Indlæg: 4

Oprettet af | Oprettet: 19-07-2012, 12:44

Leger lige børn bedst?

Hvad er din oplevelse af din hunds leg/valg af "legekammerater" (hvis den er en af de hunde der får lov at lege med fremmede) - leger den bedre med dem at samme race/størrelse, vælger det leg fra med nogen af de andre - eller er det lige gydligt?

Der kørte en debat inde på facebook i går, og derfor syne jeg det kunne være spændende at høre om jeres oplevelser omrkring dette emne.

Skriv et svar til indlægget19-07-2012, 13:07

Det tror jeg der er noget om- jeg har selv en kæmpe stor og meget ivrig Riesenschnauzer på 10 mdr. Hun leger gladeligt med alle uanset størrelse og alder. Det er bare ikke altid gengældt. For en del af de mindre hunde blir hun for voldsom i sin begejstring. En puf med poten kan hurtigt slå en mindre hund omkuld. Hun leger også bedst med hunde der kan lide skubbe og bide lege. Hvis det bliver for meget fangeleg blir det hurtigt for voldsomt hvis der ikke er en stor hund i den anden ende da hun i sin leg bide efter nakken...og selv om hun ikke tager fat kan det se helt drabeligt ud. Min erfaring er at det er meget nemmere hvis hun får lov til at lege med andre store energiske hunde. Så går legen fint med stor respekt for når den ene piber eller siger fra på anden måde

20-07-2012, 08:58

Min Havaneser er faktisk næsten skræmt for større hunde, specielt hvis de er meget intereseret i at møde og lege med hende, men hun leger fint med små-mellem hunde. Jeg tror ikke at de store hunde har noget problem med mindre hunde, men de små kan godt have lidt svært med de helt store.

20-07-2012, 09:12

Tøsen herhjemme leger fint med alle størrelser, men ligesom jer andre oplever jeg også at hun leger bedst med hunde af samme mentalitet og størrelse som hende, (og gerne større hunde).

De små hunde kan ofte ikke følge med,når de render og leger i hundeskoven og bliver ofte tumlet omkuld.
Jeg har desværre også oplevet at mindre hunde er hurtigere til at markere, snerpe af, bide ud efter andre større hunde. Hvad det helt skyldes kan jeg ikke altid se eller læse på hunden :s
Men vi holder et strengt øje på hende, specielt når der er mindre hunde tilstede, så ingen kommer til skade.

Når vi er ude og gå er reglen ingen kontakt med andre hunde, da vi desværre har oplevet lidt for mange gange at de hilser og så snapper den anden hund ud efter Blackie. Hun er virkelig bare en meget glad hund i sit kropssprog og ønsker ikke nogen ondt og det kan virke lidt voldsomt specielt på mindre hunde. Så vi holder afstand og i den sidste ende er det faktisk også det hun selv vil, det læsses tydeligt på hendes kropssprog.