Indlæg: 2

Oprettet af | Oprettet: 29-07-2012, 18:09

Ekstremt hundeglad hund...og agtpågivende overfor fremmede (Grand Danois) i eget hjem

Beklager den lange overskrift, men synes jeg blev nødt til at have begge problemstillinger med.

Vi har vores skønne Ludvig ( Grand Danois ) på 1 år. Han er godheden selv overfor os herhjemme og de mennesker, der kommer i vores hjem, som han ser relativt ofte. Værre er det, når der kommer gæster, som han ikke kender. Han er nysgerrig nok og vil gerne snuse, men kan finde på at knurre, hvis de rækker ud mod ham. Vi siger til folk, at de skal ignorere ham og lade ham komme til dem, når han er klar til det. Dette hjælper som oftest, men han holder meget øje med de fremmede, og selvom han har fået hilst, kan han pludselig finde på at knurre på ny, hvis de rækker hånden ud til ham.
Er der nogen, der har nogle bedre ideer til, hvordan vinarbejder med ham?

Det andet problem er, at når vi går tur med ham og møder andre hunde, trækker han alt hvad han kan, for at komme over og hilse. Han har aldrig nogensinde gjort andre hunde noget-til gengæld er han meget glad for andre hunde. Men jeg vil så gerne have en hund, hvor JEG bestemmer, hvornår det er tid til at snakke med andre hunde. Det er jo ikke alle, der synes det er spændende, at en hund, der er 92 cm høj over skulderen og med en vægt på 75 kg kommer blæsende over i hovedet på dem. Det jeg har gjort er, at jeg får ham til at "sitte" og forsøger at få hans opmærksomhed. Dette er bare ikke særligt nemt. Nogle gode fif til at afhjælpe dette problem?

Skal til slut siges, at vi har en gammel labrador, som altid har været meget hundeglad (undtaget for schæferhunde) og jeg tænker, at denne hundeglade adfærd smitter af på vores kæmpe teenager hund......der er jo bare lidt forskel på størrelsen af de to hunde og derfor er den gamle nemmere at styre.

Jeg håber, der er nogen, der har nogle gode råd. Beklager, at indlæget blev så langt:-)

Skriv et svar til indlægget29-07-2012, 18:11

Ja, der skulle selvfølgelig stå Grand Danois til sidst i overskriften......IPad altså;-)

29-07-2012, 19:09

Hej Annemette Christensen.

I dit indlæg kan jeg se, i har også en ældre hund, en Labrador, som så på naturlig vis er overhunden. I er sikkert vant til at ham hilser venligt og glad på alle. Det gør den unge så ikke.
Jeg synes i har gjort det rigtige ved at bede gæster ignorere den unge, når de kommer.
Og lade ham komme til dem. Når han så af nysgerrighed nærmer sig og snuser, er han godt på vej, til at acceptere dem, men de skal stadig ikke skal række ud efter ham, det gør ham åbenbart utryg. Måske kan han også mærke at de fremmede ikke er helt trygge ved ham, han er jo en stor hund.
Jeg har ingen erfaringer med racen Grand Danois, men jeg tænker at hver gang han stadig knurrer af gæster, er et tilbagefald, og hvis det kan undgåes ved at folk holder armene nede, så er det at foretrække.
Jeg kan godt se og forestille mig problemet, at han vil hilse på alle hunde, når i går tur, han er jo ung og ved ikke, hvor stor han er. At det derfor ikke er alle hunde der vil/må hilse på ham, forstår han jo ikke..
Da det ikke er rart eller muligt for dig at holde ham med magt, hvilket ingen hunde iøvrigt bør, så vil jeg foreslå dig, istedetfor at sige sit, ved kontakt til dig, roligt at gå videre samtidig med du bevarer kontakten. Og søg allerede kontakten før du møder den anden hund.