Indlæg: 12

Oprettet af | Oprettet: 23-07-2012, 13:07

min hund har hoftedysplasi:(

vi har været til dyrelæge med vores 2 årige cavalier king charles spaniel i dag..
og vi troede først at det var patella (løse kneskaller) men ved grundig udersøglese og røngen! viste det sig at hun havde hoftedysplasi...
vi har besluttet at hun skal leve selvom hun har denne sygdom men senere bliver hun nok nød til at have smertestillene engang i mellem og i værste tilfælde hver dag!!...
er der nogle her inde der har hunde med denne sygdom, ville jeg blive rigtig glad for at høre lidt om hvordan i klare hverdagen med en hund som ikke må hoppe op eller belastes for meget!


fordi hun netop er en tæve har vi også tænkt os at sterelisere hende fordi hun bliver falsk drætig efter hendes løbetider.... og vi vil bestemt ikke avle på hende for det ville være rigtig syndt for hvalpene hvis de arvede det!!

hilsen Jane

Skriv et svar til indlægget



23-07-2012, 15:49

Hej Jane,
jeg har læst dit indlæg og vil berætte om min mops med HD.

Han var to år og begyndte lidt at halte. Dyrlægen mente, han havde trådt forkert. Han fik smertestillende piller og skulle holde sig lidt i ro. Det gik væk, men inden længe begyndte han at humpe lidt igen. Han blev røntgenfotograferet og vi kunne se, at hofteledet så ikke alt for godt ud. Min dyrlæge på Varde Dyrhospitalet foreslår, at hunden får lagt guld på hofteledene. En kostbar affære, men fordi hunden var jo kun2 år gammel betalte vi de 10.000 kr. Hunden skulle ikke hoppe for meget og vi købte et paar mopsetrapper, så han kunne uden bevær komme alle steder han var vandt til. Desværre kunne han heller ikke mere gå agylity. Men jeg må sige, at vi ikke har fortrudt guldet til vore gulddreng. Idag er han 3 1/2 år, fuldstændig symptomfri og han går hver dag 4 - 5 km og engang om ugen svømmer han 12 baner a 25 meter.
Håber, du kan bruge det til noget og får snakket med dyrlægen.

24-07-2012, 09:34

Vi har en Broholmertæve på godt to år,hun har en D er i den ene og en C er i den anden hofte. vi har besluttet at hun må hoppe og løbe som hun har lyst ,mener et kort og godt liv er bedre end et langt og dårligt og så må det gå som det kommer.Nu er hun jo ikke en agillity hund men af en Broholmer at være er hun meget aktiv og det ville være synd og skam at konstant begrænse hende, syndes vi.Hun har ikke vist tegn på smerter endnu den tid den sorg.
Hilsen Nina Adrian Madsen.

24-07-2012, 10:45

Har en rottweiler på lidt over 2 1/2 år og han fik konstateret meget svær HD da han blev to. Han er på smerte stillende hver dag, ellers får han maveinfektion og skal indlægges, for at fa renset ud.. Han får lov at lege alt det han vil, for vil ikke fratage ham glæden ved at være hund, han har ikke mange år endnu, fordi det går så stærkt med ham. I løbet af de første 4 måneder havde han allerede haft 3 slemme mave infektioner.. Men nu går det meget godt, han er dog ikke så aktiv længere, han sætter selv sin grænse og det synes jeg fungere godt for mig mig og ham.. Kan jo heller ikke gå og holde hånden over ham hele tiden.. Men synes bestemt han skal leve et godt liv mens han er til i stedet for ikke og må noget som helst.. Dog er det kun de små ture han kommer med på, hvor han før i tiden var med på meget længere ture..
Men synes bestemt du skal tage en dag af gange, det er nok det bedste har jeg i hvert fald erfaring med(:

24-07-2012, 12:11

Hundesvømning er guld værd. Hunden får rørt sig, men bruger ikke mange kræfter på det.
Min x kærestes rottweiler voksede meget hurtigt og der kunne hans hofter ikke følge med. Vi prøvede hundesvømning og der har ikke været noget siden og det er snart 3 år siden nu

24-07-2012, 17:15

Min rottweiler tæve på 3 år, har HD i svær grad - men nogen har glemt at fortælle hende det, hun er ikke mærket af det endnu.
Vi forsøger hele tiden at opbygge muskler for det er det eneste der holder på hendes hofter, dvs. 1 times svømning hver uge hos Pension Doxx i Jordrup - derudover får hun lov til at være hund med tons løb leg osv.
Hun får kosttilskud i form af lakseolie og glukosamin.
Hun blev steriliseret da vi overtog hende fra opdrætter, da ingen af os ville risikere at hun ved et uheld skulle have hvalpe. Havde hendes hofter været ok - skulle hun have været brugt i avlen. Men grundet hendes fantastiske lækre temperament og udseende, skulle hun have en chance for livet, vi har haft hende i 1½ år nu og ikke fortrudt et øjeblik at vi tog en HD hund til os. Så længe vi kan holde hende smertefri skal hun have det bedste hundeliv vi kan give hende:-) Så tab ikke modet, giv din hund gode betingelser for livet, opbyg hendes muskler ved træning gerne svømning da det er skånsomt, men alm. løb og leg er også godt - held og lykke med din guldklump :-)

24-07-2012, 19:27

Hej jeg har haft 2 labradors med hofteleds dysplasi, de fik guld i hofterne da de var 1,5 år, de haltede ikke og blev knap 14 år, det var pga af alderdoms skavanker. Det er ikke sundt at give hunde gigtpiller, det gør deres blodårer svage så de kan få blødninger efter konstant brug min den sidste hund fik det omkring et år og fik blodøre som ikke kunne stoppes.

