Indlæg: 5

Oprettet af | Oprettet: 08-08-2012, 13:56

2. hanhund - ville det gå?

Vi havde tævebesøg for ikke så længe siden og det var så hyggeligt. Så meget at vi snakkede om måske, om lang tid, at få endnu en hund. Og siden vi begge helst vil ha endnu en han, har jeg tænkt på om det overhoved ville kunne gå.

Vores hund er ikke altid lige god med andre hanner. Nogle kan han li, nogle kan han ikke li og nogle kan ikke li ham... Det lader til at være lidt 50/50.
Ville man kunne træne dem til at blive en flok, hvis det nu var at han ikke kunne li den nye. Problemerne, hos de tidligere ejere, startede omkring tæver i løbetid, og siden han er avlshund, er der mulighed for at der ville komme andre tævebesøg, med mindre der blev droppet...

En tæve ville helst sikkert fungere, og en kastreret ville nok også. Men jeg er lidt nysgerrig omkring om andre har erfaring med sådan noget. Igen, ikke fordi vi skal ha en ny, men bare af nysgerrighed.

Skriv et svar til indlægget08-08-2012, 18:20

Enig med Beaglepack. Samme erfaringer har jeg bare med tæver.
Men skal nr.1 han fortsat bruges til avl, og derfor have damebesøg, så få passet hanhund nr. 2 i de dage, for at undgå ufred og slagsmål.

09-08-2012, 01:13

Ja alder gør meget :-) Men grunden til at han endte hos os var desværre at han ikke kom overens med de andre hanner. Situationen var godt nok anderledes i og med at der var mange andre hunde af begge køn. Men hos os ville det jo så kun være han og en anden hund, og ikke mange.

Men hvad så hvis vi fik en voksen eller unghund, stadig med passende aldersforskel? Ville der komme flere udfordringer?

09-08-2012, 07:32

Skal jeg være ærlig, så ville jeg ikke turde tage en ny hanhund ind, når ham i har allerede har vist den adfærd som han har. Adfærden er allerede godt tillært fra hans tidligere ejer, og i bedste fald kan den afhjælpes ved en masse adfærdstræning, i værste fald vil den følge ham til han dør.

Hvis i havde en velsocialiseret og suveræn hanhund, så ville sagen være anderledes - men det har i ikke!

Hvorfor overvejer i ikke en tæve - en af dem kan i jo bare neutralisere, så har i ikke problemer i løbetiden.

09-08-2012, 09:46

Grunden til at vi ikke overvejer en tæve er netop, som jeg har sagt, at vi ikke skal have endnu en hund :) Det hele er tankespind og hvad-nu-hvis snak.