyreadfærdbehandler og instruktør, og hun bifaldt denne stille og rolige måde at køre hvalpen ind på.....

Og ja andre siger noget andet, men hvorfor tror du, at en del hvalpe desværre får så dårlige oplevelser ved deres første træning, at de senere skal have adfærdshjælp? Vi mødte op til første hvalpetræning efter hvalpelegen i en landsdækkende og meget anerkendt forening, og der lod de bare de store hvalpe/unghunde tryne de små hvalpe i en blandet flok på 14-15 hunde uden at skille dem ad. Vi skulle ikke blande os, trods det at "ofrene" havde halen mellem benene og hylede højt, og det blev bare ved. Vores hvalpe var med deres størrelse gud være lovet ikke dem, det gik værst ud over, men vi kom der aldrig mere, fandt et sted hvor holdet var mindre og der blev sat grænser for, hvordan hundene behandlede hinanden.

Jeg tror på, at det er derfor, vi har så velsocialiserede hunde idag.

13-08-2012, 05:00

Hej.

Jeg kan følge Molly´s mor, så langt, at eksperterne siger, at hunde er meget udad vente i alder 8-10/12 uger, er det vist- derfor er det bedst de flytter hjemme fra i denne alder.

men ud over det . vil jeg sige at jeg også synes det er vigtigt at så lille valp, falder til i familien, og lære hvem den høre til, og hvem der leder den. og hvad den skal gøre, om den møde noget/nogen den ikke er tryg ved.
når lederskabet er fast stilt, kan man ha hunden med over alt.

Da jeg gik valp-kurs med min, lærte vi kontakt øvelser, lidt søge øvelser, og trænede på at holde kontakten mellem andra hunde.
de fik ikke legetid, som vi gjore med den gamle i dk, hun blev dengang også overfuset, af nogle andra hunde, og holdte sig der efter bare til os, tror ikke hun fik noget specielt godt ud af det.
hvis vi synes de skulle lege frit, blev vi opfårdret til selv at gøre det, uden for klubben, tror der er noget forsikrings spørgsmål, der gælder der.

Derfor har jeg et spørgsmål: hvis jeres hund bliver skadet af en anden hund, i et hundefrikvarter i en hundeklub ,hvis forsikring gælder så- eller er det den lovpligtige hundeforsikring i har i dk, som gælder der ?

så personligt synes jeg det er bedre at finde nogen som, hunden selv giver udtryk for at den kan med, også lave lege dage.

13-08-2012, 08:45

Alle må komme med input og ja det er et åbent forum ! ..
Men jeg har også ret til at sige at jeg tror mere på eksperterne end "ikke eksperter" ...

og tror måske du har været i en rigtig dårlig klub, for i denne er der slet ingen ting ..
Men her skal hunden/hvalpen også være forsikret inden man starter og have vaccinerne løbende og de skal se papirene løbende ..

men det er måske unormalt at en hvalp på 8 uger ikke tisser indenfor, men selv går hen til døren og siger til ! .. Måske er det unormalt at en lille hvalp allerede ved anden besøg af sine nye forældre vidste de var hendes forældre ! .. Måske, eller også har vi bare haft rigtig gode "for"-forældre som har gjort arbejdet så godt ! ..

BeaglePack .. Molly stod allerede i vores navn inden vi hentede hende, og hun var forsikret fra dagen før vi hentede hende, så der er alt skam i skønneste orden ! :);
Men de eksperter og kenler og adfærds mennesker vi har snakket med
Siger at i alderen fra 8 - 12 uger, skal man udsætte hvalpen for så meget som muligt ! ..

Vi kender en da også nogen privat, der fik udleveret en bog fra dyrelægen, hvori der var en hel masse sider, hvori der stod at hvalpen skulle møde politimand, bil, motorcykel, børn, osv osv osv. og de skulle så¨krydse alt det af hun havde nået inden sin 12 ugers vaccination, da det er vigtigt de lære det der så mor og far kan fortælle hvad der er farligt, og hvad der ikke er ! ..

