Indlæg: 6

Oprettet af | Oprettet: 19-07-2012, 20:50

Hugo gør i buret!

Hej allesammen!

Jeg vil rigtig gerne have et råd eller to. Min hund Hugo på halvandet gør helt forfærdeligt når han er i sit bur. Han fik buret for ca 2 mdr. siden, og jeg har gradvis førsøgt at vænne ham til det - det går bare ikke særlig godt!
Når han kommer i buret får han godbidder, en bamse, kødben og en bluse der lugter af mig. Lige meget hjælper det dog - han vil UD! Kradser og bider i træmmerne og er helt våd af savl når jeg lukker ham ud. Det er så forfærdeligt at se/høre på, det gør helt ondt i maven. Men på den anden side, kan han heller ikke være udenfor buret, for så finder han en væg eller dørkarm at bide i.

HJÆLP!

Skriv et svar til indlægget20-07-2012, 05:21

Hej Louise.

Det lyder ikke godt.
Men det ville være rart at vide, hvoran du har tilvendt ham til buret de sidste 2 mdr. og i hvilken forbindelse buret skal bruges.

Jeg har også bur til min, han bruger det i bilen, og det var der han de første gange sad i det, da bilen er noget positivt, = han skal ud og opleve noget-træning- bade, eller lange gå ture. bilen er noget positivt for ham. og er den åben, så ligger han der. han har også i perioder sovet i sit bur indenfor, uden problemmer.

Så det første du skal gøre er at få vendt buret til noget positivt.

At du for ondt i maven, mærker han jo, og du forstærker dermed følelesen af at det er meget synd for ham, og buret er noget dårligt.

Jeg ville nok stille buret et andet sted, også begynde at fodre ham idet, med åben låge, og hvor du sidder der, og synes det er super hyggeligt, efterhånden som han selv går der ind, kan du begynde at lukke, men bliv hos ham, så han ikke går i panik. og efter gå ture, kan det bruges til afslappning, hvor det står åbent i nærheden af hvor i er.

Håber du skriver lidt mere, om hvordan det hele forgår rundt buret. så er det lidt nemmere at svare.:)

20-07-2012, 09:00

Han er nu 1.½ år og først for nylig sat i bur. Med lukket dør. Det kan kun gå galt.

Jeg kan forstå han stadig ikke kan være alene hjemme, uden at lave ulykker.
At han kradser vægge eller dør. Og at han derfor nu skal i bur. Det tror jeg ikke kan lykkes.

Jeg tror du skal begynde helt forfra, med alenehjemmetræning. Han er jo utryg. Først tænke på hvor er han anbragt i alene hjemmetiden. Det skal helst være et rum, med lys evt. vindue, en radio tændt, og bedst hvis han også sover der om natten.
Istedetfor en lukket dør, kan jeg anbefale et børnegitter. Han er forhåbentlig ikke en stor race, der kan springe over det.
I det rum, skal han have buret som hyggeligt sovested, gerne med en af dine trøjer, men med åben dør. Og der må ikke stå noget fremme han kan ødelægge, kun hans vand. Når du går fra ham, så smid lidt godbidder på gulvet eller et lille tyggeben. Men ikke legetøj.
Alenehjemme-tid er sovetid, ikke legetid.
½.time før du går fra ham , skal han være mæt og luftet

Buret skal du kun forvente kan bruges til transport i bilen med lukket dør. Ved sygdom ,hvis han skal holdes i ro, og evt. på gæstebesøg, når han ikke fra lille hvalp er vænnet til ophold der.
Det er mine råd til dig, udfra problemerne, jeg kan læse i dit indlæg.

23-07-2012, 20:53

Hej med jer :);

Tak for jeres indlæg. Og beklager jeg har været langsom til at svare igen.

For det første havde jeg tænkt mig at buret skulle burges som hans lille hule, hans fristed, hans beskyttelsesrum. (Engang kom jeg hjem til et væltet juletræ med glaskugler smadret ud over det hele.);
Hvis jeg starter fra start, har han egentlig været ret god til at være alene hjemme da han var hvalp indtil han blev rigtig teenager og begyndte at bide og kradse i alt. Efter episoden med juletræet kom han så i entreen og var når jeg var på arbejde - det er en lille entre med et stort vindue hvor han kunne kigge ud, men han kradsede på døre og vægge, dog ingen gøen. Derefter købte jeg buret, som jeg har prøvet at vænne ham til, dog ugen succes what so ever! Som sagt, så er han drivvåd af savl når han kommer ud derfra, om han så kun har været der i 5 min. Han vil gerne gå ind i det når jeg er hjemme, men ligeså snart han fornemmer at han skal være alene hjemme, så finder han den nærmeste seng og gemmer sig under den.
Jeg er mellem to lejligheder og bor for en periode hos mine forældre, hvor buret har stået i forskellige rum, for at se om det kunne hjælpe på det, men nej!

Jeg vil rigtig gerne ha stoppet gøen og/eller kradsen og biden i døre og vægge, hvis ikke han skal være i bur, inden jeg skal i min nye lejlighed om 1 måned. Jeg ved virkelig bare ikke hvad jeg skal gribe eller gøre i. Jeg er født og opvokset med hunde der ikke har været i bur, så har nok i bund og grund ingen anelse om hvordan jeg skal kaste mig ud i det her. Måske heller ikke så meget lyst til at putte ham i bur, men heller ikke ha ødelagt mit hjem af hans klør og tænder!

