Indlæg: 8

Oprettet af | Oprettet: 01-08-2012, 17:22

Hvalp ødelægger hjemmet?!

Hejsa !

Jeg har en cocker spaniel hvalp på 6 mdr. og hun er begyndt at gnave i dørkarmen, væggen og i hundegitteret, hun kradser også.

Hun gør det om aften når jeg sidder i stuen og hun er i køkkent bag et hundegitter, hun kan sagtens se mig og hun virker ikke til at have et problem med at være derude (bortset fra det at hun ødelægger væggen). Jeg sprayer noget " Gå væk hund" og så holder hun op i noget tid.
Hun gør det ikke når hun er alene, kun om aften når hun er i køkkent. Jeg bliver frusteret og skælder hende ud, men hun er ligeglad.

Jeg tænker at det er noget protest over at hun ikke må være i stuen. ?

Hun har svært ved at forstå at hun ikke må være i sofaen og når det er aften har jeg valgt at hun er derude så jeg ikke bliver frusteret over at skulle tage hende ned fra sofaen hele tiden..

Efter noget tid når hun endelig holder op, ligger hun sig til at sove. Jeg er ved at være rigtig træt af at blive sur på hende hver aften og synes heller ikke om at mit hjem bliver ødelagt!

Alle råd eller mulige forklaringer på det er meget velkommende!!

Mvh Nina Andersen

Skriv et svar til indlægget01-08-2012, 18:24

Hej Nina.
Jeg har også en hvalp, hun er så kun 5 måneder. Men hun vil også op i sofaen, hun har nærmest kravlet op af vores ben for at komme op. Vi har pænt lagt hende over i hundekurven, og på en aften, gik vi over og lagde hende 40 gange tror jeg. Der var vores tålmodighed også ved at slippe op. Men vi var enige om at denne kamp vil vi vinde og det gjorde vi. Til slut drattede hun om i kurven og vi snakkede lidt om at det er ligesom med børn, går den så går den. Tålmodighed kommer man langt med. Med hensyn til at være i køkkenet, der har jeg ikke så meget erfaring, da begge vores hunde er i alle rum. Men en god lang gåtur med hende, inden du sætter dig ind og ser tv, det virker som en sovepille på vores hunde. Vi går med hundene ca 18 45 og er hjemme igen,en times tid efter. Så ligger de bare og flyder ud hist og pist. Har hun nogen legesager og noget at beskæftige sig med i køkkenet er det jo også et plus. Det hjælper slet ikke at blive sur på hende, for hun vil jo bare være hvor du er.

01-08-2012, 19:15

Jeg går også aften tur med hende inden hun er der ude.. Ja hun har både sit hygge tæppe, bideting og et ben med fyld.. Men så spiser hun benet og går i gang bagefter.. Nogle dage er også værre end andre...
Nej hun vil bare være hos mig, det er nok mere det at væggen er ødelagt jeg bliver irriteret over..

Mht det med sofaen, så synes jeg det er en hård kamp, men jeg må blive ved og være standhaftig!
Tak for svaret :)

01-08-2012, 20:05

Ja, du må være tålmodig, men lad være med at skælde ud. Det kan gøre hende helt forstyret og endnu mere ked af det. Så stop hende i hendes forehavende og ros hende, når hun gør det rigtige.

01-08-2012, 20:07

Hej Nina.

"Forstå din hund, før du forventer, den skal fortså dig."

Kun ved dens adfærd, kan den tale til dig. Derved fortæller den dig, når den er glad, vred, bange, tryg og utryg.
Hvis den laver ulykker, er det ikke fordi den er uartig. Uartige hunde findes ikke.

Din hvalp kradser og bider i karm og væg, fordi hun vil være i stuen sammen med dig. Du vil have, hun skal være i køkkenet hver aften, fordi hun ellers går i sofaen.
Det lærer hun intet ved. Du undgår selvfølgelig at hun går i sofaen, men skaber så bare et nyt problem. Hver gang du rejser dig og skælder ud, får hun kun negativ kontakt. Og du bliver kun mere og mere sur på hende.
Hun kradser og bider ikke de steder, når hun er alene hjemme. Fordi så er du jo ikke i stuen.
Hun vil være, hvor du er , hvilket er helt normalt. Giv istedet hende en plads i stuen, der er hendes, og som Mona skriver, brug tid og hav tålmodighed til roligt uden skældud, at vise hende, hvor hendes plads er. På den måde lærer hun ikke at gå i sofaen.

Jeg går udfra hun både er fodret, luftet, og aktiveret, før du sætter dig i sofaen for at slappe af.
Ellers kan det være grunde til at hun søger dit selskab.