Vores dyrelæge sagde også det var vigtigt vi sørgede for dette og skrev ned hvad hun havde oplevet, for jo mere jo bedre ! det jo bare vigtigt at kende sin hvalp's grænser og stoppe når den ikke vil ! .. :) derved er det også bedst at træne hvalpe hold, i denne tid, især hvis man bor i lejlighed, så hunden kan lære de forskellige ting ! .. kan også sige at på vores hold hedder hvalpetrænning fra 8 uger til MAX 5 måneder ..
for når hvalpen når de 5 måneder, kommer den i "teenage alderen" (den tidlige) .. og derfor er det ikke godt den skal trænes med andre hunde der, så kan man komme alene og træne.

men så starter man igen når hvalpen er omkring de 11-12 måneder s¨å den er kommet forbi den tidlige teenage fase ..

jeg vælger at tro på dette, da jeg kender mange andre der har "opdraget" deres hvalpe sådan, især folk med hvalp i lejlighed, og de har allesammen de mest skønne hunde som kan med alle andre og er så velopdragne ! .. Så jeg holder mig til den plan vi har lavet i fællesskab med de eksperter vi har snakket med ! :D ..

13-08-2012, 11:03

Selvfølgelig skal hvalpen møde en masse ting, og det skal allerede startes hos avleren. Med vores seneste hvalp var vi så heldige at kende avleren indgående, og hun boede behagelig tæt på. Så vi var med i "arbejdet", var hos dyrlægen sammen, på stranden, i skoven, i byen, i en lille børnehave, havde hele flokken oppe hos os osv. - de mødte sammen med os og deres mor biler, cykler, støvsuger, larmende børn etc., og det før vi overhovedet fik hende hjem til os.

Dette fortsatte vi selvfølgelig, var ude at køre bus og tog, kiggede på heste, køer og gik på spændende vaklende underlag, gennem mørke tunneler o.s.v. o.s.v. alt dette gennem de første par mdr. vi havde hende, og det vil jeg ligesom dig lægge meget stor vægt på sker så tidligt som muligt. Desuden havde vi fordelen af at kende et par andre hundeejere med både hvalpe og nogle gode velsocialiserede hunde, som vi kunne føre hende sammen med lige da vi fik hende. For samværet med de andre hunde lægger jeg også meget stor vægt på lige fra starten, og da vi begyndte til hvalpeleg gik hun da også bare på med krum hals. Det gjorde hun iøvrigt også til træning, da vi først kom væk fra det første sted.

Det jeg efterlyste var bare en gør-tingene-i-starten-sammen-med-ens-egen-flok og skab bånd og tryghed som det allerførste. Det lød i dine første skriverier som om Molly var utryg ved situationen, og de mange hunde hun blev stillet over for på træningspladsen. Det er dette møde med mange hunde af forskellig størrelse og alder, jeg rent personligt vil gøre min hvalp mere rustet til ved at gøre det lidt anderledes end dig.

Det er jo "bare" min holdning til det, men jeg har set den fungere godt, og det håber jeg også din måde vil. Det vigtigste er at have en plan for denne meget vigtige socialisering, og så ellers bare at holde af det lille nye familiemedlem, man har fået ind i flokken.

Men noget helt andet er, at jeg har fundet mange legekammerater til mine bamser inde på hundegalleri.dk - håber det er ok at skrive dette herinde. Der kan man i forum under træf og arrangementer efterlyse legekammerater osv. Vi har haft meget held med det, også når vi tager på camping, så har vi efterlyst gode hundeluftepladser de steder, vi har ville besøge - det er en fin ting at få lidt hjælp fra dem, der kender områderne. Det er et rigtig godt kontaktsted i det hele taget.

Men held og lykke med at finde nogle gode hundekammerater til Molly!