Indlæg: 1

Oprettet af | Oprettet: 29-07-2012, 19:31

ung bulldog... hvorn vender jeg den til mit marsvin?

hei... jeg bor på et opholdsted hvor de har fået en hund... hunden er teknisk set voksen men opføre sig stadig som en hvalp... jeg tænkte ikke så meget over hunden før jeg fik at vide den en dag var kommet ind til mit marsvin... marsvindet går i en ude-gård hunden ofte springer op af og gør ved pga den vil ind til marsvinet... en dag var jeg ude hos min kæreste og da jeg kom hjem fik jeg at vide at hunden var kommet ind til marsvinet men at marsvinet heldigvis nåede at stikke af...

jeg prøvede idag at la hunden se marsvinet lidt... jeg havde marsvinet på skødet og da hunden så sprang op på stolen ved siden af tænkte jeg at jeg ligeså godt ku vise den marsvinet... den har hilst før men det gik ikke så godt og har da slet ikke gået godt da jeg stillede marsvinet på græs og måtte stå bukket forover marsvinet med blikket direkte på hunden for at vise den ikke sku angribe(ja man kan vise hunden det når man er i rigtig position)... nå men jeg kælede med marsvinet langs rykken for så at kæle hunden bag efter og sårn gjorde jeg frem og tilbage... hunden ville så self snuse til min hånd hver gang jeg prøvede at kæle den... hunden begyndte så at snuse til marsvinet også bagved pga marsvinet først vendte ryggen til... men selvom jeg havde hånden for marsvinet præcis så hunden ikke ville kunne bide eller så meget som bare at snappe til marsvinet så slikkede hunden faktisk marsvinet... og da mit marsvin pluseligt løb op på min skulder gik hunden hen på mit skød for at snuse videre til marsvinet og pluseligt vendte den sig om...

hvorn vender man bedst hunden til ikke at sku være vild i nærheden af marsvinet? jeg ved nemlig ikke om den kan finde på at gå amok på marsvinet selvom man har gjort sårn og jeg ved ikke hvorn man egentligt normalt vender en hund til det... jeg havde engang en dansk svensk gårdhund og med hende sku jeg bare la hende snuse til marsvinet 1 gang så ville hun slet ikke i nærheden af marsvinet og stillede man marsvinet på sofa'en hoppede marsvinet ned... den metode har også virket på min kat der ikke angriber når man er der men stoler ikke på når jeg ikke holder øje... men er der en bedre måde at vise en ung hun bulldog at det ikke er noget hun skal lege med?

Skriv et svar til indlægget03-08-2012, 15:17

Hej.

hvis jeg var dig, ville jeg vise hunden med dit kropssprog, at marsvinet tilhøre dig, og at den skal holde sig langt væk. hunde lugter så godt, at den ikke behøver at ha næsen helt ned for at vide, at det er et marsvin.

i vinters tog vi en fremmed kat en som var gået vilse, i minus 15 g. vi havde den et par dage, før vi fandt dens ejer, den boede på baeværelset, men vi tog den med ind i sofaen, for at kæle, og her fik min hund ,bare besked på at holde sig væk, så skulle jeg nok styre katten-det skulle han blande sig uden om, som hvis jeg sætter mig med en leverpostej mad, den skal han også holde sig fra.

At stole på hunden, sammen med marsvinet, ville jeg nok aldrig gøre. der ville jeg se til at marsvinet er i bur, hvor hunden ikke kan komme til den. tror mange hundes jagt indsting er for stærkt til dette. Din gårdhund, har været en ener i forholdet til marsvin, da den jo er gjort til at jage rotter- men den har nok kunne lugte dig, på marsvinet. .)