Indlæg: 8

Oprettet af | Oprettet: 19-07-2012, 10:58

Alene hjemme tilvænning

Kære hundefolk
Fakta: Eli, 9 uger gammel Chihuahua hvalp. Fik hende i søndag (11.07.).

Hun sover i soveværelset, ved vores seng, i sin kurv.
Hér vil gerne øve alene-hjemme-tilvænning med hende. Prøvede at "lukke hende inde" med kurv og aktiverings legetøj i 5 min. Hun SKREG fra da jeg lukkede døren.

Hun har prøvet at jeg har været på WC og lukket døren. = lidt piberi.

Problemet er at hun vel skal være rolig, inden jeg kommer ind ?

Jeg har tænkt mig at forsøge igen, i soveværelset i måske få sek. Men hvad hvis hun går bananas efter 1 sek?

Er der en, der har et forslag til en plan :-)? Jeg har fri denne uge (torsdag i dag) og næste uge (30) uge 31 er min kæreste hjemme.
Synes I det er nok tid?
Vi taler om at hun skal være alene hjemme max seks timer i uge 32, men her har vi en hundelufter, til at kigge forbi 1-2 gange. Uge 33 har jeg heldigvis fri igen.

Planen er at inden ugen er omme skal vi have er rum, hvor hun skal være alene - og sove (når hun ikk nattisser mere). Her er en børnelåge, hvor hun kan se vores anden hund og en glasdør hun kan kigge ud af.

Lyder det som ok omstændigheder for den lille?

Skriv et svar til indlægget19-07-2012, 11:36

:-)

19-07-2012, 12:34

Tusind tak for dine råd!
Det kan godt være jeg overtænker det- jeg vil bare gerne forebygge og gøre hvad der er bedst for den lille hvalp :-)
Arealet hun skal være er nok 8m2 og der er ingen mulighed for hun kan ødelægge noget der.
Vil gemme tilvænningen lidt :-)
Men er det ok at gå fra hende? Jeg mener - ikke træning, men hvis man er alene hjemme og skal i bad f eks- skal hun så stå i hendes "rum". Her kan hun så ikke se mig i et kvarters tid ?

VH Johanne

19-07-2012, 12:34

Tusind tak for dine råd!
Det kan godt være jeg overtænker det- jeg vil bare gerne forebygge og gøre hvad der er bedst for den lille hvalp :-)
Arealet hun skal være er nok 8m2 og der er ingen mulighed for hun kan ødelægge noget der.
Vil gemme tilvænningen lidt :-)
Men er det ok at gå fra hende? Jeg mener - ikke træning, men hvis man er alene hjemme og skal i bad f eks- skal hun så stå i hendes "rum". Her kan hun så ikke se mig i et kvarters tid ?

VH Johanne

19-07-2012, 13:21

Okay, tak :-)
Men hvis hun hyler i de 15 min skal jeg så vente på hun stille, til jeg lukker hende ud

19-07-2012, 14:47

Alenehjemme-træning er jo noget man er nødt til især når man skal på arbejde til bestemt tid hver dag.
For mange år siden havde jeg også kun een hund, vi fik 9 uger gammel.

Vi var 3 om at "passe" ham, En søn på 12 år min mand og mig.
Vi fik ham iforbindelse med skolernes efterårsferie, hvor sønnen var hjemme. MIn mand og jeg holdt så een uge fri hver. Han havde fuldtidsjob, og jeg havde deltidsjob fra kl. 10, så hvalpen skulle kun være alene hjemme højst 4-5 timer dgl.

Vi havde altså 2-3 uger til at vænne Bonzo til at være alene hjemme.
Når vi var hjemme, gik på toilet, ud og ind i haven, tømte postkasse, hvilket vi gjorde fra dag.1, det betragtede vi ikke som alenetid, det sagde han ikke noget til, jeg tror han vidste vi stadig var her.
Han var næsten renlig, trænet 2-3 uger, men havde en avis på gulvet til han var 5mdr. om natten og senere i alenehjemme-tiden.

Træning alene hjemme, startede vi på da vi havde haft ham i ca.8 dage. Det var mig der trænede ham, da det ville være mig der, hver dag forlod ham ved 10-tiden. Under træningen gik jeg kun få min. fra ham, og vendte så tilbage. Dette gentog jeg et par gange havr dag.

Fra dag 1. havde han sovet i køkkenet om natten alene. Første nat pev han. Vi holdt pinen ud, selvom det var svært. ---Det gjorde man dengang. Idag havde jeg valgt at sove de første nætter med ham på en madras på køkkengulvet, for at gøre ham tryg. ----
Men nat nr. 2 sov han, pev ikke mere.
i køkkenet havde han også sin huleseng = 2 papkasser sat sammen, med tæpper i. Samme sted hvor han nu var tryg, blev han langsomt trænet i at være alene hjemme.
Det gjorde jeg så i 14 dage.
Så skulle jeg rigtig væk fra hjemmet.
Han var luftet og fodret, så, jeg gjorde mig klar til at gå, at jeg ikke tog hundesnoren ned, men overtøj, min taske og nøgler. Jeg fik ham ud i køkkenet, smed nogle godbidder på gulvet, lukkede døren og gik ud af gadedøren. Det brød han sig ikke om. Straks sad tænderne i dørkarmen, knas knas. Skældud/straf som nogen foreslog, dengang i 1981, hjælper ikke. Jeg fandt på istedet at smide et lille tyndt tyggeben ved døren, før jeg lukkede den. Når Bonzo kom farende hen til den lukkede dør ups! så fandt han benet, løb tilbage i sin hule og spiste det, og glemte dermed alt om den lukkede dør. Herefter ro i huset de 4-5 timer til sønnen kom hjem.

Idag vil jeg anbefale et børnegitter istedet for en lukket dør. Hunde bliver utrygge ved lukkede døre. Tænd en radio, så andre lyde minimeres. Tænd også lys i den mørke tid.
Tryghed er vigtig. Der hvor hvalpen sover om natten og er tryg ved det, anbefaler jeg den også opholder sig i alenehjemmetiden.
Mange lader hvalpen være i hele huset, fordi i starten laver den ingen ulykker, men tro mig det sker senere, og så vil den være utryg ved at blive lukket inde eks. på et badeværelse, gang, eller lignende, fordi der kan den ikke lave ulykker. Og så skraber de vægeg og døre, hyler og gøer.
En hundehvalp skal ikke have hele huset til sin rådighed, vores køkken er på 10 kvm , det var rigeligt, han skulle jo bare sove i alenehjemmetiden. Først da han var 2 år, fik han udvidet opholdsmulighed. Dog aldrig fri adgang til vores stuer og soveværelse.

Indtil han var 5 år var han alenehund. Efterhånden fik vi 1-2 -3-4- flere, så var alenehjemmeproblemer ikke mere aktuelle.