Indlæg: 4

Oprettet af | Oprettet: 28-07-2012, 14:41

tisser i protest.

Hej :-) jeg er den heldige ejer af en mini bull terrier på 6 mdr. Han er en sød og glad hund og kan normalt sagtens "holde tæt" om natten og når han er alene hjemme når vi er på job. Mit problem er at han er begyndt at tisse når han skal være alene på andre tider af dagen end normalt fx. I weekenden hvis vi skal ud og handle. Selvom han har været ude hele dagen og lige har tisset inden vi kører ligger der stadigt en pøl når vi kommer hjem blot 45 min senere. Hvordan skal jeg lærer min hund ikke at tisse i protest, hvordan reagerer jeg når jeg kommer hjem og ser han har tisset?? Håber i kan hjælpe mig.

Skriv et svar til indlægget29-07-2012, 05:29

Jeg tror ikke den tisser i protest men fordi den er utryg, så jeg ville starte forfra med alene hjemme træning.
Har den meget plads kan det være en årsag til den er utryg, nogle hunde bliver utygge når de skal passe på for meget, hvis det er tilfældet så prøv at lukke nogle døre så den kun for adgang til 1 eller 2 rum afhængig af størrelsen.
Sørg for at den selvfølgelig er luftet men også mentalt stimuleret så den er faldet til ro når I forlader den.
Held og lykke

29-07-2012, 11:11

Vær glad for han er renlig både om natten og i den dgl. alenehjemmetid. Så er han tryg ved jeres dgl. rytme.
Jeg tror også det skyldes utryghed, at han tisser, når i går fra ham på andre tider. Og det er denne utryghed der er årsag til han tisser.
Hunde er vanedyr, Han ved godt hvornår i forlader ham for at gå på arbejde, og hvornår i kommer hjem igen. Selvom han ikke kender klokken, han han tidsfornemmelse.
Han er kun 6.mdr. når han bliver ældre, vil han lettere kunne være alene også på andre tider.

Hvis i kun skal kort på indkøb, har i så ikke mulighed for at tage ham med, og lade ham vente i bilen. Dette for at stoppe tisseriet.

Når i skal væk i week-enden, og ikke kan tage ham med, så udover at sørge for han både har været lidt aktiveret, er mæt, og godt luftet, faldet til ro igen, skal i huske at forlade ham på samme måde, som når i skal på arbejde, og som Helle skriver, skal en hvalp, ikke have formeget råderum. Heller ikke i dgl. alenehjemmetid, det kan give bagslag, når han bliver lidt ældre, keder sig og så laver ulykker i alenehjemmetiden. Især hanhunde er først voksne og til at stole på, når de er mindst 2.år.

29-07-2012, 15:02

Tusind tak både helle og åse!! :-) min hund har kun gangen at være i når han er alene og her har han så sin lille hule at ligge i. Da han for et par måneder siden lærte at være alene hjemme mens vi var på job var han i et bur med sin seng i, det tror jeg vi prøver når han skal være alene udenfor de "normale" tidspunkter, der føler han sig i hvert tilfælde tryg!! :-) endnu engang tak for jeres gode imput! :-)

29-07-2012, 15:04

Og til åse, ja vi kan sagtens have ham med i bilen- det er han ganske god til. Og ja det løser selvfølgeligt problemet sådan midlertidigt i hvert tilfælde :-)