Indlæg: 15

Oprettet af | Oprettet: 30-07-2012, 17:47

Alene hjemme?

Hej alle. Vi har i lørdags hentet vores lille ny labrador retreiver, dvs. hun er nu 8 uger. Hvornår vil det være acceptabelt at lade hende være alene hjemme? Stod det til mig var det jo aldrig :( men sådan fungere det desværre ikke. Hun skal klart trænes i alene hjemme træning inden.

Skriv et svar til indlægget31-07-2012, 08:07

Hej Maria.

Til lykke med den lille hvalp.

Som Beaglepack skriver, skal der tid og tålmodighed til at vænne og lære hvalpen til sit nye familieliv i jeres hjem. Den har sikkert nu snuset sig rundt, alle steder, fået en hundegod plads, med sine egen seng, kasse eller bur. hvor den kan søge hen for at sove og slappe af.
Når den er faldet god til iløbet af de første par dage, så gå rundt i huset, ud og ind som i plejer, og begynd den egentlige alenehjemme-træning, når den er tryg ved det.

Det er min erfaring, i skal beregne ca. 3 uger til at øve og lære den at være alene hjemme. Så jeg håber i har gemt jeres sommerferie til det.
Og selvom den også iløbet af de 3 uger er renlighedstrænet, så læg en avis i rummet, hvor den opholder sig, og har sin hyggeplads, vand, Tænd en radio. Giv en godbid eller lille tyggeben, når i forlader den. Hvis i er flere om at forlade den, på skift, så er det vigtigt i aftaler hvordan det gøres. Hunde er også vanedyr. Det giver tryghed.

01-08-2012, 08:56

Tillykke med din hvalp. Det er skønt at få sådan en ind i huset, men det er også et stort arbejde og bla alene-hjemme træningen er noget af det.
Allerførst skal hun være helt tryg ved at være i huset sammen med jer. Hunde er flokdyr og vil helst være sammen med os hele tiden og hun har indtil nu aldrig nogensinde været alene.
Det er en god investering at give sig GOD tid til denne træning. Hvis det går for hurtigt kan det ende med at hun ikke kan/vil være alene og det er meget svært omend næsten umuligt at rette op på igen.
Jeg tror som sådan ikke det har noget med alderen at gøre hvornår du starter træningen (dog er 8 uger en MEGET ung hund) men mere noget med tryghed og hvor stor selvtillid hun har. Som det også er nævnt her, så start med at gå ud med skraldespanden, på toilettet mv. Hver gang du forlader hende, skal du gøre det samme som du vil gøre når hun virkelig skal være alene hjemme. Og husk - ingen pylren :) Heller ikke når du kommer tilbage.
Faktisk tror jeg ikke nogen hunde kan lide at være alene hjemme, men de kan lære det og hvis det læres rigtigt fra starten, så lider hverken hund eller ejer under det.
God fornøjelse

28-08-2012, 15:39

Hej alle. Tusind tak for svarene. Kayla er nu 12 uger gammel, og skal være selv hjemme for første gang i flere timer end før, på mandag. Jeg har øvet en masse alene hjemme træning med hende, fra da hun havde faldet til herhjemme. Jeg har bare stadig en dårlig mave fornemmelse, følelsen af at hun ikke er klar/følelsen af at jeg ikke har øvet nok med hende endnu. Vi har øvet at jeg går ud af døren og venter 1-2 min - som så gradvist stiger, jeg har været i bad uden hende (men hun kan enligt høre jeg er derinde, så hun er ikke urolig) og jeg har været nede og handle. Og når vi kom tilbage har vi selvfølgelig ikke overdrevet med vores hej til hende. Har I ikke nogle super gode råd, som jeg her den sidste uge, kan træne med hende??

Mvh Maria Thiemer

30-08-2012, 17:27

Hej Marie

Tillykke med din dejlige hvalp.
Du kan tænde for radioen, så huset ikke er så tomt og stille, det har jeg haft meget glæde af.

31-08-2012, 09:39

Vi har haft stor succes med at vi tidligt vænnede vores til at hun ikke altid kan være i hælene på os.Hun er vant til nogen gange at være afgrænset fra os bag børnelåge hvor hun kan høre at vi er i huset, men ikke rigtig deltage. Tror det gør overgangen til helt alene meget lettere. Desuden er det super at have muligheden hvis hund eller børn har brug for en pause.

31-08-2012, 11:18

Hvordan reagerer hun når I kommer hjem efter en handletur? Er hun overgearet, tror du hun har sovet eller har hun rumsteret rundt med legetøj, sko og lignende? Er hun rolig?

Det med at tænde radioen tror jeg også er en god ide. Jeg har ikke haft brugt det, men det lyder fornuftigt.

