Indlæg: 5

Oprettet af | Oprettet: 23-07-2012, 06:53

Amputering af halespids ?

Molly har 2 knæk på halen. Det miderste knæk har ingen betydning, men knækket 2 cm fra hendes halespids volder os problemer.Når hun går i flex linen sidder den sommetider fast i knækket. Hendes halespids er ligesom en krog, og hun vil ikke ha at vi rører den. Tror den er øm, måske irriteret. Når hun har været i løbetid her på sensommeren, vil vi ha hende steriliseret og måske om vi skal få spidsen fjernet på halen samtidig. Vil det være korrekt eller for voldsomt for hende. Er det lovligt eller kan vi gøre noget andet, som kan afhjælpe problemet. Til daglig går vi med hende i alm hundesnor.Men når vi er i skoven, går hun i flexlinen på 8 meter og der har vi problemet.

Skriv et svar til indlægget23-07-2012, 09:10

Ej hvor ærgeligt, og så med hele to knæk. Jeg kan godt tænke mig det gør AVS! når i trækker en flexline ind og halespidsen så sidder i klemme. Den virker jo så som en kniv. Jeg har selv prøvet at have en finger i klemme i vores engang.

Et lille sidespring. Er de knæk arveligt, eller er Molly kommet til skade på et tidspunkt. ? Arvelig knæk, giver reduktion i købsprisen.

Jeg synes som Ina, at du skal lade dig rådgive af din dyrlæge, som jo kun må foretage skadelige amputationer, hvilket Mollys yderste haleknæk måske kan siges at være.
Også om det kan gøres samtidig med hun bliver steriliseret. M.h.t. sterilisering, har jeg hørt det skulle være bedst midt imellem to løbetider, men det er jo også noget du kan rådføre dig om med dyrlægen.

Til Ina. Måske et dumt spørgsmål Men en sporline, hvad er det ?

23-07-2012, 13:06

Hej Aase Hansen og Beaglepack.
Ja, jeg fik nedslag i prisen på Molly,da opdrætteren mente hun havde lagt lidt/meget klemt og derfor har hun knækkene. Kommer lige ude fra dyrlægen af, da hun er begyndt at ryste meget på hovedet. Der blev så en svampe behandling sat i gang. Det rammer åbenbart nemt hunde med hængeøre, da der ikke kommer luft til øregangene. Nok om det... Vi snakkede om hendes hale og hun fortalte så at hvis det var et problem og det var synd for hunden, og det medførte blødninger kunne de amputere halen (knogle reduktion) tror jeg hun kaldte det :) Men jeg blev da noget overrasket over hvor meget af halen der vil blive fjernet ca 10 cm. Vi fik også at vide at de steriliserer mellem 2 løbetider, så når hun kommer i løbetid her på sensommeren, er det omkring juletid det skal foregå. De vil ikke gøre begge dele på en gang, da Molly vil miste for meget blod ved en sterilisering og kupering. Hvor er det dejligt lige at få et billede af en sporline, sådan en vil jeg ha fat i,det havde jeg slet ikke overvejet. Hvis en sporline er det der skal til og vi kan undgå at få en Pelle haleløs så er det da det vi gør. Tak for hjælpen og rådene.

23-07-2012, 14:15

Tak, jeg blev lidt nysgerrig, Jeg har aldrig set eller hørt om en sporline, men kan godt se den er god at gå spor med. Selv har jeg aldrig dyrket Schweiss, men det er også populært i Beagleklubben.
Gærsvampe i ørerne, er velkendt, og kløer de sig så med poterne, så breder svampen sig let til dem. De er også flinke til at slikke hinanden i ørerne, så det smitter.
Så engang imellem skal man nødvendigvis rense ørerne for skidt, men ikke for tit.
Jeg bruger en tot vat med ørerens på. Behandling for gærsvampe = 8 dage med Surolan.vet.
M.h.t sterillisering, ville jeg foretrække at vente til efter jul, med fred i huset. Det foretages åbenbart stadig mellem to løbetider. Med mindre de sterilliseres grundet pludselig opstået sygdomme.
Jeg kan godt forstå du helst ikke vil have Molly halekuperet, men hvis hun går og er øm, er det jo også et problem. Heldigvis mister hun ikke hele halen, så den kan stadig bruges i "snak" med jer og andre hunde.
Selv har jeg haft en Beagle med haleknæk, ikke så slemt, det såes ikke, men kunne føles. Hun havde haft halen i klemme i en dør hos opdrætter. Knækket blev røngtenfotograferet da hun var 9 uger gammel, også fordi hun blev udstillet, var det vigtigt at vide årsagen til haleknækket. Det generede hende aldrig selv. Vi fik ikke penge retur , men efter aftale nogle forskellige hundeting, bl.a. en kravlegård til hvalpe, og et hundehus. Men jeg brugte hende ikke til avl.