Indlæg: 3

Oprettet af | Oprettet: 21-07-2012, 15:42

Gammel Hund "led" ved ny hvalp

Mine forældre har en tæve labradore på 2 1/2 år, og jeg har nu anskaffet mig en havaneser/puddel blandingshvalp som skal være besøgende i 1 1/2 mdr.
Mit spørgmsål er, om nogen har haft erfaring med, at den gamle hund virker til at være led ved den nye hvalp. Ikke i fysisk forstand, men mere på den måde, at den går helst forbi hvalpen i en stor bue.
Er der noget jeg kan gøre for at forbedre deres forhold og evt. hjælpe dem med at opbygge et bånd? Eller skal jeg blot væbne mig med tålmodighed, og give vores voksne hund tid til at vænne sig til tanken om endnu en beboer. Den voskne Hund er ellers meget legesyg, men gider ikke hvalpen.

Skriv et svar til indlægget21-07-2012, 20:13

Det er ikke altid let at vide hvad hunde "tænker" Labradoren er jo stadig en ung hund, og legesyg, men åbenbart af en eller anden grund ikke med din hvalp. Havde den været en gammel hund, så er det tit, de ikke gider hvalpe. Min Bella på 10.½ hun går i en stor bue udenom meget legesyge hvalpe der kommer styrtende. Er de rolige vil hun gerne hilse på dem. Måske er dine forældres Labrador lidt forsigtig, fordi den er en stor hund, og din hvalp stadig er lille. Labradoren er jo voksen, og måske allerede så "klog" at den ved, det kan være farligt for den lille hvalp, at de leger. Og det er så bedre end hvis de styrtede rundt i voldsom leg.

Vores første Beagle, havde fra hvalp af en bedste ven, der var en voksen Labrador på 5 år.
Når de besøgte hinanden, legede de ved at Labradoren lagde sig på siden, og lod vores Beaglehvalp hoppe og springe på ham.
Jeg synes du skal se tiden an, lade dem på en naturlig måde vænne sig til hinanden, og når i leger/aktiverer hvalpen så glem ikke den "gamle" . Vær glad for den i hvert fald ikke viser jaulousi eller agrressivitet overfor hvalpen.

22-07-2012, 10:07

Hej. Giv tid, men de bliver måske aldrig bedste venner. Vi havde en Rottweiler(han) på 4 år. Fik en ny Rottweilerhvalp (han). Da der var gået en måned var vi parate til at aflevere den lille, så han kunne få et godt hjem, hvor han var accepteret. Han blev fuldstændig ignoreret af den store især når han ville lege. En aften den store kom hjem fra træning og jeg stod i køkkenet med den lille,blev der pludselig "knurren" og larm. Far kom styrtende, ingen problemer. Det var kun leg, for første gang. De blev aldrig venner men accepterede hinanden. De gik sammen i det daglige, når vi"førerhundene" var der. De var til gengæld aldrig alene sammen. Gik dog galt et par gange. Den ene gang var fordi den "lille" drak af vandskålen først. Han var efterhånden blevet 2 år. Men stadig den lille i den andens øjne. Vi havde dem sammen i 4 år.
Så giv dem tid til at finde deres plads i rangordenen. Jeg synes du kun skal gribe ind hvis der opstår "larm". Den gamle er måske også lidt usikker på , hvor du er i spillet. Han har jo haft dig alene.
Held og lykke, håber det bedste for jer.
mvh Birthe

23-07-2012, 16:00

Tak for jeres svar. Det er de samme tanker jeg er gået med. Og ja jeg tror bare den store skal have lidt tid til at acceptere at alt nu skal deles med en ny. Og jeg har præcis samme tanke som dig Åse, at det nok er fordi den store til dels er bevidst om at det leg en labrador er vant til ikke er hvad en hvalp kan klare. Men allerede med de dage der er gået nu, kan jeg se stor forbedring, så det skal nok gå godt! :)
Og vores store hund er også en rolig hund ift. vores ny hvalp, så den skal også lige vænne sig til den nye energi i huset.