Hilsen en erfaren hundeejer.

25-07-2012, 09:18

Hej Suzanne, jeg er glad for det du skriver om guld på dine labradors hofteled.
Min mops fik guld på hofteledene for 1 1/2 år siden. Han har det herligt, har ingen besvær, bruger ikke nogen piller, motionerer og svømmer som en rask hund.
Folk trækker på smilebåndet og synes, at det kun hjælper på dyrlægens bankbog. Det er ikke rigtig,og hvis man har råd til en guldbehandling kan jeg kun anbefale det.

En glad mopseejer

25-07-2012, 12:35

Tak for alle jeres indlæg!:)
Min dyrelæge sagde at der ikke var noget at gøre og at man ikke laver noget ved det her i dk!
Har i fået det lavet her i dk?
Ville svømning ikke være for hårdt for hendes hofter?
:)

25-07-2012, 13:24

Hej, Jane!

Fordi din dyrlæge åbenbart er en uvidende ignorant, bør du absolut ikke give op.

Han eller hun har af en eller anden grund fyldt dig med løgn. Fordi behandlingen, der er yderst effektiv (men også lidt dyr), er blevet praktiseret over stort set hele verden og i Danmark siden 1987.

Lige nu er der mindst 14 yderst kompetente dyreklinikker her i landet, der udfører denne i virkeligheden enkle, men altså også særdeles effektive operation.

Deres adresser, Jane, kan du finde på: www.goldtreat.com

Der kan du desuden hente en masse værdifulde facts om det problem, som din hund døjer med. Og som vores lille mops også gjorde, indtil han for to år siden blev behandlet og siden har været 100 procent symptomfri.

Under alle omstændigheder: Held og lykke med at få tacklet problemerne med din lille hund.

Jutta Christiansen

25-07-2012, 16:54

Hej Jane

Jeg har før skrevet om forebyggelse af HD. Se dette link: http://www.gipote.dk/search/index?utf8=%E2%9C%93&search%5Barea%5D=forum&search%5Bquery%5D=hofteleds+dysplasi

- eller søg i forummet under hofteleds dysplasi.

Nu kan du ikke bruge det til så meget, det der står i indlægget da din hund er voksen, men det er stadig vigtigt at du holder hende slank, motionere hende, meget gerne med svømning, så hendes muskler er stærke og kompentenserer for hofterne. Jeg har mødt flere hunde med HD. Nogle led under det og blev ikke så gamle, andre lod sig aldrig mærke med det og blev gamle. I schæferhunde klubben skal alle vores hunde fotograferes når de er fyldt 1 år, for at komme i avlen, så derfor kender jeg til flere tilfælde. Ofte kommer disse hunde til familier, hvor de får et andet liv end et konkurrence/avls liv, men ikke et liv der behøver være et "dovent" liv.

Der er stor forskel på hundens udvikling med HD´en, som end ikke dyrlægen kan forudsige. Der er forsket rigtig meget i HD, men man er endnu ikke kommet frem til hvordan det kan undgåes. Dog har man fundet ud af, at forkert fordring/foder i opvæksten kan forværre hofter og ryggen, så der kan opstå lidelser i voksen livet.

Jeg har erfaringer fra flere racer med HD, hvor mange desværre tror at det kun er en udbredt lidelse hos store racer, hvilke det ikke er, som du selv nu konstaterer.

Jeg håber for dig, at din hund ikke kommer til at lide under sin HD, og at du finder en måde at leve med hende, så i får et langt liv sammen.

Med hensyn til guldkugler, hvor jeg har kendskab til et par hunde der har fået det lagt ind med stort held, og som er gjort her i Danmark, kunne det være noget i måske skal overveje, selv om det ikke altid er et sikkert resultat. Der er desværre ikke noget der er sikkert.

Husk at give din opdrætter besked, da HD er arveligt. Jeg håber det bedste for jer.

27-07-2012, 11:08

Hundesvømning er netop godt fordi hun bevæger sig på en anden måde i vandet og ikke bruger så mange kræfter. Det ved vi jo selv fra os mennesker.
Ved ikke hvor du bor, men her i Sønderjylland er der et sted hvor det ejes af et ægtepar og dame er uddannet dyresygeplejerske så hun ved hvad hun har med at gøre og hun er kanon god til hunde. Vi startede pga vores rottweilers hofter og den dag i dag kan begge vores hunde slet ikke undvære det. de elsker det.

29-07-2012, 09:25

Jeg bor i Sønderjylland, hvor ligger det?

Vi opdagede det ikke ved at Bella haltede, men hun går virkelig mærkelig sådan helt stift på begge bagben og hendes knæ knækkede mærkeligt hvis hun hoppede op, så derfor tog vi til dyrelægen for at få at vide hvad der er galt med hende og vi fik at vide at det var HD, men hun fungere fint stadigvæk så det er bare fint:) vi tænker meget på om vi skal få denne guld operation !
Og om et år vil jeg begynde til hundesvømning med hende!:)
Fordi jeg først kan begynde til det om et år er fordi jeg skal på efterskole, nu her om en uge, og mine forældre siger at jeg skal begynde til det med hende så jeg har noget at gå op i sammen med Bella for nu kan hun jo ikke gå til agility :(
Men det starter vi i hvertfald til :)