Børnegitter er godt at bruge, istedetfor en lukket dør. Jeg har selv brugt dem meget, da jeg havde flere hunde, både når de var alene hjemme var skilt ved 3 hunde i køkkenet, og 2 i forstuen, med bryggeset imellem. På den måde var der ro i huset, når de 2 jævnaldrende en hvalp og en unghund, var hver for sig.
Også når vi havde gæster, var de lukket ude af stuerne bag gitre, hvor de stadig kunne se os. og det var en vane, de var tilvænnet og helt trygge ved.
Men til hverdag, var de sammen med os, i hunde-TV stuen, og resten af huset. Overalt havde de hundesenge, de slappede af og sov i.
Tidligere havde mine 4 hunde ligget i sofaen sammen i hunde-TV-stuen, så der nogengange dårligt var plads til os, og det var tilladt. Men da vi fik den sidste hvalp, og havde en på 10 mdr. hvalp iforvejen, fik de dominansproblemer, da den yngste også blev kønsmoden.
Når den ældste unghund var i sofaen og den yngste ville derop, tillod hun det ikke, men knurrede og viste tænder. Den yngste var ligeglad, sprang bare lige op i hovedet på hende, og enkelte gange, var de alvorligt op at slås. Vi fik det råd, at ingen af de to måtte være i sofaen, begge skulle holdes nede, så den ene ikke var højere oppe end den anden.
Vi besluttede så at ingen af hundene mere skulle være sofa-hunde. Alle 5 skulle blive nede.
Vi har en stor hjørnesofa. Vi fyldte sofaen med mange tøjdyr, + os selv, så der ikke var plads til hundene. Det forstod de ikke en dyt af, kiggede forbavsede på opstillingen, men iløbet af en uge, havde de vænnet sig til de nye forhold, og siden var sofaen hundefri. Synd for de ældre hunde, der godt kunne enes, men nødvendig. Og indlæringen gik helt gnidningsløst.

Et andet råd vi fik var, at lægge sorte plastsække på sofasæderne, så hunden gled, når den sprang op. Så blev den selvfølgelig utryg ved sofaen, og mistede lysten til det. Det råd fik vi så ikke brug for. Hvilket vi heller ikke ville udsætte de ældre hunde for.
Et andet råd er. Lad aldrig hunden få lov til at ligge i sofa, heller ikke når den er en sød nuttet hvalp. Engang sofa-tilladt, altid tilladt. Det er selvfølgelig hundebedst at alle i familien er enige om hvad hunden må og ikke må. At man har få forbud, der til gengæld altid overholdes af alle.

Mit råd til dig er at din hund ikke skal spærres ude i køkkenet, den skal have lov til at være sammen med dig i stuen, og der lære ikke at ligge i sofaen.
Kun derved får i begge aftenhyggen tilbage.

02-08-2012, 15:31

Tak for svarende.

Ja hun er skam fodret, luftet, leget med osv inden det er aften.
Hun har også en plads i stuen, men hun synes jo mere om at være oppe i sofaen...

Okay jeg vil være tålmodig med at lære hende at hun ikke må være i sofaen.

Lige noget helt andet jeg gerne vil høre jeres mening om.
Hvad mener i om at adopter en hund på 1-3 år?

03-08-2012, 08:50

Hej igen Nina.

Mit råd til dig vil være, at du ikke anskaffer dig en hund nr. 2, før din hvalp er mindst 3 år gammel, og på alle måder en velfungerende familiehund. Og da en hvalp eller en ung hund, der endnu ikke er kønsmoden, i hvert fald hvis du igen vælger en tæve. Dette for at undgå dominansproblemer, som jeg af egen erfaring, ved er svære at klare, så hundene får et godt og problemfrit samliv.

Når jeg også synes du skal vente med hund nr. 2 er det fordi, to hunde sammen, ikke automatisk løser evt. hundeproblemer i hjemmet. Hund. nr. 2 er også en personlighed, der skal lære og passes, det er nemmest, hvis man iforvejen har en velfungerende voksen familiehund.

Men til den tid, kan det være en rigtig god ide`at få hund nr. 2, enten en hvalp af egen tæve, en købt hvalp, eller en "genplaceringshund".

03-08-2012, 13:23

Men ønsker du allerede nu en hundeven til din hvalp, så vil jeg foreslå en rolig velfungerende voksen tæve på 5.år + .
Held og lykke, hvad du end vælger.

03-08-2012, 15:40

jeg vil skam ikke få hund nr. 2 allerede, det vil tidligst blive om et års tid.

Det var mere et spørgsmål om generalt adoption af en hund, hvad meninger og råd der vil være for det.

Men tak for det :)