Nu driller jeg lidt: Måske er det mere dig der ikke er klar til at forlade hende :)) - måske er hun klar.

Du kan teste det et par gange i løbet af ugen, hvor du er væk nogle timer (det behøver ikke være en hel arbejdsdag) og så vurderer hende når du kommer hjem. Det bedste er jo, at hun ikke farer rundt og ødelægger ting men at hun er rolig og gerne at hun har sovet imens du var væk.

Jeg tror nok det skal gå

Det dejligt billede af hende - hvor er hun dog flot

31-08-2012, 11:48

Hej Connie. Lige netop idag har jeg været væk i 3-4 timer. Da jeg kom hjem havde hun "kun" tisset en enkelt gang og hun var rigtig glad og dansede rundt, men så faldt hun til ro igen. Jeg kan se hun havde leget og ikke havde lavet ulykker. Vi har så også fjernet unødige ting fra hende, så hun kun har sit eget, kurv og vand. Ja du har helt ret i at det er nok mere mig der ikke er klar ;) .

31-08-2012, 11:55

Hej Hanne. Det er sjovt du nævner det med børnegitter, det er vi lige begyndt på og der piver hun nemlig meget, måske fordi hun kan se os, men falder egentligt hurtigt til ro. For eller er hun nemlig i hælene på os ret ofte :)

31-08-2012, 14:36

Supergodt Maria, 3-4 timer alene hjemme uden at lave ulykker, læg en avis på gulvet, som tisseplads , sålænge hun er en lille babyhvalp. 5-6 timer plejer jeg at sige, bør være max. alenehjemmetid. Så Kayla er godt tilvænnet allerede.

Børnegitter er en fin hjælp, og det er godt i allerede har sat det op, før hun bliver så stor hun kan springe over. Luk aldrig lågen op for piv, vend ryggen til og ignorer hende. Så "vinder" du. Og hun vænner sig til at falde til ro på sin plads.
Hun skal selvfølgelig ikke være tissetrængende, når hun lukkes bag gitter.

Fortsat god fornøjelse med Kayla.

31-08-2012, 20:53

Jeg har arrangeret en hundelufter midt på dagen den første uge hvor min kæreste kører kl. 6 og er hjemme kl. 15, så hun ikke er alene hjemme i alle 9 timer, som jo er klart ALT for længe. Så hun er lige selv fra kl. 6 til kl. 10-11 tiden og bliver så luftet der, og er så selv igen fra kl. 11:30 til kl. 15. Det med piveri er vi helt klar over, det blev vi nærmest tudet ørene fulde med ;). Vi ignorere hende når hun piver, og når hun så er stille, så henvender vi os til hende. Børnegitteret satte vi faktisk først op grundet at hun fiser lige ud og om natten og ind i stuen og tisser bag spisebordet :(, så satte vi det op, og lukkede af indtil stuen. Nu holder hun sig hele natten og kommer ud om morgenen omkring kl. 6 og så smutter hun ind og sover videre, og der har været meget mindre "uheld" i stuen om dagen ligeledes :)

01-09-2012, 12:38

Det er bedst at hundelufteren giver sig god tid til Kayla, ikke kun går en tur, men bliver ½ time hos hende, incl. 5-10 min hundeleg, så hun også når at falde til ro igen.
Det er fint hvis hundelufteren så giver 1/3 portion mad, og så ellers forlader hende, efter samme "recept" som i selv gør, når i går hjemmefra.
For 9 timer er lang tid for en hund at klare sig uden jer. Og som lille hvalp skal hun jo ikke gå meget lange ture. Kun 15-20 min.
Det er helt ok hvis hun stadig er tissetrængende om natten, og bruger avis, det stopper af sig selv, med alderen eks. 5.mdr.

05-09-2012, 10:00

Kayla har nu været selv hjemme i 2x5 timer med luftning og leg imellemtiden. Jeg har fået af vide at hun piver meget inden min hundelufter overhovedt har nærmet sig døren, og også når hun forlader hende. Er det noget jeg skal bekymre mig om, eller er det simpelthen fordi hun ikke kan lide/ikke vil være alene :( ??

05-09-2012, 20:04

Problemet er at jeg slet ikke er hjemme, jeg sidder på skole hele ugen i Sønderborg. Det er min kæreste som kommer hjem til hende. Men ud fra hvad han fortæller, er hun okay og som hun plejer når han kommer hjem. Kayla har været en del sammen med min hundelufter, som er min bedste veninde, så det må ikke kunne være forbi hun er nervøs over hende. Men må få lidt flere informationer fra hende så. Kayla har ingen ulykker lavet, hun har tisset en enkelt gang og det er som regel det. Men som tidligere skrevet, så har hun også kun hendes egne legeting og kurv osv. til rådighed :)