Han bliver selvfølgelig aktiveret, luftet og spist af inden jeg forlader ham :)

24-07-2012, 08:43

Hej Louise.

Jeg kan godt forstå du synes alenehjemme-problemet er uoverskueligt, jeg ser det også nu som meget svært, da der er sket så mange fejltagelser for anbringelse af din unge hund. Han er nu så forvirret og angst, men jeg håber at en flytning, hvor du starter helt forfra med alenehjemmetræning, kan hjælpe både dig og ham til at glemme de oplevelser han har haft indtil da.
Alene oplevelsen med det væltede juletræ, som næsten var umuligt at undgå, når du lod ham alene hjemme i stuen med det, må have gjort ham bange. Forhåbentlig kom han ikke til skade i sine poter, ved at gå rundt i knuste glaskugler, som let kunne bore sig op i trædepuderne.

Mange hvalpeejere gør desværre den fejl at starte med at give hvalpen hele hjemmet, eller flere rum, til frit ophold. Når hvalpen så bliver ældre, eks. i teenagealderen, men også tit før den alder, begynder at lave ulykker, så indskrænker man dens frirum, til eks. entre eller badeværelse.
Så går det galt. Hunden bliver utryg, og begynder at kradse og bide i vægge og døre. I entreen har den adgang til udgangsdøren, hvor den ser man går ud af, derfor går det udover indgangspartiet. På badeværelset går det udover badeværelsesdør og væggen omkring.
Sidste udvej for ikke at få et ødelagt hjem, er så et bur. Men sætte en utryg hund i bur med lukket låge, det kan man ikke forvente kan lykkes. Når din hund savler meget ved det, skyldes det utryghed.
Jeg kan kun give dig de råd, jeg allerede i mit første indlæg gav, og så må du beregne god tid og tålmodighed til at arbejde for at din unge hund bliver en tryg hund, for at han kan tilvænnes at være alene hjemme i din nye lejlighed. Jeg håber du har mulighed for at holde mindst 3 ugers ferie, eller har en hundegod hjælper at støtte dig til. Du kan også få brug for at hjælpe din hund, medicinsk en tid, gennem dyrlægen eller en adfærdsbehandler. Evt. kan du nøjes med at bruge midler som Dap, og Zyklene mod hundens stress og utryghed.

24-07-2012, 20:35

Han kom HELDIGVIS ikke til skade ved juletræsepisoden! :);

Du mener altså, at jeg skal nøjes med ét rum han skal være i? Lade buret så der med hans kurv og vand i, med åben låge..?
Han har de sidste par dage været i mit soveværelse, hvor han også sover med mig om natten. Hans bur står herinde, åben låge og vand. Han får et tyggeben og alt lugter jo af mig herinde. Det er gået rigtig godt, ingen ulykker, gøen eller savl og er glad når jeg kommer hjem. På den ikke desperate måde! Så det er positivt indtil videre - jeg vil jo rigtig gerne hvis buret kan undværes. :);

Men hvad skal jeg så gøre hvis han begynder at lave ulykker?? Bide og kradse i vægge.. For det er kun i perioder han har gjort det.

25-07-2012, 14:12

Det lader til han er tryg i soveværelset, tifreds ved kun at være i eet rum, hvor han jo også sover om natten. Så er det, da der han skal være. Men helt undgå han så også indtager din seng som hans, kan du ikke regne med.
Det plejer også at være godt at tænde en radio, så hunden ikke høre uvedkommende lyde.
Buret med åben låge er han sikkert også glad for. Hunde kan godt lide at have det som deres hule, med et godt tæppe, + et gammelt håndklæde, de kan "rede" seng med.
Så hvis du ikke ligefrem vil have buret ud af soveværelset, fordi der ikke er plads, så behold det der. Vandskålen skal du ikke stille i selve buret, han skal bare have adgang til den.

Hans hundekurv kan han jo have et andet sted i lejligheden, hvor han også er, når du er hjemme. Min Bella har sin seng i sit "soveværelse" et rum på 7.kvm. Men hun har også en seng i køkkenet, og en i vores TV-stue.

Inden du flytter i lejlighed, så tænk på alt igen er nyt for ham, vil du undgå at have ham i soveværelset om natten og i alenehjemmetiden, så giv ham plads med hans bur i et andet rum. For at gøre ham tryg der, så læg dig nogle nætter hos ham evt. på en madras på gulvet, og flyt dig efterhånden langsomt ud, iløbet af natten.
Da vi fik Bella 9 år gammel, var vores beslutning, at hun skulle sove alene i det rum, på 7.kvm hvor alle vore tidligere 5 hunde havde sovet sammen. Det var ikke nemt at vænne hende til. Hun havde i 7 år boet sammen med en anden Beagle, hos en anden familie.

I ca. 1. måned sov jeg på en sofa sammen med hende i vores TV-stue, lige ved siden af rummet.
Så flyttede vi hendes seng ind i det rum, og sagde hun skulle gå derind, efter hun havde nattetisset. Jeg lod dørene stå åbne, så hun stadig var nær ved mig. I starten gik hun ind til mig iløbet af natten, men efterhånden blev hun i rummet, og så kunne jeg til sidst lukke døren, og gå i egen seng, i soveværelset i den anden ende af huset.
Men det krævede tid og tålmodighed, så hun følte sig helt tryg. I de første par måneder fik hun også Zylkene som beroligende støttemiddel.

Bliver han igen utryg ved lukkede døre, så er børnegitre en god løsning.